Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Sugar suosittelee: Kevyttä kevätlukemista

Lukeminen on ihanaa ajanvietettä, ja etenkin kesää kohden tekee mieli kerätä listaa kaikista lukemattomista kirjoista, joita ottaa rannalle ja reissuun mukaan. Mutta entä jos lukeminen ei pitkän tauon jälkeen enää luista?

Ensimmäinen vinkki: älä tartu Sinuhe Egyptiläisen kokoiseen teokseen. Kaikessa upeudessaan suuret sivumäärät voi pelottaa ja tuntua heti alusta alkaen suorittamiselta. Mitä jos aloittaisit kevyemmin runoista tai vaikka sarjakuvista, jotka ei muuten todellakaan ole vain lasten juttu? Nappaa lukuvinkit talteen ja be ready, sillä nämä koukuttaa.

 

Ulla Donner: Spleenish & Sontaa

Ulla Donnerin uusin sarjakuvakirja Sontaa ja aikaisempi Spleenish molemmat naurattavat ja samalla tarjoavat lohtua meille, jotka tiedostamme elävämme jonkin sortin kuplassa; emme ole yksin. Molempia kirjoja lukiessa tunnistaa hahmoista, tapahtumista ja paikoista monia tuttuja elementtejä ympäröivästä maailmasta. Nauroimme. Spleenish on myös visuaalisesti virkistävä lukukokemus, sillä valkoiselle paperilla vain punaisella tehdyt tekstit ja kuvitukset herättävät miettimään, että miksei tällaista tehdä enemmän!

 

Maria Matinmikko: Kolkka

Runoromaani. Kuulit oikein. Ja se oikeasti toimii! Kolkka on matkakertomus maahan, jota ei ole. Tämä matka etenee varsin kummallisin kääntein, välillä pysähtyen ja välillä pitkälle eteenpäin lentäen, mutta erittäin taidokkaasti. Meluisassa aamuratikassa saattaa joskus ajatus herpaantua ja kyydistä pudota, mutta erilainen kerronta antaa sen anteeksi. Kolkka on Matinmikon mukaan poeettinen ja poliittinen. Se näkyy, mutta ei yhtään tylsästi! Suuri suositus, runot alkoivat kiinnostamaan ihan toden teolla.

 

Liv Strömquist: Prinssi Charlesin tunne

Ruotsalaisen Liv Strömquistin sarjakuvat paneutuvat vahvasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin, kuten esimerkiksi epätasa-arvoon. Kaikki sarjakuvat sopivat hyvin tiedonjanoisille, sillä vaikka Strömquist varmasti kirjoittaa oman kokemuksen ja intressien pohjalta (kuka ei kirjoittaisi?), hän tarjoaa myös tutkimuslähteitä ja katsauksen historiaan. Prinssi Charlsin tunne käsittelee nykyisen ….. Vaikka sarjakuvissa usein moititaan patriarkaattia, Prinssi Charlesin tunne saa myös ajattelemaan naisen roolia rakkaussuhteissa. Kurkkaa myös Strömquistin uusin sarjakuva Einsteinin vaimo sekä Nousu ja tuho. Plussaa siitä, että näitä löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!

 

David B.: Epileptikko

Jos tykkäät lukea synkempiä kirjoja, David B.:n Epileptikko on sinulle. Sarjakuvaromaani kertoo kuvittajan varttumisesta epilepsiaa sairastavan isoveljen kanssa. Epilepsia esitetään mörköinä, jotka eivät jätä veljeä rauhaan. Lapsuuden David pakenee yksinäisyyttä ja pahaa oloa pakoon omiin mielikuvitusmaailmoihinsa. Tarina on todella kaunis, vaikkakin hieman synkeä. Jos epäilet sarjakuvaromaanien kelvollisuutta, aloita tästä!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.