Kategoriassa Parasta juuri nyt

Stressinselätysvinkit: mitkä pienet jutut auttavat?

Pinna kireällä? Väsyttää? Ei kiinnosta?

Tähän vuodenaikaan eletään monelle erityisen stressaavaa aikaa. Yllättävän pienet teot kuitenkin voivat huomattavasti helpottaa oloa (usko pois!).

Sylvia:
”Loppuvuoteen kasautuu aina vääjäämättä paljon töitä. Pitkä to do -lista ahdistaa helposti, joten olen ottanut käyttöön bisnesmaailmasta tutun moton: jos asian tekeminen vie alle kaksi minuuttia, tee se heti. Kokeile edes muutaman tunnin ajan – tämä on paras mind hack saada pieni sälä katoamaan ja pulssi taas rauhoittumaan. Toinen lempparini on Headspace -mediataatioappi. Pyrin käyttämään sitä (melkein) joka aamu. Headspacessa lempeä ääni ohjaa helpon 10 minuutin harjoituksen, jonka aikana ei oikeasti tarvitse miettiä mitään. Suosittelen!”

Essi:
”Kiireessä viiletän paikasta toiseen ja unohdan helposti ajantajun ja perusjutut, kuten säännöllisen liikunnan. Yritän pitää tärkeistä rutiineista kiinni vaikka se välillä vaatiikin itsensä ankaraa tsemppaamista. Lepo on tärkeä osa hyvinvointia, mutta usein on parempi pakottaa itsensä liikkumaan päiväunien sijaan. Päivästä riippuen saan ajatukseni hetkeksi muualle joko Rootsin lempeässä yin-joogassa tai kunnon hikijumpan aikana. Ystävän kanssa sovitut treenit eivät jää koskaan väliin ja samalla tulee vaihdettua viikon kuulumiset.”

Ida:
”Kun stressi alkaa ottaa valtaa, karsin helposti unen määrästä, vaikka se on omalla kohdallani suurin virhe. Jos en nuku tarpeeksi, olen väsynyt, tulen helpommin kipeäksi eikä ajatus juokse kunnolla. Siispä yritän pitää kiinni hyvästä unirytmistä myös kiireessä ja stressaavina hetkinä. Iltaisin hieron rintakehään Ulla Gracen Stress Free -voidetta, jonka eteeriset öljyt auttavat selvittämään ajatuksia ja rauhoittamaan. Keskellä päivää tätä voi sipaista kevyesti ranteisiin. Juon myös paljon rauhoittavaa teetä ja käyn kesken työpäivän happihyppelyllä kirkastamassa mieltä.”

Kokeile myös näitä:
– Pakota itsesi joka päivä tekemään jotain kivaa ja rentoa 10 minuutin ajan. Esimerkkejä: kynsien lakkaaminen, Youtube-videoiden katseleminen, korvapuustin syöminen…
– Aloita aamusi lempeällä musiikilla: se auttaa kummasti rentouttamaan mieltä ennen töiden aloittamista.
– Pukeudu pelkästään mukaviin vaatteisiin, ja valitse tietoisesti kaikista pehmeimmät kuteet päällesi. Jos pinnaa kiristää niin parasta on, etteivät housut sitä tee.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.