Kategoriassa Helsinki-vinkit

Sugarilaisten kesävinkit Helsinkiin

Helsinki näyttää monet parhaat puolensa kesäisin ja tarjoaa paljon tekemistä ja uutta nähtävää niin paikallisille kuin kaupungin kesävieraillekin. Kokosimme hyväksi koetut vinkit kesäiseen Helsinkiin sekä sade- että hellepäivien varalle!

Ravintolat ja kahvilat sadepäivän varalle

Sateen iskiessä kannattaa käydä popsimassa ihania vegaanisia vastaleivottuja ranskalaisia leivonnaisia (croissantit!!), juustoja ja tarineja Vallilassa sijaitsevasta Tartinesta. Sisätiloihin saa vihdoinkin jäädä syömään, joten täällä on ihana herkutella ja rapsuttaa kahvilan suloista koiraa. Tartineen kannattaa tulla ajoissa tai tilata haluamansa ruuat etukäteen sillä herkut myydään loppuun nopeasti.

Ravintola Stansvik on itäisen Helsingin kätketty helmi. Sateisena päivinä kannattaa tilata kuppi kuumaa juomaa ja leivonnainen, istahtaa kuuntelemaan sateen ropinaa terassin varjojen alle. Herkullisen ruuan ja herkullisen kotikutoisten leivonnaisten lisäksi Stansvikin ympäristö tarjoaa luontoelämyksen merituulen raikkaudessa. Ravintolan edustalla voi pulahtaa mereen tai lähteä luontopolulle seikkailemaan. Tänne kannattaa suunnata myös aurinkoisella säällä!

Lautapelit ovat sadepäivien klassikko. Pelejä voi pelailla kotona, mutta Helsingissä on  myös lautapelikahvila, jossa pelivalikoima on varmasti suurempi kuin omassa hyllyssä. Täydellinen kesäpeli on Bohnanza eli tuttavallisemmin papupeli, joka on erikoisesta teemastaan huolimatta lähes kaikkien makuun. Hauskinta pelissä on se, ettei omaa vuoroaan tarvitse odotella isommallakaan porukalla, vaan koko ajan saa pelata ja taktikoida!

Suuntaa sisätiloihin nauttimaan kulttuurista!

Vuona 1881 valmistunut Rikhardinkadun kirjasto avautuu vihdoin remontista 31. heinäkuuta. Rikhardinkadun kirjasto on varmasti yksi Helsingin kauneimpia kirjastoja, joten täällä kannattaa vierailla ihan vaan rakennuksen kauneuden takia! Tosin sateisena päivänä tänne on helppo jäädä myös lukemaan kirjaa tai selailemaan lehtiä.

Lokal Helsinki on oikea inspiraation keidas. Tämän kesän näyttely on nimeltään Gathering ja onkin täynnä toinen toistaan kauniimpia esineitä. Suosittelemme lämpimästi kurkkaamaan tänne jos sade iskee, ja ehdottomasti muutenkin!

Sade, mikä ihana syy suunnata museoihin! Amos Rex taidemuseon Generation 2020 näyttely kannattaa käydä kurkkaamassa. Tähän kokoelmaan on kerätty 15-23 vuotiaiden taiteilijoiden teoksia, jotka varmasti herättävät ajatuksia ja inspiroivat. Kannattaa huomioida että museo on kiinni tiistaisin.

Sadepäivänä voi hyvillä mielin käydä elokuvissa ja silloin kannattaa suunnata Riviera Kallioon. Riviera on todella kaunis ja pieni leffateatteri, jossa on todella kiinnostava leffatarjonta. Voit tuurilla bongata vaikka lemppari klassikkoleffasi! Rivieran tekee ainutlaatuiseksi myös se että leffassa saa syödä ja juoda deluxe leffaeväitä. Miltä kuulostaa vaikkapa vegaaniset nachot? Nam!

Kirpparille tai raikkaaseen ulkoilmaan!

Fredrikinkatu 36:essa sijaitsevan UFF:in alakerrassa viettää helposti pari tuntia kirppari ja vintage löytöjen keskellä. Tänne kannattaa siis suunnata sadepäivänä kun on hyvin aikaa ja etsiä vaaterekit läpi. Lähistöltä löytyy muitakin kirpparihelmiä, jotka kannattaa koluta läpi.

Mitä jos suuntaatkin ulos sateesta huolimatta? Sää on asenne- ja pukeutumiskysymys ja sateen tunne iholla on oikeastaan aika rentouttava. Sateella kannattaa suunnata sinne, minne joutuu aurinkoisena päivänä jonottamaan. Olisiko siis hyvä aika lintsireissulle tai vaikka kävelylenkille usein kovin ruuhkaiselle Töölönlahdelle?

Kesän aurinkoisimmat terassit & takeawayt hellepäivien varalle

Aurinkoisena kesäaamuna kannattaa suunnata Isolle Roballe Animaan ja istahtaa heidän terassilla nauttimaan aamupalaa. Täältä löytyy suolaista ja makeaa, joten kaikkien makuun löytyy varmasti jotain ja mikä parasta, aamupalaa tarjoillaan Animassa koko päivä iltaan asti! Jos ei aamulla heti jaksa tulla niin saa aamupalaa vielä myöhemminkin.

Kesäkahvila Siili on Puu-Käpylässä sijaitseva klassikkopaikka! Tämä kesäkahvila pyörii idyllisessä puutalossa ja kahvilan herkkuja pääsee nautiskelemaan kotoisalla pihalla. Siilin Facebook sivuja kannattaa seurata aktiivisesti sillä tänne ilmoitetaan tapahtumista kesän mittaan, esimerkiksi pop-up brunsseja ja puu-uunipizzaa olisi tarjolla.

Jäätelölle kannattaa ehdottomasti suunnata lempipaikkaamme, Jädelinoon. Jädelino on suomalais-italialainen perheyritys joka valmistaa ihanaa jäätelöä ja heiltä löytyy myös runsaasti vegaani makuja! Jädelino sijaitsee Teurastamolla johon on muutenkin mukava jäädä jäätelöhetken jälkeen vaikkapa riippukeinuun loikoilemaan.

Ainoastaan kesäisin ja silloinkin vain loppuviikosta Jollaksesta löytyy yksi Helsingin parhaista pizzerioista! Fornitaly toimii vanhassa navetassa ja on niin pieni, että paikasta saa pizzat takeawaynä nautittavaksi. Muista soittaa kesäpizzeriaan ajoissa (mielellään heti sen avautuessa) ja tilata pizzat etukäteen, sillä pizzoja ei aina riitä kaikille halukkaille. Lämpöisenä päivänä kannattaa varata mukaan viltti ja jäädä ehdottomasti syömään pizzat navetan ympäristöön. Jälkkäriksi voi hakea juomat viereisestä Jollaksen Kartanosta ja jäädä kesäterassille istuskelemaan.

Kesädrinkit maistuvat Kallion sydämessä, Way Bakery & Wine Barissa. Täältä löytyy myös pieni terassi joten auringosta voi nauttia samalla, mutta Wayllä on myös vieressä Lippakioski viereisessä Karhupuistossa, joka myös tarjoilee aurinkoisina päivinä herkkujaan.

Suuntaa helteellä ulos

Tiesitkö, että Helsingissä on luonnontilainen vesiputous? Pitäjänmäessä sijaitseva Strömberginkoski on pieni, mutta kaunis vesiputous vain lyhyen bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Parhaimmillaan putous on sadepäivien jälkeen, kun vettä riittää ihmeteltäväksi!

Suomenlinna on ehdoton kesäklassikko. Tänne kannattaa tehdä päiväretki lautalla ja sitten käydä uimassa, kävellä ympäri saarta ja tsekata myös ihana Adlerfelt ravintola jossa ruoka valmistetaan vastuullisista raaka-aineista. Lisäksi olemme kuulleet niin paljon hehkutusta Cafe Silosta (myös vegaanisia herkkuja tarjolla!), että sinne täytyy ehdottomasti seuraavalla kerralla suunnata! Suomenlinnan lisäksi kannattaa tutkia tarkemminkin Helsingin saaristoa, sillä lähistöltä löytyy todellakin paljon kesähelmiä, jotka jäävät monelta kokematta. Suomenlinnan naapurista Lonnasta löytyy esimerkiksi yleinen sauna naisten ja miesten vuoroilla ja saaren kahvilassa voit nauttia herkullisia vohveleita. Itä-Helsingissä Vartiosaaressa taas voit sukeltaa luonnonhelmaan seikkailemaan ja taittaa matkan Laajasalosta sinne kätevästi sähköveneellä!

Kaupunkia kannattaa kiertää kävellen varsinkin aurinkoisella säällä. Arkkitehtuuria voi ihastella kävelylenkillä vaikkapa Kruununhakaassa tai Ullanlinnassa! Ruoholahdenkanava tuo Keski-Euroopan fiilistä keskustaan. Kanava soveltuu niin kävelylenkin kohteeksi kuin piknikille kauniissa ja yllättävän rauhallisissa maisemissa. Kesällä kanavan ylittäviä siltoja koristavat värikkäät kukat, joten paikalta saa silmänruoan lisäksi kivoja kuvia! 

 

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.