Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar Helsinki

Sugar Helsingin arvot

Välillä on hyvä palata perusasioiden äärelle. Sugarin taival on kestänyt jo kahdeksan vuotta, ja olemme kehittyneet pelkästä PR-toimistosta myös joksikin muuksi: haluamme inspiroida median edustajien lisäksi myös tuiki tavallisia ihmisiä kohti kestävämpää kuluttamista ja elämää.

Jos olet seurannut Sugaria jo pidemmän aikaa, kiva että olet vielä kyydissä mukana. Jos olet uusi Universen lukija: tervetuloa mukaan!

Sugar Helsinki on vuonna 2011 perustettu eettisiä ja ekologisia lifestyle-tuotteita sekä -palveluita edustava PR-toimisto. Tavoitteenamme on inspiroida valitsemaan parempia vaihtoehtoja, sekä tarjota kiinnostavaa ja luotettavaa tietoa vastuullisemmasta elämäntavasta. Ja ehkä kaikkein tärkeimpänä asiana, tehdä vastuullisesta elämäntyylistä haluttavaa ja hauskaa. Sugar pyrkii kaikessa toiminnassaan eettisyyteen sekä läpinäkyvyyteen. Tämä pätee niin asiakas-, henkilöstö- kuin mediasuhteisiinkin.

Vastuullisuus askarruttaa monia osittain sen takia, koska se voi helposti tuntua hyvin epämääräiseltä termiltä. Vastuullisuus tarkoittaa kaikille hieman eri asioita, mutta me Sugarilla miellämme sen yhdistelmäksi ekologisia ja eettisiä toimintatapoja. Avaamme näitä toimintatapoja alempana.

Vastuullisuus ei ole koskaan mustavalkoista, mutta Sugarin missiona on tuoda läpinäkyvyyttä, iloa ja intoa vastuulliseen elämäntapaan. Kuten Spark Sustainabilityn Amanda Rejström sen kiteytti, luopumisen sijaan voimme ajatella, mitä saamme sillä, että teemme vastuullisempia valintoja. Kon Mari -filosofiakin toimii tällä tavalla: tavaroista luopuminen tuo selkeyttä ja seesteisyyttä elämään. Esimerkiksi luonnonkosmetiikkaan siirtyminen tuo mielenrauhaa siitä, että kosmetiikan sisältämät ainesosat eivät kuormita luontoa tai omaa elimistöä samalla tavalla kuin synteettiset. Ostovalintojen tekemistäkin helpottaa, kun rajaa vaihtoehdot vain brändeihin, joiden sisältö on sertifioitua ja luonnollista.

Conscious is cool

Conscious is cool ♥ Se tarkoittaa meille sitä, että on coolimpaa välittää, kuin olla välittämättä! Yksi Sugarin missioista onkin olla mukana muuttamassa kulutuskulttuuriamme kohti sellaista, joka vahingoittaa planeettamme ja sen ihmisiä paljon nykyistä vähemmän.

Uutta: Sugar approves -leima!

Sugar Universe on Sugar Helsingin blogi, jonka sisällöstä vastaa koko Sugar-tiimi. Sen tarkoitus on tarjota informaatiota vastuullisesta elämästä, ja nostaa esiin kiinnostavia, ajankohtaisia ilmiöitä ja ihmisiä. Saamme paljon kyselyitä suosituksistamme vastuullisemmista tuotteista tai palveluista.

Siksi päätimme ottaa käyttöön oman Sugar approves -leimamme, jonka tarkoitus olisikin helpottaa parempien vastuullisten valintojen tekemistä. Kun näet Sugar approves -leiman, voit olla varma, että olemme tehneet taustatyöt puolestasi, ja selvittäneet tuotteen vastuulliset arvot ja teot.

Sugar Helsinki Sugar Approves

Millä perusteella leima annetaan? Mikä tekee tuotteesta vastuullisen?

Eettiset ja ekologiset arvot yhdessä muodostavat vastuullisen pohjan. Kun puhumme vastuullisuudesta, tarkastelemme aina sekä tuotteen tai palvelun ekologisuutta että sen eettisyyttä: molempien aspektien on toteuduttava.

Ekologisuus ja eettisyys ovat molemmat monitasoisia ja -tulkintaisia termejä, ja siksi absoluuttista konsensusta vastuullisuuden merkityksestä on vaikeaa saavuttaa. Olemme määritelleet oman kriteeristömme, jonka puitteissa määrittelemme tuotteen tai palvelun vastuullisuuden.

Eettisyyteen vaikuttavat asiat:

 • Valmistusmaa
 • Tuotanto-olot ja ihmisoikeudet
 • Eläinten oikeudet
 • Laajempi yhteiskunnallinen missio
 • Läpinäkyvyys yrityksen toiminnassa
 • Työskentelytavat ja yrityskulttuuri (inklusiivisuus)

Ekologisuuteen vaikuttavat asiat:

 • Ekologiset valmistustavat: ekologinen kuormittavuus on huomioitu koko tuotantoketjussa
 • Alkuperä: jäljitettävä raaka-aineiden alkuperä
 • Osittain tai kokonaan sertifioitu tuotantoketju (riippumaton sertifikaatti)
 • Päästökompensointi ja hiilijalanjälki
 • Ympäristö- ja käyttäjäystävälliset raaka-aineet ja materiaalit
 • Tuotteen kestävyys

Leiman saamiseksi yrityksen on täytettävä sekä yllä esitettyjä eettisiä että ekologisia kriteereitä. Arvioimme kuitenkin leiman perusteet aina tapauskohtaisesti ja lukijoillemme läpinäkyvästi, emmekä edellytä täydellisyyttä.

Yksi ydinviesteistämme onkin tämä: kenenkään (edes yritysten) ei tarvitse olla täydellisiä, eikä se edes ole mahdollista. Kyse on siitä, että valitsemme paremman vaihtoehdon ja pyrimme luomaan sellaisia aina kun siihen on mahdollisuus. Tätä on mielestämme vastuullisuus.

Tässä onkin kolme eri esimerkkiä siitä, miten vastuullisuusleimamme antamisprosessi toimii. Kaksi ensimmäistä on yrityksiä, jonka kanssa Sugar tekee, tai on tehnyt yhteistyötä.

Frantsila vastuullisuus luonnonkosmetiikka

Frantsila – selkeä vastuullinen valinta

Frantsila on suomalainen luonnonkosmetiikkaa ja hyvinvointituotteita valmistava yritys, joka toimii kauttaaltaan vastuullisesti. Siksi yritykselle onkin helppo myöntää Sugar approves -leima! Tässä valintaprosessimme avattuna melko yksityiskohtaisesti:

Eettisyyteen vaikuttavat asiat:

 • Valmistusmaa: Frantsilan kaikki lähes kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, ja iso osa raaka-aineistakin on kotimaisia.  Jotkut öljyt (esim. eteeriset öljyt) ovat kuitenkin ulkomaista alkuperää. 
 • Tuotanto-olot ja ihmisoikeudet: Frantsila tuntee tarkasti hankintaketjunsa ulkomailla, ja tuotanto Suomessa takaa reilut työskentelyolot
 • Eläinten oikeudet: Tuotteita ei koskaan testata eläimiin, ja melkein kaikki  tuotteet ovat vegaanisia. Yrtit viljellään luomusti, joka ilahduttaa myös pörriäisiä ja muita hyönteisiä!
 • Laajempi yhteiskunnallinen missio: Frantsila on jo melkein 40 vuoden ajan edistänyt luonnonmukaisten arvojen mukaisesti elämistä
 • Läpinäkyvyys yrityksen toiminnassa: Frantsila kertoo toiminnastaan avoimesti kuluttajille, esimerkiksi nettisivuillaan. Frantsilan peltoja voi itse mennä katsomaan Frantsilan hyvän olon keskukseen.
 • Työskentelytavat ja yrityskulttuuri: Frantsilalla on hyvin tasa-arvoon pohjautuva filosofia, ja muutenkin pehmeät arvot

Ekologisuuteen vaikuttavat asiat:

 • Ekologiset valmistustavat: ekologinen kuormittavuus on huomioitu koko tuotantoketjussa: Kyllä. Frantsilan yritit viljellään luomusti.
 • Alkuperä: jäljitettävä raaka-aineiden alkuperä: Kyllä – Frantsilan peltoja voi mennä vaikka itse katsomaan.
 • Osittain tai kokonaan sertifioitu tuotantoketju (riippumaton sertifikaatti): Hyvin moni tuote kantaa luomusertifikaattia, ja lähes kaikki syötävät tuotteet ovat luomua.
 • Päästökompensointi ja hiilijalanjälki: Frantsila parhaillaan tutkii sitä, miten parhaiten kompensoida päästöjään.
 • Ympäristöystävälliset raaka-aineet ja materiaalit: Pakkauksissa huomioidaan niiden ekologinen kuormittavuus, eikä luonnonkosmetiikassa käytetä esimerkiksi lainkaan synteettisiä raaka-aineita
 • Tuotteen kestävyys: kosmetiikka ei toki kestä kuin purkin käytön ajan 

Lopulliseen päätökseen vaikutti: Frantsila toimii kauttaaltaan ekologisesti ja eettisesti, ja pyrkii jatkuvasti paikkaamaan niitä vähiä puutteita, joita yrityksellä on. Aika vaikeaa olla vastuullisempi. We love!

Float Kallio Sugar Helsinki

Float Kallio – ei niin ilmeinen, mutta silti vastuullinen toimija

Eettisyyteen vaikuttavat asiat:

 • Valmistusmaa + Tuotanto-olot ja ihmisoikeudet: Hankintaketju tunnetaan, ja toimimalla Suomessa työntekijöiden oikeudet toteutuvat.
 • Eläinten oikeudet: Tuotteita ei testata eläimiin, ja monet yrityksen myymät tuotteet ovat myös vegaanisia.
 • Laajempi yhteiskunnallinen missio: Float Kalliolla haluaa edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia laajasti sekä henkisen että fyysisen hyvinvointimme osalta – yrityksen olemassaolo perustuu tähän. Hyväntekeväisyys on myös vahvasti läsnä yrityksen filosofiassa.
 • Läpinäkyvyys yrityksen toiminnassa: Yritys toimii läpinäkyvästi, vaikkei aina muista korostaa hyviä asioita riittävästi viestinnässään.
 • Työskentelytavat ja yrityskulttuuri: Floatilla on hyvin tasa-arvoon pohjautuva filosofia, ja muutenkin pehmeät arvot.

Ekologisuuteen vaikuttavat asiat:

 • Ekologiset valmistustavat: ekologinen kuormittavuus on huomioitu koko tuotantoketjussa +
  Alkuperä: jäljitettävä raaka-aineiden alkuperä +
  Osittain tai kokonaan sertifioitu tuotantoketju (riippumaton sertifikaatti): 
   Float Kalliossa tarjottavat juomat (tee ja kahvi) ovat sertifioituja / pientuottajilta, ja kosmetiikka useimmiten luonnonkosmetiikkaa
 • Päästökompensointi ja hiilijalanjälki: Float pyrkii hiilineutraaliuteen vuoden 2019 aikana. Lämmitys uusiutuvista energialähteistä.
 • Ympäristöystävälliset raaka-aineet ja materiaalit: Epsom-suolat eivät ole haitallisia ympäristölle.
 • Tuotteen kestävyys: Kelluntatankit eivät ole suora kulutustuote, joten tätä kohtaa on vaikeampi arvioida. Yleisesti ottaen tankit ovat kuitenkin pitkäikäisiä.

Lopulliseen päätökseen vaikutti: Float pyrkii toiminnallaan edistämään yleistä hyvinvointiamme, ja tuoda apua mm. stressaavasta arjesta johtuviin oireisiin. Näemme, että Floatin kaltaiset yritykset edesauttavat parempaa tulevaisuutta meille kaikille. We love!

Glossier vastuullisuus

Glossier: Ihana merkki, mutta ei (ainakaan vielä) kyllin vastuullinen

Ah, Glossier! Jos yhtään pitää pastelleista, kauniista kuvista ja luonnollisen lopputuloksen jättävistä meikeistä niin tästä merkistä on vaikea olla tykkäämättä. Glossier on omalla sarallaan mullistanut kosmetiikkamarkkinat täysin kuluttajat osallistavalla tuotekehitysprosessillaan ja omaleimaisella visuaalisella maailmallaan. Glossier on tehnyt myös ihailtavaa työtä inklusiivisessa markkinoinnissa, ja tuoteportfolio sisältää myös vegaanisia tuotteita. Tuotanto ainakin vaikuttaa eettiseltä, mutta siitä ei kerrota mitään yrityksen sivustolla tai viestinnässä. Ympäristöasiat on jätetty pahasti huomioimatta yrityksen toiminnassa, ja siksi emme miellä Glossieria vastuulliseksi valinnaksi, vaikka se brändinä ihana onkin. Kuka lanseeraa maatumatonta glittermateriaalia sisältävän tuotteen vielä vuonna 2019?
Voisimme kyllä hyvinkin konsultoida merkkiä siitä, miten siirtyä kohti vastuullisempia toimintatapoja. It’s all about trying.

Rakastamme Glossieria silti, pliis pliis muuttukaa vastuullisemmiksi!

Ihanan leimamme on tehnyt Kajsa Quinterno.

 • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

  5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

  Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.