Brooklyn-vinkit
Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Sugar matkustaa: New York

Brooklyn-vinkit: pomi parhaat tärpit New Yorkin kiinnostavimpaan kaupunginosaan. 

New York on vähän elämää suuremmalta tuntuva kaupunki. Siellä ensimmäistä kertaa käyvät toteavat yleensä, että kun näkee Manhattanin siluetin avautuvan eteensä, tuntuu siltä, kuin olisi yhtäkkiä elokuvan sisällä. Minulle epätodellisen fiiliksen ensimmäisellä New Yorkin matkallani aiheutti kaupungin valo. Sen näyttää oudon tutulta, koska vaikka ei ole koskaan paikassa oikeasti käynytkään, sen tunnistaa elokuvista, maalauksista, tv-sarjoista ja valokuvista. Täyteläisen, kirkkaan valon, joka siilautuu metrolaiturin pylväiden välistä ja kimpoilee aamuvarhaisella pilvenpiirtäjien lasiseinistä.

New Yorkissa vieraillessa kannattaa varautua siihen, että välimatkat ovat oikeasti pitkiä – metromatka Brooklynin perukoilta Manhattaniin kestää helposti tunnin. Siellä ei voi siis harrastaa samanlaista kaupunginosasta toiseen vaeltelemista kuin monissa vanhoissa Euroopan kaupungeissa. Parhaan kokemuksen saa irti, kun valitsee etukäteen kartalta muutaman mielenkiintoisen alueen ja keskittyy koluamaan ne läpi kunnolla. Vietin itse muutamat New Yorkin päiväni seikkaillen Brooklynissä, tässä parhaat Brooklyn-vinkit!

Sugar Helsinki New York vinkit

BROOKLYN-VINKIT: WILLIAMSBURG

Vanhoihin juutalaiskortteleihin syntynyt hipsteriyden mekka on kaikkea sitä, mitä voisi kuvitellakin: cooleja vaatekauppoja, pieniä design-putiikkeja, valtava Whole Foods ja pubeja, joissa asiakkaat saavat itse miksailla mieleisensä olutsekoituksen suoraan hanoista. Jokaisessa kahvilassa tuntuu siltä, että joku Girls-sarjan hahmoista saattaisi hetkellä millä hyvänsä putkahtaa ovesta sisään. Williamsburgin ydin on Broadwayn pohjoispuolinen pätkä Bedford Avenueta, jolla kuljeskelemalla saa helposti kulutettua yhden päivän.

Williamsburgin kivoimmat kaupat: 

Sugar Helsinki New York vinkit

Package Free Shop, 137 Grand Street

Lauren Singer teki zero waste -filosofiasta trendikästä ja on nyt avannut ensimmäisen oman liikkeensä Brooklyniin. Superinspiroivassa Package Free Shopissa myydään mm. kosmetiikkatuotteita irtona: öljyt, voiteet ja puhdistusaineet saa täyttää omaan pulloon. Kaikissa tuotteissa on huomioitu jätteettömyys pienintä yksityiskohtaa myöten ja lisäksi ne ovat kauniita ja elegantteja.

Sugar Helsinki New York vinkit

Antoinette Vintage, 119 Grand Street

Söpöstä pienestä vintage-putiikista löytyy sekaisin niin kalliimpien kuin halvempienkin merkkien vaatteita sekä paikallisten designereiden suunnittelemia koruja ja pinssejä.

Sugar Helsinki New York vinkit

Teashop, 174 Grand Street  

Tee-intoilijan kannattaa ehdottomasti suunnata tänne. Teashopissa on laaja valikoima korkealuokkaisia teelaatuja, mutta erityisen kiinnostavia ovat kauniit teen valmistukseen tarvittavat välineet. Jos matkalaukussa on yhtään ylimääräistä tilaa, täältä löytää vaikkapa käsintehdyn teepannun matkamuistoksi tai tuliaiseksi.

Sugar Helsinki New York vinkit

BROOKLYN-VINKIT: GREENPOINT

Hiukan pohjoisemmassa sijaitseva Greenpointin alue on Williamsburgia astetta rosoisempi. Ensivilkaisulla graffitien peittämät rakennukset näyttävät rähjäiseltä, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että kadut ovat täynnä viehättäviä ja omaperäisiä pikkuliikkeitä sekä kahviloita. Parasta Greenpointissa ovat Franklin Streetin ja sen poikkikatujen varrelta löytyvät lukuisat vintage-liikkeet, joiden vaaterekkejä saattaa unohtua selailemaan tuntikausiksi.

Sugar Helsinki New York vinkit

Awoke Vintage, 688 Manhattan Avenue

Awoke Vintage on hyvä paikka tehdä denim-löytöjä ja hypistellä hienoja vanhoja aurinkolaseja. Liikkeessä myydään lisäksi ihania Brooklynissa valmistettuja soijavaha-tuoksukynttilöitä. Saman ketjun myymälä sijaitsee muuten myös Williamsburgista osoitteesta 132 North 5th Street.

Sugar Helsinki New York vinkit

Word, 126 Franklin Street

Persoonallinen kirjakauppa Word on pieni, mutta hyllyistä löytyy mahtava kokoelma kiinnostavia teoksia ja erityisesti paljon pokkariversioita, mikä on täydellistä, jos sattuu etsimään matkalukemista pitkälle lennolle.

Sugar Helsinki New York vinkit

Antidote Apothecary + Tea Bar, 200 Franklin Street  

Antidote-liikkeessä näyttää siltä, kuin olisi juuri astunut (tyylikkään) noidan työpajaan. Katosta riippuu kuivattuja yrttikimppuja ja hyllyt ovat täynnä pieniin lasipulloihin pakattuja öljyjä, voiteita ja rohtoja. Tuotteet tehdään paikan päällä käsin luomulaatuisista tai villinä kerätyistä raaka-aineista.

BROOKLYN-VINKIT: ihanimmat puutarhat

Sugar Helsinki New York vinkit

Brooklyn Botanic Garden, 990 Washington Avenue 

Tiedättekö sen tunteen, kun löytää niin ihanan paikan, että sieltä lähtiessä oikeasti itkettää? Brooklynin kasvitieteellinen puutarha on juuri sellainen. Botanic Gardenista löytyy muun muassa japanilainen puutarha, ruusutarha, kirsikkapuukäytävä ja todella mielenkiintoinen alue, jolla esitellään alueen alkuperäisiä villikasveja. Erityisesti mieleen jäivät myös kasvihuone, jossa oli kokonaan erilaisille bonsai-puille omistettu tila sekä Shakespeare-puutarha, johon on istutettu hänen näytelmissään esiintyviä kasveja. Pieniin kyltteihin oli kirjoitettu ne säkeet, joissa kukin kukka tai yrtti mainitaan. 

Sugar Helsinki New York vinkit

High Line

High Line -puisto ei sijaitse Brooklynissa vaan Manhattanilla, mutta en malta olla vinkkaamatta siitä. Uniikki puisto on istutettu korkealle katujen ylle, 1930-luvulla rakennetun, mutta sittemmin pois käytöstä jääneen junaradan päälle. Vähän yli kahden kilometrin pituinen pätkä seurailee läntisen Manhattanin rannan lähellä kulkevaa 10th Avenueta alkaen Gansevoort Streetiltä ja päättyen West 30th Streetille. Puistossa villi- sekä puutarhakasvit, arkkitehtuuri ja veistostaide kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Sugar Helsinki New York vinkit

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.