Kategoriassa Juttusarjat \\ Sugar suosittelee

Sugarilaisten kootut lifehackit

Päädyimme tiimipalaverissa juttelemaan parhaista arjen nikseistä ja vinkeistä ja listasta tuli niin hyvä, että päätimme jakaa sen myös teille. Sugarilaisten kootut lifehackit, olkaa hyvä!

 

Anna

@boniasiivous-tililtä opittu hack: ikkunalastalla saa matoista ja sohvista pölyt ja hiukset tehokkaasti pois!

(toim. huom: useampi Sugarin tiimiläinen on testannut tätä ja todennut toimivaksi!)

Sonja

Sipulin leikkaaminen ei itketä niin paljoa, kun leikkuulaudan viereen sytyttää tuikun palamaan.

Jos lakanaa ei jaksa taitella viikkauksen yhteydessä tai muutoin silittää tai mankeloida, voi asetella lakanat paikoilleen sänkyyn ja sitten silittää ryppyisimmät kohdat silitysraudalla.

Ja räsymattojen päätyhapsut voi suoristaa hiusharjalla, jolloin ei tarvitse joka lankaa erikseen näpelöidä!

Noora

Leikkokukkakimpussa osa kukista nuupahtaa yleensä aina muita nopeammin – nypin aina kimpusta kukkia pois sitä mukaa, kun ne lakastuvat, ja lisään tilalle kuivakukkia, jotta kimppu pysyy runsaana ja näyttävänä.

Emilia

Hajujen neutralointi-hackit: roskakorin pohjalle (ennen uuden roskapussin laittamista) voi tiputtaa eteerisellä öljyllä kostutetun vanulapun, mikä auttaa peittämään roskiksen hajua, ja lavuaariin voi kaataa käytettyjä kahvipuruja neutraloimaan viemärin hajua. (Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä liian usein, ettei viemäri mene tukkoon).

Saana

Käytetyllä sitruunan puolikkaalla voi puhdistaa keittiön lavuaarin – bonuksena saa keittiöön raikkaan tuoksun.

Aino

Jos esimerkiksi valkoisessa puuvillakankaassa on vaikea tahra (punaviini, mustikka, veri tms) niin olen kostuttanut topsipuikon kloriittiin, laittanut sitä tipan tahraan ja heittänyt pesukoneeseen -> like new!

Oona

Elämää nähneet tennarit tai lenkkarit saa siistittyä lähes uuden veroisiksi putsaamalla kengän vaaleat muoviosat taikasienellä ja laittamalla kengännauhat yöksi likoamaan ruokasooda-pyykinpesuneste -liuokseen (käytin itse noin 5 dl vettä, 1 dl pyykinpesunestettä, ja 3 rkl ruokasoodaa).

Roosa

Mininuolijalla saa kätevästi kaavittua viimeisetkin jämät lasipurkeista. Löytyy mm. Mujista ja Chez Mariuksesta!

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.