Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Vastuullinen elämä

Sugarin Napoli-vinkit

Vanhan paikallisen sanonnan mukaan Napolissa itkee kaksi kertaa: silloin, kun saapuu sinne ja silloin, kun sieltä joutuu lähtemään. Etelä-Italian suurimmalla kaupungilla on pitkään ollut hurja maine Italian mafian keskuksena, mutta boheemi ja rähjäisen romanttinen Napoli on tutustumisen arvoinen. Lue Sugarin parhaat matkavinkit tästä:

Screen Shot 2016-08-12 at 19.46.34

Ruoka

Kuten missä tahansa päin Italiaa, Napolissa kannattaa tutustua kadunvarsikojujen hedelmä- ja vihannestarjontaan. Auringon alla kypsyneet tomaatit tuoreen basilikan ja oliiviöljyn kera luovat makuyhdistelmän, jota on vaikea päihittää. Napoli on tunnettu herkullisesta mozzarellastaan, ja sitä kannattaa syödä ainakin kerran (päivässä). Vegaanikaan ei jää nälkäiseksi: esimerkiksi Via Mezzocannonella sijaitseva O’grin tarjoilee mutkatonta kasvisruokaa. Parhaat jäätelöt löytyvät yllättäen pienestä teekaupasta: Piazzetta Del Nilo -aukion kupeessa sijaitseva Qualcosa Di Tè myy vihreällä teellä maustettuja ja maidottomia jäätelöitä. Jokaisessa kadunkulmassa voi juoda sametinpehmeän cappuccinon (baaritiskiltä nautittuna vain hiukan yli euron hintaan) ja makeannälän tyydyttää paikallinen erikoisuus, rommiin kastettu baba-leivonnainen.

Screen Shot 2016-08-12 at 19.43.58

Kulttuuri

Unohda museot: Napolissa kiinnostavin taide löytyy kaduilta. Kaupunki on perustettu 600 eaa; se on siis Roomaakin vanhempi, mutta ikiaikaisten rakennusten seinät ovat kaikkialla värikkään graffitin peitossa. Napoli on katutaiteilijoiden paratiisi ja he pitävät koko kaupunkia kanvaasinaan – se on kuin suuri, yhtenäinen ja kaiken aikaa elävä taideteos. Graffiteissa ei ole töhrimisen makua, vaan ne koreilevat sulassa sovussa renessanssiveistosten ja pyhimysten alttareiden kanssa. Paras tapa tutustua Napolin katutaiteeseen on pitää silmät auki ja pujahtaa rohkeasti syrjäisillekin kujille, tai istuskella punaviinilasi kädessä Piazza Bellinillä seuraamassa, kun katutaideryhmät kokoontuvat iltaisin maalaamaan suurille kankaille. 

Screen Shot 2016-08-12 at 19.31.54

Shoppailu

Napolin turistialueelta löytyvät samat ketjuliikkeet kuin mistä tahansa euroopan suurkaupungista, mutta satamakortteleiden levottomilla ostoskaduilla ei kannata tuhlata aikaansa. Sen sijaan kannattaa suunnata ydinkaupunkiin, missä käsityöläiset myyvät tuotteitaan kapeiden kujien varrella. Vierailun arvoinen on esimerkiksi Kiphy-putiikki (Vico San Domenico Maggiore), jossa myydään paikan päällä käsin valmistettuja vegaanisia saippuapaloja sekä asiakkaan toiveiden mukaan tehtäviä eteeristen öljyjen sekoituksia.

Processed with VSCO with f2 preset

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.