Kategoriassa Ruoka

Virkistävät jääteet

Kesän raikkaimmat juomat syntyvät kylmäuutetusta jääteestä. Jääteen valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana: voit käyttää siihen lempiteetäsi ja mitä tahansa sesongissa olevia hedelmiä, marjoja ja yrttejä. Kokeile myös näitä Sugarimaisen ihania jäätee-juomia: viilentävän vihreää matcha-jääteetä ja makean mausteista jäächaita. 

Voit valmistaa jääteen kahdella eri tapaa: joko kylmäuuttamalla tai hauduttamalla teen normaalisti kuumaan veteen ja jäähdyttämällä sen sitten. Kylmäuuttaminen vie enemmän aikaa, mutta se antaa jääteelle hienostuneemman maun. Jos haluat kylmäuuttaa teesi, kätevintä on laittaa tee yön yli jääkaappiin, jolloin se on seuraavana päivänä valmista juotavaksi.

KYLMÄUUTTAMINEN: Laita kannuun haluamasi määrä vettä tai muuta nestettä sekä teetä. Sopiva suhde on noin yksi ruokalusikallinen teetä tai yksi teepussi kahteen desilitraan nestettä. Peitä kannu ja laita se jääkaappiin. Teen pitäisi olla valmista noin 12 tunnin kuluttua.

Viilentävän vihreä matcha -jäätee

2 annosta

Ainekset:
4 pussia tai 4 ruokalusikallista vihreää teetä (esim. Pukka Mint Matcha Green)
0,5 litraa vettä
2-3 ruokalusikallista kookossiirappia (esim. Urtekram Kookossiirappi)
kourallinen vahvaa minttua

Valmistus:
Kaada vesi kannuun ja lisää tee sekä mintun lehdet. Peitä kannu ja laita se jääkaappiin. Anna seisoa noin 12 tuntia. Siivilöi valmis tee tarvittaessa ja makeuta se kookossiirapilla.

IMG_7360

Makean mausteinen jää-chai

2 annosta

Ainekset:
4 pussia tai 4 ruokalusikallista chai-teetä (esim. Yogi Tea Sweet Chai)
0, 5 litraa kauramaitoa
2-3 ruokalusikallista kookossiirappia (esim. Urtekram Kookossiirappi)
1 maustemitta kardemummaa
1 maustemitta lakritsijauhetta

Valmistus:
Kaada kauramaito kannuun ja lisää tee. Peitä kannu ja laita se jääkaappiin. Anna seisoa noin 12 tuntia. Siivilöi valmis tee tarvittaessa ja mausta kookossiirapilla, lakritsijauheella ja kardemummalla.

IMG_7365

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.