Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Toukokuun hyvää tekevät

Pienillä jutuilla ja teoilla todellakin on väliä. Toukokuun hyvää tekevät: 

Kuu Project 

Mitä saa kympillä? Yhden lounaan, pari raakasuklaapatukkaa tai Kuu Projectin kautta kuukautishygienian mahdollistamisen yhdelle vähävaraiselle nairobilaisopiskelijalle jopa 10 vuodeksi.

Kuu Projectin tavoitteena on hankkia kuukuppi vähintään sadalle vähävaraiselle nairobilaiselle opiskelijalle. Jo 10 eurolla yhden naisen kuukautishygienia on turvattu jopa kymmeneksi vuodeksi.

Projekti toteutetaan yhteistyössä suomalaisen kuukuppivalmistaja Lunetten sekä Nairobin yliopiston Female Student Welfare Associationin WOSWA:n kanssa.

Mitä: Lahjoita vaikka lounaan verran täällä ja autat 10 vuoden verran.
Paljon: 10, 20, 50 tai 100 €. Tavoitteena on kerätä kasaan 3000 € – tai ihan minimissään 1100 €. Minimitavoite saadaan ihan pian rikki!

 

Uskalla-näyttely, Viivi Huuska x Mehiläinen

Valokuvaaja Viivi Huuskan uusi näyttely käsittelee haavoittuvaisuutta, rohkeutta ja uskallusta pitää omasta terveydestään huolta. Voimaannuttavaan kuvasarjaan on ikuistettu viisi naista, jotka tuovat pelottomasti esille terveyshuoliaan: aikuisiän aknea, endometrioosia, luomia, raskauden jälkeisia arpia ja uupumusta.

Näyttelyn toteuttaa Mehiläinen. Työt lahjoitetaan näyttelyn jälkeen hyväntekeväisyyteen.

Missä: Basso Radion Popup-tilassa, Torikorttelissa, Unionkatu 25.
Milloin: 26.4.-6.5.2018 (arkisin klo 17–20, vappuaattona ja viikonloppuna klo 12–16, vappupäivänä näyttely suljettu).

 

Circular May 

Toukokuun ajan Niimaar – ekologisten ja kauniiden kierrätyskalusteiden valmistaja – haluaa kannustaa ihmisiä välttämään kertakäyttöisiä tuotteita ja järjestää teeman ympärille erilaisia Circular May -tapahtumia: mm. Coastal Clean- up roskien keruu -tapahtuman 5.5 Regattan lähistöllä ja Zero Waste Workswap Tiedekulmassa 8.5.

Mitä: Circular May -kampanjan järjestää Niimaar ja opiskelijoista koostuva organisaatio NOWFinland. Toukokuun ajan ja sen jälkeenkin haluamme inspiroida ihmisiä välttämään kertakäyttökuppejen, kertakäyttömuovipullojen ja kertakäyttömuovipussejen käyttöä.

Miten: Osallistu tapahtumaan ja kurkkaa lisätietoja Facebookista.
  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.