Etelä-Kalifornia
Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Vastuullinen elämä

Sugar matkustaa: Hyvinvointiloma Etelä-Kaliforniassa

Nappaa talteen hyvinvointivinkit, jos olet suuntaamassa lomalle aurinkoiseen Kaliforniaan!

Kalifornia on vahvasti yksi trendien syntypaikoista, ja juuri nyt on erityisen helppo aistia, miten vahvasti kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveelliset elintavat ovat in. Kalifornialainen elämäntyyli tukee tunnetusti hyvinvointia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, eikä ihme – onhan ympäri vuoden aurinkoisessa ja lämpöisessä Kaliforniassa hitusen mielekkäämpi hilpaista auringon noustessa aamulenkille, napata joogamatto tai surffilauta kainaloon ja suunnata rannalle.

Jos kaipaat lomalta etenkin parempaa ja pirteämpää oloa, kannattaa muistaa ottaa aikaa perusasioille; rentoilulle ja levolle, ravitsevalle ruualle sekä monipuoliselle liikunnalle. Kaliforniassa kannattaakin hyödyntää mahdollisuus hyvinvointilomailulle, sillä siihen on todella hyvät edellytykset. Lue alta Sugarin vinkit hyvinvointilomalle Etelä-Kaliforniaan!

Hiililatte charcoal latte

Terveellinen ruoka

Kaliforniassa on helppo elää terveellisesti. Aamiaiseksi voi napata trendikkään pitaya- tai acaibowlin useimmista pienimmistä kahviloista, mutta vaihtoehtoja löytyy myös jos haluat panostaa runsaampaan aamiaiseen. Ainakin alkulomasta vatsa saattaa aikaeron vuoksi kurnia jo hurjan aikaisin aamulla, eikä kannata jättää tilaisuutta käyttämättä, vaan suunnata ravitsevalle aamiaiselle aloittamaan päivä parhaalla mahdollisella tavalla.

Legendaarinen Cafe Gratitude on ihana paikka niin aamiaiselle, lounaalle kuin illallisellekin. Kokeile aamiaisella ainakin herkullista acaibowlia ja kurkumalattea. Vaikka lomalla on tietenkin helppo olla kiitollinen monestakin asiasta, Cafe Gratitudessa lautasetkin muistuttavat pohtimaan kiitollisuuden tärkeyttä. Tarjoilija esittää päivittäin vaihtuvan päivän kysymyksen, joka sopii keskustelunavaukseksi niin tutussa kuin tuntemattomassakin seurassa.

Kalifornialaiset rakastavat tuorepuristettuja mehuja joten niitä löytää useimmista terveyspainotteisista ravintoloista ja kahviloista. Venicen Rose Avenuella sijaisevasta hyvinvointikeskittymästä löytyvä Moon Juice on yksi  Kalifornian ensimmäisistä ja tunnetuimmista mehubrändeistä, jonka valikoimasta löytyy raaja repertuaari kehon ja mielen hyvinvointia tukevia tuotteita. Adaptogeeniset Moon Juice -blendit ja erilaiset superyrttejä sisältävät jauheet ovat myynnissä brändin lippulaivamyymälässä, josta voit myös napata niistä valmistetun juoman mukaan.

Muun muassa Abbot Kinneyn varrella sijaitsevasta Kreation Kafesta saa herkullisia mehuja ja ihania ruokia aamusta iltaan saakka. Erikoisia mehuja saa maistaa kadun varressa olevasta kärrystä. Jos haluat loman aikana heittäytyä superterveelliseksi ja tehdä mehupaaston, onnistuu se kätevästi Kreationin valmiilla seteillä, jotka on helppo napata ravintoloista tai mehustamoista mukaan.

Rauhallisemmalla Hermosan aluella sijaitseva The Source Cafe kuhisee aamutuimaan kalifornialaisia aamureippailijoita tyylikkäissä treenivaatteissaan. Tänne voit mennä viettämään rentoa aamua, nauttimaan esimerkiksi puhdistavaa hiiltä sisältävää smoothie bowlia ja jotain lukuisista mehuvaihtoehdoista. Nappaa kahvi mukaan ja kävele Pier Avenueta kohti rantaa; löydät lukuisia pieniä putiikkeja joissa myydään paikallisten brändien tuotteita ja kaikkea käsintehdyistä koruista parantaviin kiviin. Kadun päässä avautuu kaunis näkymä Hermosa Beachille, joka on muuten erinomainen paikka people watchingiin! Jos viihdyt Hermosa Beachillä lounasaikaan saakka, kokeile Good Stuff -ravintolaa.

Los Angelesista noin 150 kilometriä etelämpänä on sympaattinen Enchinitas, jonka pääkadun varresta löytyy hurja määrä ihania kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Jos janoat terveellistä ruokaa ja haluat testata hanasta saatavaa kombuchaa, suuntaa ainakin EVE:en. EVE järjestää myös kiinnostavia tapahtumia. Pysähdy täällä jos olet matkalla Losista San Diegoon.

Jos piipahdat San Diegossa, kannattaa käydä surffareiden suosimalla Ocean Beachin alueella. Ennen Ocean Beachin laituria, Niagara Avenuella on söpö myymälä, jonka perältä löytyy yksi alueen hurmaavimmista kahviloista. The Nest coffee & tea tarjoaa laadukkaita nimensä mukaan laadukasta kahvia ja teetä, mutta myös kurkumasta tai hiilestä valmistettua lattea.

Liikunta

Kostea meri-ilma tekee hyvää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kaliforniassa on loistavat edellytykset reippaille lenkeille merenrannassa ja treenitrikoisiin voi huoletta pukeutua vaikka koko päivän. Jos kyllästyt kävelyyn, vuokraa pyörä tai rullaluistimet kadun varsien vuokraamoista. Etenkin Losissa Venice Beachiltä pääsee pyörällä näppärästi liikkumaan lähirannoille.

Kalifornian merenrantakaupungeissa ja -kylissä ei ainakaan vesipetojen aika käy pitkäksi. Surffata voi vuoden ympäri ja rannat pidetään hyvässä kunnossa myös auringonpalvojille. Joogan harrastajien kannattaa kokeilla jotain useista joogastudioista tai ohjattua rantajoogaa. Amerikkalaiseen tapaan saat todennäköisesti lämpimän vastaanoton uudessa paikassa ja tunnet itsesi valtavan tervetulleeksi.

Kalifornia on myös haikkaajan paratiisi, nimittäin upeita ulkoilureittejä löytyy erilaisista maastoista. Los Angelesissa kannattaa suunnata Ranyon Canyonille, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Reitin varrelta hahmottaa kaupungin laajuuden ja horistontissa näkyvät näyttävästi Down Tonwnin pilvenpiirtäjät. Pilvettömällä säällä näet merelle saakka! Ranyon Canyonilla on muutama eripituinen reitti, joiden varrelta bongaat helposti Hollywood-kyltin sekä rinteillä useita hulppeita lukaaleja. Myös kansallispuistossa kannattaa poiketa patikoimassa ja ihailemassa upeita maisemia. Esimerkiksi Joshua Treen kansallispuistoon ajaa Losista reilussa kahdessa tunnissa.

Rentoutuminen ja hiljentyminen

Tiesitkö, että Kalifornian vulkaaninen maaperä tarjoaa oivat olosuhteet kuumille lähteille? Lähteiden vesi sisältää runsaasti mineraaleja, joiden uskotaan tekevän iholle hyvää. Kuumia lähteitä löytyy ympäri osavaltiota, mutta monille lähteille tai niiden lähelle pääsee helpoiten tai ainoastaan autolla. Matka kuumalle lähteelle voi vaatia pienen patikoinnin, mutta se on täysin sen arvoista. Täältä voit kurkata Kalifornian hot springsit ja tämä LA Magazinen juttu on vielä varsin ajankohtainen. Kurkkaa etukäteen löytyykö matkan varrelta kuumaa lähdettä, osta mukaan eväät ja pulahda kesken road tripin ihanan hemmottelevaan luonnonkylpyyn.

Jos kaipaat loman aikana hiljentymista, ota aikaa meditoinnille. Jos haluat tehdä medioinnista elämyksen, suuntaa jollekin Paramahansa Yoganandan perustamista Self-Realization Fellowshipeista. Yhteisön pihapiiristä löytyy Meditation Garden ja kuvankauniit edellytykset hetken hiljetymiselle. Ainakin Los Angelesissa Lake Shrinen meditaatiopuutarhan siimeksestä, kauniin järven rannalta löytyy pieni temppeli, jonne voi mennä hetkeksi rauhoittumaan. Keskukset tarjoavat myös retriittejä.

Yhdysvaltojen länsirannikolla lomaillessa puhelin täyttyy toinen toistaan näyttävämmistä auringonlaskukuvista. Auringon uppoamisessa meren taakse on jotain todella maagista ja rauhoittavaa, joten jos lomailet rannikolla, pidä huoli, että näet riittämiin auringonlaskuja! Kalifornian  kauniin valon lisäksi auringonlaskuja nimittäin tulee ikävä etenkin talven pimeydessä. Suosituimmat auringonlaskupaikat täyttyvät ihmisistä jo hyvissä ajoin ennen kohokohtaa ja joissain paikoissa ihmiset osoittavat suosiotaan auringon laskiessa hiljalleen horistontin taakse.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.