Kategoriassa Parasta juuri nyt

SEX TALK 2.0

Uuden ajan seksuaalikeskustelu on onneksi kaukana niistä ajoista, kun seksuaaliterveydestä puhuttiin ainoastaan terveystiedon tunneilla ja kaikki muu jäi yksityisen googlailun varaan, mutta keskusteltavaa riittää.

Nautinnosta puhutaan onneksi yhä avoimemmin ja alamme ymmärtää, että seksuaalisuuteen mahtuu laaja kirjo erilaisia ilmenemismuotoja, kaikki yhtä arvokkaita ja hyväksyttyjä. Tarvitsemme edelleen uusia sanoja (mitä sanaa kuuluisi käyttää suomeksi sanasta pussy? Pillu, vai jotain muuta? Vulva, emätin ja vagina eivät ole yhtä kokonaisvaltaisia termejä, vaan kuvaavat lähinnä jotain osaa tai osia sukupuolielimestä yleispätevämmän pillun tai hävyn sijaan, mutta miksi pillu kuulostaa niin jännittävältä sanalta?) ja on tärkeää, että kaikkien ääni tulee kuulluksi, jotta ymmärtäisimme paremmin toisiamme ja itseämme.

Sugar Universe -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhumme Marja Kihlströmin kanssa aiheesta seksuaaliterapeutin asiantuntija-näkökulmasta: mitä kaikkea tämän hetkisestä seksiä koskevasta keskustelusta pitäisi ymmärtää, miten omaa seksuaalisuuttaan voi tutkia ja oppia ymmärtämään paremmin, mitä seksuaaliterapeutin vastaanotolla tapahtuu ja millaisessa tilanteessa seksuaaliterapiasta voi olla hyötyä. Sita Salmisen kanssa puhumme aiheesta henkilökohtaisemmasta näkökulmasta hänen kirjoittamansa eroottisen Lupa-novellikokoelman tiimoilta. Podcastia hostaa Oona Pohjolainen.

Kuuntele Sugar Universe -podcastin ensimmäinen jakso TÄÄLTÄ! ✨

Sugar-tiimin Sex talk 2.0 -suositukset:
 • Miksi kosmetiikkahyllyltä tuttu estetiikka ei vieläkään kosketa liukuvoiteita ja kondomeja? Just asking! Kurkkaa Getmaude ja inspiroidu – ihana insta ja kauniit tuotteet, joita ei ikävä kyllä toimiteta Eurooppaan  – ainakaan vielä. Onkos linjoilla ketään maahantuojaa joita kiinnostaisi kauniit ja laadukkaat seksuaaliterveyteen liittyvät tuotteet?
 • PussypediaPussypedia on moderni ja hauskasti kuvitettu saitti kaikesta vulvallisten seksuaalisuuteen liittyvästä; bakteerivaginoosista munasolujen pakastamiseen ja kymmeniin muihin aiheisiin. Sivusto on yhteisöllisesti koottu ja ylläpidetty yli 200 ihmisen toimesta. Sugar likes: Pussypedian tekstit ovat inklusiivisia.
 • Kurkkaa myös Lunetten sivuilta hyvä teksti ”Vulva, emätin, vagina – sitä samaa, vai ihan eri juttu?
 • The Pussycast -podcast on ekologisen Yoni -kuukautissuojabrändin luotsaama uudehko podcast hormoneista, orgasmeista, kuukautisista ja ehkäisystä. Äänessä on erilaisia asiantuntijoita ja kuulijatarinoita.
 • Katja Kokon teksti ”Asiaa alapään mikrobiomista” on informatiivinen ja tekstissä on lukuisia hyviä tuotesuosituksia mm. luonnollisesta liukkarista fiksumpiin kuukautissuojiin
 • Choose_jonny -instagram-tili inspiroi. Nätteihin pakkauksiin pakattuja vegaanisia ja parabeenittomia kortsuja myy mm. Urban Outfitters
 • Netflixin Sex Education -sarja – hellyyttävä, aito ja kaikessa kepeydessään koskettava brittisarja seksipulmien kanssa painivista nuorista
 • Kokoa Spotifyihin yksin tai seksikumppanin kanssa fiilislista omiin tai yhteisiin seksihetkiin
 • Lue myös Ylioppilaslehdessä julkaistu Eveliina Lempiäisen Seksipositiivisuus on kesken -teksti
 • Vaikka Goop-meiningistä voi olla montaa mieltä, kannattaa kurkata Goop labin jakso ”Häpeilemätöntä nautintoa” Netflixistä

 

Ensimmäinen kuva: @ladyist for Billie. Kuvakollaasikuvat: Yoni, @getmaude

 • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

  5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

  Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.