HIUSTEN SAVIVAALENNUS
Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Vastuullinen elämä

Savivaalennus on luonnollisempi tapa vaalentaa hiusta

Käyn kampaajalla muutaman kerran vuodessa freesaamassa kuivia, luonnostaan taipuisia ja latvoista vaalennettuja hiuksiani. En kaipaa mitään radikaalia, vaan pidän pienistä muutoksista jotka raikastavat ilmettä. Ikäväkseni allergisoiduin tummien väriaineiden sisältämälle PPD:lle vuosia sitten, joten olen ollut hyvin varovainen tujujen vaalennus- ja väriaineiden suhteen ja keinot ovat olleet melko vähissä. Kuulin Eco Beauty Wellnessin perustajalta, ekokampaaja Ailalta savivaalennuksesta muutama viikko sitten, ja jo seuraavalla viikolla istahdin Iso-Roban sympaattisimman ekokampaamon tuoliin.

Hiusten luonnollisempi vaalennusHiukset ennen savivaalennusta 

Savivaalennus on tavanomaisia vaalennusaineita turvallisempi keino vaalentaa hiusta, ja se on myös ekologista ja täysin biohajoavaa. Seoksen sisältämä hapete on synteettistä, mutta haihtuvaa, ja viemäristä huuhtoutuu ainoastaan jäljelle jäävä savi ja sooda. Savivaalennus sopii kaikille hiuksille, mutta parhaiten se toimii värjäämättömään tai kasvivärjättyyn hiukseen. Käsittely on mahdollista tehdä koko päähän tai raidoittamalla.

Käytyämme Ailan kanssa läpi toiveitani vaalennuksen suhteen, päädyimme raidoittamaan hiukseni luonnollisesti ja yhdistämään vaalennetun latvan muuhun hiukseen. Olin huolissani kellertävästä lopputuloksesta, mutta Aila vannoi, että savivaalennuksen lopputulos on kauniin hiekan sävyinen. Hapetteella pystytään myös vaikuttamaan halutun lopputuloksen sävyyn, ja tujumpi hapete takaa vaaleamman lopputuloksen.

Prosessi aloitettiin rasul-savella tehtävällä puhdituksella, joka syväpuhdistaa hiuksista epäpuhtaudet kuten lian ja kemikaalijäämät. Itse värjäyksen savi-soodaseos levitettiin kosteaan hiukseen, jossa se pääsee vaikuttamaan vaalentavasti toisin kuin kuivassa hiuksessa.  Kelmun alla jännästi kupliva seos turposi vaahtomaiseksi ja tuntuu kuulemma koko pään vaalennuksesta varsin jännältä! Aineen annettiin vaikuttaa noin tunti, jonka jälkeen se pestiin pois.

hiusten savivaalennus
Hiukset savivaalennuksen jälkeen

Pesun ja kuivien latvojen napsaisun jälkeen Aila föönasi hiukset ja aloin erottamaan ohuita, kevyesti vaalentuneita suortuvia hiusten joukosta. Lopputuloksesta tuli juuri niin luonnollinen kuin olin toivonut ja tarvittaessa tiedän savivaalennuksen tehon riittävän vaaleampaankin lopputulokseen.

Viereisestä kampaajan tuolista lähtenyt asiakas huikkasi vielä ovelta, että savivaalennus on parasta mitä hänelle on tapahtunut pitkään aikaan. Taidan olla hyvin pitkälti samoilla linjoilla, sillä synteettisiin vaalennusaineisiin ei tämän jälkeen ole enää paluuta!

Varaa aika Eco Beauty Wellnessiin hiusten luonnollisempaan savivaalennukseen täältä.

– Essi 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.