Kategoriassa Koti ja perhe

Sugar loves mamas suosittelee

Hei ihanat! Äitien hemmotteluun ja lapsiperheiden arjen tukemiseen keksittyvä toukokuu on lopuillaan ja ajattelimme vielä jakaa hiukan tunnelmia ja Sugarin suosikkeja teemakuukaudesta inspiroituneena. Olemme saaneet nauttia pienistä, kauniista hetkistä showroomilla äitien ja lasten kanssa ja päässeet testaamaan ja tutustumaan Sugarilaisillekin uusiin tuotteisiin ja palveluihin, joista pieni kooste on vielä paikallaan.

Koko perheen luonnonkosmetiikkatuotteet

Urtekram on luomukosmetiikan edelläkävijä Tanskasta, jonka valikoimasta löytyvät tuotteet koko perheen tarpeisiin. Erityisen hyvin perheen pienimmille sopivat hellävaraiset No Perfume-, Baby- ja Children -sarjojen tuotteet. Urtekramin luomukosmetiikkatuotteet on helposti napattavissa mukaan marketeista ympäri suomen ja esimerkiksi käsisaippuan voi aina viedä myös lahjaksi lapsiperheeseen.

Alga Maris on 100% luonnollinen vaihtoehto kemiallisille aurinkovoiteille. Fysikaalisia mineraalifilttereitä, hoitavia luomukasviöljyjä ja patentoidun Alga-gorria -yhteen sisältävät aurinkovoiteet ovat turvallinen valinta niin iholle kuin ympäristölle. Alga Cicosa taas on aivan uusi, ainutlaatuisen herkän ihon tuotesarja, johon kuuluu neljä ihoa hoitavaa tuotetta. Kaikki sarjan tuotteet ovat intensiivisesti ihoa korjaavia sekä hypoallergeenisia, ja suurin osa niistä sopii koko perheelle vauvasta lähtien. Alga Cicosan korjaavaa hoitovoidetta voi käyttää esimerkiksi ärtyneen tai vaurioituneen ihon rauhoittamiseen ja tuubi kannattaakin pitää käsilaukussa kun liikutaan kesäreissuilla lasten kanssa.

Moi Forest on uusi suomalainen innovaatio, joka yhdistää ihonhoitotuotteissaan hoitavat ainesosat eheyttävään metsäpölyyn. Monikäyttöinen Forest Dust Multipurpose Cream sopii käytettäväksi päästä varpaisiin ja Nurturing Forest Dust Baby Cream on erityisesti pikkulapsille suunnattu hoitovoide. Moi Forestin tuotteet ovat myös kauniita ja ylellisiä lahjoja lapsiperheeseen.

Ravitsemusta rakkaudella

Venner-konsepti vähävaraiselle perheelle tai itsellesi sisältää viikon ruoat ja sähköisen kokkikurssin. Viikon terveyttä tukeviin raaka-aineisiin sisältyy, 3 kg hedelmiä, Sana-Sol D-vitamiinia ja välipalareseptejä. Yhdestä boksista kokkaa jopa 42 maukasta kasvisateria-annosta! Vennerin tapa auttaa ja voimauttaa vähävaraisia perheitä terveellisellä ruoalla on palkittu sosiaalinen innovaatio, jolla on todennettu vaikuttavuus ja jota me myös Sugarilla fanitamme. Vennerin asiakkaana saat samalla pääsyn Vennerin Keittiö -kasvisreseptipalveluun. Vennerin toiminnasta voit lukea lisää myös täältä

Gold&Green on nyhtökauratuotteiden edelläkävijä, jonka tuotteilla voi helposti lisätä kasvisruoan osuutta myös lapsiperheiden ruokahetkiin. Vinkkejä lapsiperheen herkullisiin ja tasapainoisiin kasvisaterioihin ja näkökulmia ravitsemukseen löytyy Muutos on katettu -oppaasta. Sugarilta vinkkaamme esimerkiksi kokeilemaan lapsiperheiden herkkua, eli makaronilaatikkoa, jossa jauheliha on korvattu Nyhtökaura® Nudella, joka on maustamaton ja soveltuu eri tavoin maustettuna hyvin monenlaisiin ruokiin.

Makaronilaatikkoa varten tarvitset

 • 1 pkt Nyhtökaura® Nude
 • 5 dl makaronia
 • 1 dl paahdettua sipulia
 • 1 tl paprikajauhetta
 • ½ tl valkopippuria
 • 1½ tl yrttisuolaa
 • 1 l maitoa
 • 2 kananmunaa korppujauhoa
 • 3 rkl voita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mausta Nyhtökaura® valkopippurilla ja paprikajauheella. Sekoita munat maidon joukkoon, mausta yrttisuolalla. Lado kaikki ainekset voideltuun vuokaan. Sekoita. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita. Kypsennä makaronilaatikkoa 30-40 minuuttia. Mikäli haluat valmistaa täysin vegaanisen version, jätä kananmuna kokonaan pois ja käytä kasvipohjaisia valmisteita voin sekä maidon tilalla!

Lapsiperheessä on myös hyvä pitää saatavilla terveellisiä välipaloja, joilla estetään nälkäkiukku, välipalavarastoja voi nyt täydentää myös tilaamalla välipalat suoraan kotiin, sillä Green Planet Astronauts on kehittänyt uudenlaisen terveellisten, kasvipohjaisten välipalojen kestotilausmallin helpottamaan lapsiperhearkea. Avaruusposti tuo luomukauravälipalat suoraan kotiovelle laatikossa, joka sisältää välipalojen lisäksi askarreltavaa ja vinkkejä ympäristöystävälliseen elämään. Jokaiselle tilaajalle istutetaan lisäksi puu Pohjois-Savon metsään. 

Lapsiperheille ja äideille suunnatut online-palvelut

Hyvinvoiva äiti verkkovalmennus on hyvinvointialan ammattilaisten kehittämä, hiljattain synnyttäneille, taaperoikäisten äideille ja vauva-arkeen valmistautuville suunnattu valmennus, joka tukee äidin hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Verkkovalmennus tarjoaa runsaasti tietoa muun muassa ravitsemuksesta synnytyksen jälkeen, imetyksestä, liikunnan aloittamisesta ja seksuaalisuudesta. Valmennus antaa uusia näkökulmia parisuhteen merkitykseen ja sen ylläpitämiseen pikkulapsiarjen keskellä.

Bohemian Mama raskausjoogakurssi on Jonna Monolan suunnittelema hemmotteleva ja hoitava 7-videon ja audion kokonaisuus odottaville äideille. Kurssi auttaa odottavaa äitiä luomaan yhteyden itseensä ja sisällä kasvavaan elämään rentoutusharjoitteiden ja lempeän liikkeen kautta, kurssista saa voimaa, energiaa, tasapainoa sekä pehmeyttä mielelle ja keholle suuren muutoksen keskellä. Jonna on myös tuore äiti ja hänen ajatuksiaan raskausajasta ja synnytyksen kulkuunkin pääset tutustumaan tästä.

Äitipiiri on urbaanin äidin media, jonka missiona on kukoistava äiti. Äitipiiri tarjoaa hyvää oloa, tietoa ja vertaistukea niin raskauteen, vauvavuoteen kuin vanhemmuuden eri ulottuvuuksiin. Äitipiirin verkkokaupasta löytyy nyt myös laadukas kattaus kotimaisia ja vastuullisia palveluita äidin hyvinvoinnin tueksi: mm. Äitiysfysioterapiapalvelut, vauvahoitopalvelut ja unikonsultaatiopalvelut.

Väestöliiton Minä ja me parisuhteessa -verkkokurssi on erityisesti pienten lasten vanhemmille, tarkoitettu maksuton parisuhdekurssi. Kaksivaiheisen verkkokokonaisuuden voi tehdän yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Kurssilla tartutaan arjen haasteisiin ja löydetääm keinoja parisuhteen äheisyyden, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. 

Kehtaanko kysyä? podcast-sarja pyrkii vastaamaan äitien elämää ja kehonmuutoksia koskettaviin kysymyksiin, jotka usein koetaan noloiksi ja hävettäviksi. Podcastissa Riina Laaksosen (Nordic Fit Mama) kanssa keskustelemassa vierailee eri aihealueiden asiantuntijoita sekä äitejä. Aihealueita mm.  virtsankarkailu synnytyksen jälkeen, imetys, seksi synnytyksen jälkeen, suoliston ongelmat, äitiyden ”kielletyt” tunteet, kuukautiset synnytyksen jälkeen ja paljon paljon muuta. 

Ekologiset, kestävät ja kauniit lelut lasten kehityksen tukena

Sugarin showroomilla lapsia ilahduttivat Kaare Livingin kaunis leikkimatto ja suloiset pehmolelut, sekä Plan Toysin kivat puulelut.

Kaare Living on suomalainen yritys, jonka toiminnan lähtökohtana on luontoa kunnioittava, persoonallinen sisustustyyli. Jokainen Kaare Living -tuote on ajatuksella suunniteltu ja huolella valmistettu. Vauvan leikkimatto on valmistettu Liettuassa luonnollisesti antibakteerisesta pellavasta, joka ekologinen ja kestävä materiaali. Kaunis matto kulkee lapsen matkassa vauvasta leikki-ikäiseksi. Halattava Octopus -hahmo on suunniteltu Venla Saaren Poseidon -kuosin pohjalta. Poseidon -kuosi on ylistyslaulu valtamerien ihmeelliselle ja monimuotoiselle maailmalle. Merten ekosysteemit ovat todella herkkiä ilmaston vaihteluihin ja merten saastumiseen. Poseidon on muistutus siitä, että tätä ekosysteemiä tulee suojella ja vaalia. Kaare Living pehmolelut on valmistettu leikkimattojen ylijäämämateriaaleista zero waste -periaatteella.

PlanToys on thaimaalainen yritys, joka innovatiivisesti ja vastuullisesti käyttää materiaalinaan kumipuuta, joka on lopettanut lateksin tuottamisen.  PlanToysin tuotteet ovat ekologisia, opettavaisia ja kestäviä. PlanToys on C02-neutraali yritys, joka hyödyntää kumipuuteollisuudelta jäävän puumateriaalin; kun kumipuuplantaasi ei enää tuota lateksia puut kierrätetään polttamisen sijaan. PlanToysin tuotteissa käytetyt värit ovat kasvivärejä ja vesipohjaisia musteita, minkä lisäksi käytetty liima on myrkytön eli lopputuote on varmasti myrkytön eikä sisällä haitallisia kemikaaleja.

Sugarin Showroomilla meitä ilahduttivat Plan Toysin tuotteista mm. Vedettävä etanaLuovat rakennuspalikat, Lajittele ja laske metsä, Pinottava raketti, lisäksi pikkuvieraat oli huomioitu myös Luman hoitotuotteilla.

Sugarilaisia ilahdutti paitsi puulelujen kaunis ulkonäkö, myös niiden kierrätettävyys, sillä kestävä lelu säilyy käyttäjältä toiselle ja on muotoilunsa ansiosta myös helppo pitää puhtaana.

Lapsen ensimmäiset askeleet kestäväksi kuluttajaksi sopii ottaa Fiian kimpsut ja kampsut -lastenkirjaa yhdessä lukien. Fiian auttaa lasta hahmottamaan tavaran tarkoitusta, arvoa ja kiertoa, sekä tekemään itse oivalluksia ja oppimaan kohtuullisuutta ja kiitollisuutta.

Lempeiden sanojen siivittämänä kohti uutta elämänvaihetta

Oot niin ihana on Suomessa suunniteltu, uudenlainen kaikenlaisille perheille sopiva vauvakirja, jonka sisältöä voi rikastuttaa vuosien varrella. Oot niin ihana -vauvakirjan suunnittelija Aino Nieminen on huomioinut kirjan suunnittelussa käyttäjien toiveet ja erityisesti sen, että kirja ilahduttaa kaikenlaisia perheitä. Kirjan synnystä ja perheiden monimuotoisuutta kunnioittavasta sisällötstä voit lukea lisää täältä.

Äitivuosi on kaunis ja lempeä opaskirja tuoreen äidin hyvinvointiin ja lapsen syntymän luomaan uuteen elämäntilanteeseen, joka sopii erityisen hyvin Baby shower lahjaksi, äitienpäivälahjaksi, tuliaisiksi uudelle äidille. Kirja sisältää monipuolista tietoa mm. äidin ja vauvan ravitsemuksesta ja unesta, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisesta, ihmissuhteista uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamista mielialamyrskyistä ja vanhemmuuden intuition vahvistamisesta. Erilaisten äitien tarinat ja vinkit tarjoavat vertaistukea ja uusia näkökulmia itsestä huolehtimiseen vauva-arjen keskellä. Kirjan selkeät jooga- ja mindfulness-harjoitukset tukevat äidin jaksamista ja käytännönläheiset vinkit helpottavat valmistautumista uuden arjen mukanaan tuomiin tilanteisiin. Kantavana teemana on omannäköinen, turhasta suorittamisesta ja vertailusta vapaa äitiys, jossa riittää lempeyttä paitsi uudelle perheenjäsenelle myös äidille itselleen.

Lasten luonnonmukaisesta hoidosta kiinnostuneille vinkkaamme vielä Frantsilan tuoreeltaan kokoamasta Luontoäidin kotiapteekki – Lasten luonnonmukainen hoito-oppaasta. Opas sisältää ohjeita ihon, korvien, suun, silmien ja suoliston hoitoon Frantsilan tuotteilla.
 • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

  5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

  Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.