Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Vastuullinen elämä

3 x Barcelona Sugarin vinkit

Katalonian pääkaupunki Barcelonasta löytyy kaikkea: kiinnostavaa kulttuuria, upeita rakennuksia, herkullista ruokaa ja aurinkoranta. Välimeren rannikon metropolissa riittäisi nähtävää viikoiksi, mutta muutamassa päivässäkin ehtii kokea paljon. Lue tästä Sugarin parhaat vinkit Barcelonaan, kuten mitä tapaksia kannattaa tilata ravintolassa ja mistä löytyvät kiinnostavimmat paikallista designia myyvät liikkeet.

Processed with VSCO with f2 preset

1. Ruoka

Barcelonassa voi mihin vuorokauden aikaan tahansa täyttää vatsansa herkullisilla tapaksilla. Tilaa ainakin klassikot Pimientos de Padrón (oliiviöljyssä paahdettuja pieniä chilipaprikoita), Tortilla paisana (espanjalaistyylinen munakas) ja Patatas bravas (paistettuja perunanlohkoja mausteisella kastikkeella).

Ravintoloiden ruoka on melko liha- ja mereneläväpainotteista, mutta myös kasvissyöjät on huomioitu ruokalistoilla; esimerkiksi ihanan täyteläistä kasvispaellaa kannattaa kokeilla. Pelkkää vegeruokaa tarjoilevat esimerkiksi Flax&Kale (Carrer dels Tallers) ja Veggie Garden (Carrer dels Àngels).

La Rambla -ostoskadun varrella sijaitseva La Boqueria -ruokatori on vierailun arvoinen. Satoja vuosia vanha tori on edelleen vilkas kauppapaikka, jossa kauppiaat myyvät tuotteitaan aamuvarhaisesta iltamyöhään. Vieri viereen ahdetut kojut pursuilevat tuoreita hedelmiä, vihanneksia, mausteita, juustoja ja mereneläviä. Jos olet Barcelonassa syksyllä, muista kokeilla tuoreita viikunoita!

Processed with VSCO with c1 preset

2. Luonto 

Barcelona on nopeatempoinen kaupunki, mutta alueella on paljon puistoja, joihin pääsee hetkeksi rauhoittumaan ja viilentymään puiden varjoon. Esimerkiksi Parc de la Villa Amèlia ja Parc de la Ciutadella ovat kauniita ja sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella. Meren rannalla kannattaa kokeilla käydä illalla auringon laskeuduttua. Silloin voi juoda lasillisen punaviiniä lämpimällä rantahietikolla ja katsella tähtitaivasta.

Jos luonnossa liikkuminen kiinnostaa, noin neljäkymmentä kilometria Barcelonasta luoteeseen sijaitseva Montserrat-vuori on hyvä päiväretkikohde. Montserratiin pääsee helposti hiukan yli tunnin kestävällä junayhteydellä. Perillä ei kannata säikähtää parveilevia turistilaumoja, vaan suunnata vuoren ympäri kiertävälle hiljaiselle pyhiinvaelluspolulle. Reitin varrella voi ihastella korkeuksista avautuvia henkeäsalpaavia maisemia sekä kallioon kiinnitettyjä mosaiikkisia pyhimyksen kuvia.

Processed with VSCO with f2 preset

3. Ostokset

Kiinnostavimmat myymälät löytyvät La Riberan kaupunginosasta Picasso-museota ympäröivistä kortteleista. Kapeat kujat ovat täynnä pieniä kivijalkaliikkeitä, joissa myydään paikallisia designtuotteita, vaatteita ja keramiikkaa. Esillä on myös paljon alueen taiteilijoiden teoksia, esimerkiksi hauskoja grafiikkavedoksia. Ostosten lomassa voi istahtaa kahvikupilliselle tai muutamalle tapakselle johonkin sisäpihoilla ja porttikäytävissä sijaitsevista kahviloista ja kuunnella kitaransoittoa.

Jos olet kirjojen rakastaja, suuntaa Passeig de Gràcia -ostoskadulla sijaitsevalle kirjatorille. Antikvariaattikojuista voi löytää aivan mitä vain upeista taidekirjoista 50-luvun lastenkirjoihin ja astrologia-oppaisiin. Varoituksen sana on tässä paikallaan: jos viivyt kirjatorilla pitkään, saatat pian huomata vahingossa ylittäneesi matkalaukkusi painorajoituksen…

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.