Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Sugar suosittelee

Skinimalism – Sugarin lempparit minimalistiseen kesäihonhoitoon

Yksi vuoden 2021 ihonhoitotrendejä on skinimalism. Se tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että ihonhoito- ja meikkirutiinit pidetään mahdollisimman yksinkertaisina.

Monivaiheiset ihonhoitorutiinit voivat johtaa iho-ongelmiin, jos ihoa rasittaa liian monella tuotteella, jotka eivät sovi omalle iholle tai jos tuotteiden aktiiviset aineet eivät toimi keskenään. Vastapainona suosituiksi tulleille monivaiheisille ihonhoitorutiineille skinimalism mahdollistaa hyvinvoivan ihon vähemmällä määrällä tuotteita. Iho saa luvan kanssa myös levätä. Skinimalism perustuu ajatukseen, että ihon ei tarvitse olla täydellinen: ihohuokoset, juonteet  ja luonnolliset virheet voivat näkyä.

Tarkoituksena on hyödyntää monikäyttöisiä tuotteita ja luoda ekologisempi sekä edullisempi kauneudenhoitorutiini. Skinimalismissa tuotteiden laatu korvaa määrän.

Miten skinimalism toimii? 

Sen sijaan, että ihonhoitorutiini koostuisi kymmenistä seerumeista, öljyistä ja voiteista, skinimalism perustuu kolmeen elementtiin:

  1. Puhdistus (Cleansing & Refreshing)
  2. Hoito (Treating)
  3. Suojaus (Protecting)

Kasvojen ihon puhdistukseen kannattaa valita omalle ihotyypilleen sopiva hellävarainen, mutta toimiva putsari. Ihon hoitaminen kannattaa aloittaa kasvovedellä tai -suihkeella. Mikäli iho kaipaa enemmän hoivaa, valitse täsmätuote esimerkiksi näppylöille tai ihon kuivuuteen. Suojan iholle antaa kasvovoide tai erityisesti kesällä aurinkosuojan sisältävä voide.

Minimalistinen kauneudenhoitohoitorutiini 

Varsinkin kesä- ja mökkireissuilla mukaan kannattaa pakata vain tarvittavat luottotuotteet. Tällöin monikäyttöiset tuotteet ovat erinomaisia.

Lue Sugarilaisten suosikki skinimalism tuotteista alla!

Vaikuttaminen on viestintää, jonka tavoitteena on muuttaa muiden ihmisten käsityksiä jostakin asiasta tai ilmiöstä tai jopa heidän käytöstään. Siksi vastuullisuus on tärkeä osa vaikuttamista: meistä jokainen on vastuussa omasta viestinnästään, sisällöistään ja muusta toiminnastaan somessa.

Essi

Muutan ihonhoitorutiiniani vuodenaikojen vaihtuessa ja vähennän aina kesän tullen käyttämieni kosmetiikkatuotteiden määrää. Esimerkiksi seerumit eivät kuulu ihonhoitotuotteisiini kesällä. Tänä kesänä vietän aikaa sekä kaupungissa että mökillä. Mukanani mökille kulkevat omat luottotuotteet, sillä ihoni voi helposti reagoida uusiin kosmetiikkatuttavuuksiin, enkä reissussa halua ottaa sitä riskiä. Lisäksi tykkään kesällä miedomman tuoksuisista tuotteista ihollani kuin talvella. Pienen lapsen äitinä huomaan, että tuotteiden on kuitenkin erityisesti aamukäyttöön oltava nopeasti käytettäviä, sillä usein haluamme lähteä heti aamusta ulkoilemaan.

Kosteusvoidesuosikkini kesällä on Pulpe de Vien rauhoittava geelivoide, joka on sekä hurjan kosteuttava että ihanan kepeän tuntuinen. Tykkään sen viileästä tunteesta iholla. Evolven Climate Veil -sävyttävä päivävoide suojakertoimella 20 on kaupungissa vietettyjen päivien ehdoton uusi lemppari. Sen suojakerroin ei tietenkään riitä jos aikaa viettää auringossa kuumimpaan aikaan tai kasvojen ihoa ei suojaa muuten kesähatulla tai lippiksellä, joten sellaisille päiville valitsen aurinkovoiteeni Alga Marisin valikoimasta.

Puhdistuksessa en ehkä koskaan ole kovin minimalistinen, sillä teen iltaisin tuplapuhdistuksen lähes poikkeuksetta jos kasvoillani on päivän aikana ollut meikkiä tai aurinkovoidetta. Puhdistan kasvot aina alkuun Bybin Swipe Clean -puhdistusöljyllä ja sen lisäksi toisella hellävaraisella putsarilla. Tänä kesänä haluan kokeilla Flow Cosmeticsin kasvojen palasaippuaa. Kesäaamuina mökillä ihanin herätys on puhdistaa kasvot raikkaassa järvivedessä.

Saana

Kesällä on ihana vaihtaa vapaammalle myös ihonhoidon ja meikin osalta. Kiitos suuremman ilmankosteuden ja lämpimämpien säiden, iho vaatii vähemmän purkkeja pysyäkseen tyytyväisenä. Tämä helpottaa myös pakkaamista erilaisille kesäreissuille.

Itse olen talvisin monivaiheisen ihonhoitorituaalin ystävä, mutta kesällä ihokin saa lomailla. Aamuisin pesen kasvot raikkaalla, kylmällä vedellä tai vielä mielummin pulahdan aamupesulle järveen. Sen jälkeen 1-3 kerrosta kasvovettä. Whamisan Deep Rich Toner on luottotuote myös kesäisin mutta iho tuntuu kosteutetulta huomattavasti kevyemmällä kerrostuksella. Deep Rich Toner on sen verran hoitava, että kesällä kasvoseerumin voi skipata ja levittää kosteutetulle iholle kasvovoiteen. Weledan Almond Soothing Facial Lotion tai Whamisan Water Cream ovat suosikkejani kevyistä kasvovoiteista. Normaalisti vannon kasvoöljyjen nimeen, mutta kesällä jätän senkin huolettomasti pois ja palaan ihanien hoitavien öljyseerumeiden pariin uudelleen syysilmojen koittaessa.

2 in 1 periaateella hoidan myös aurinkosuojan ja ehostuksen. Alga Marisin sävyttävä kasvovoide SPF 30 tasoittaa ihon sävyä ja suojaa auringon haitoilta. Jos on tarvetta meikata, lisään ripsiin Lily Lolon ripsarin ja poskille levitän Korennon huuli & poskiväriä kätevästä puikosta – samaa väriä sipaisen hieman yläluomelle.

Iltarutiiniin olen omaksunut öljyputsarin, jolla saa tehokkaasti poistettua fysikaalisen aurinkosuojan iholta. Hieroin Joik Organic Facial Cleansing Oil -putsaria huolellisesti kasvoille ja kaulalle ja pyyhin kostealla musliiniliinalla. Puhdistuksen jälkeen toistan saman hoitorutiinin kuin aamulla.

Noora

Kesällä ihonhoitorutiinini on minimalistinen ja perustuu pitkälti auringolta suojaamiseen ja toisaalta auringon ja meriveden kuivattaman ihon kosteuttamiseen. Vietän kaiken mahdollisen vapaa-ajan purjehtien aika askeettisissa olosuhteissa, eli veneessä ei ole juoksevaa tai lämmintä vettä. Niinpä suosin puhdistusöljyä, joka puhdistaa kasvoilta tehokkaasti fysikaalisen aurinkosuojan, mutta jonka käyttöön ei tarvita kuin vedellä kostutettu musliiniliina. Suosikkini kasvoille on Bybin Day Defence SPF30 suojaava päivävoide ja lemppariputsarikin on Bybin Swipe Clean Puhdistusöljy, jonka ihana keltainen pakkauskin on kuin aurinko.

Kasvoille ja iholle levitän ennen nukkumaan menoa Alga Marisin After Sun voiteen, joka rauhoittaa ja hoitaa ihoa auringonoton jälkeen. Luonnollinen after sun voide on kevyt, mutta silti erittäin kosteuttava ja ihoa uudistava. Ihaninta on, että voiteessa on kookoksen tuoksu, joka on aivan mun lemppari!

Uusi suosikkini kesäretkissä ilmaantuvien pienten haavojen, hyttysenpuremien ja hiertymien hoitoon on merilevästä valmistettu Alga Cicosan korjaava hoitovoide, josta on tullut uusi suosikkini kaikkien pienten ihovaurioiden hoidossa. Korjaava hoitovoide sisältää Alga Sendatu®-uuttetta, joka stimuloi ihon pintakerrosten korjaantumista: edistää epidermiksen rakenteen uudistumista ja suojaavan kerroksen palautumista. Tuote sopii erityisen hyvin myös näin äiti-ihmisen käsilaukkuun, sillä tuotetta on turvallista käyttää myös lapsilla.

Kesän retkeilykauden käydessä kuumimmillaan suosittelen myös tutustumaan Taivasalla Fressinä retkillä – vinkit luontoystävälliseen retkihygieniaan artikkelin vinkkeihin. ☀

Lähteet:

https://thedermreview.com/skinimalism-beauty-trend-definition/

https://www.vogue.co.uk/beauty/article/skinimalism-beauty-trend

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.