TwistBe ihonhoidon valmennus
Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi

Ihonhoidon valmennuksessa – miten oppia hoitamaan syitä, eikä seurauksia?

Ihonhoidossa keskitytään helposti siihen, miten ihoa hoidetaan ulkoisesti, vaikka elämäntavoilla on merkittävä vaikutus ihon kuntoon. Ihonhoidon verkkovalmennus lähtee ratkomaan iho-ongelmia kokonaisvaltaisesti, ottaen huomioon esimerkiksi ravinnon, unen ja stressin vaikutukset.

Olen kärsinyt ongelmaihosta niin pitkään kuin muistan. Akneen taipuvainen ihoni on aiheuttanut päänvaivaa ja rahanmenoa, kun olen rampannut ihotautilääkäreillä ja kokeillut erilaisia kosmetiikkatuotteita vuosikausia. Lukuisista yrityksistä huolimatta aknea ei ole saatu hoidettua lääkekuurien avulla pitkäkestoisesti. Ongelmaa on hoidettu keskittyen pelkkiin oireisiin, eikä sen kummemmin mietitty mistä ne voisivat johtua. Elin vuosia siinä uskossa, että ihotyyppini vain on tällainen ja yritin parhaani mukaan peitellä näppylöitä toinen toistaan tuhdeimmilla meikeillä.

Ainoat keinot, joista on ollut merkittävää apua ihoni kuntoon ovat olleet maitotuotteiden pois jättäminen ja luonnonkosmetiikka. Näillä muutoksilla olen saanut ihoni parempaan kuntoon, kuin mitä se on ikinä aikuisiällä ollut. Nyt, kun olen saanut vahvistusta sille, miten paljon omilla ihonhoito- ja elämäntavoilla on merkitystä ihon hyvinvoinnin kannalta, kaipaan lisää tietoa. Haluan oppia hoitamaan ihoani niin hyvin kuin mahdollista.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua TwistBe:n Uusi alku ihollesi -valmennukseen, olin älyttömän innoissani. Kyseessä on kuukauden kestävä kokonaisvaltainen ihonhoidon verkkovalmennus, joka lupaa apua kaikenlaisiin iho-ongelmiin. Valmennuksen tarkoituksena on saada sellaisia oppeja ihonhoitoon, joita voi hyödyntää lopun ikäänsä. Juuri sitä, mitä kaipasinkin.

Monesti ihonhoito nähdään vain ulkoisena asiana: kasvojen ihoa pestään, kuoritaan, kosteutetaan ja meikataan. TwistBe:n ihonhoidon valmennus keskittyy kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon, jossa huomioidaan esimerkiksi ruokavalion, stressin, liikunnan ja unen vaikutukset ihon hyvinvointiin. Se lupaa valmiudet ymmärtää, mitä oikeasti laadukas ja toimiva kosmetiikka sisältää ja erottamaan laadukkaan kosmetiikan tyhjiä lupauksia antavasta ”roskakosmetiikasta”. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan, mitä oma iho tarvitsee ja miten sitä kannattaa konkreettisesti hoitaa.

Viikko 1: Miten iho toimii?

Ensimmäinen viikko luo teoriapohjan koko valmennukselle. Opiskelen ihobiologian perusteita ja koitan ymmärtää, miten iho todella toimii. Monimutkaiset asiat on onneksi selitetty ymmärrettävästi ja havainnollistavat esimerkit auttavat sisäistämään opittua.

Opin esimerkiksi, miten kosmetiikka vaikuttaa ihoomme ja miten hoitotuotteet saa imeytymään tehokkaammin. Ensimmäisellä viikolla käsitellään myös ihon ennenaikaista vanhenemista ja sitä, miten vanhenemista on mahdollista estää omilla elintavoilla. Itselleni viikon pysäyttävin oppi on keskittyä hoitamaan aina iho-ongelman syytä, eikä pelkkää seurausta. Ongelman laastarointi ei ole pitkäkestoinen ratkaisu, kuten olen omasta kokemuksestani huomannut. Tuntuu mahtavalta, että olen vihdoin oikealla polulla ihonhoidon saralla.

Viikko 2: Miten elämäntavat vaikuttavat ihoon?

Toinen viikko keskittyy elämäntapoihin. Eri alojen asiantuntijat kertovat, miten omilla elämäntavoilla voi vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Ravintoneuvoja kertoo, mitä vaikutuksia ruokavaliolla ja maksan toiminnalla on ihon hyvinvointiin ja jakaa täsmävinkkejä ihoa hoitavista raaka-aineista.

Viikon kiinnostavin aihe on stressi. Harva tulee ajatelleeksi, miten monilla eri tavoilla pitkäaikainen stressi vaikuttaa elimistöömme ja sitä kautta myös ihon kuntoon. Valmennuksen avulla oppii hyviä keinoja tunnistamaan stressioireita ja valmennus tarjoaa täsmävinkkejä stressaavasta ajanjaksosta selviytymiseen. Mielen hyvinvoinnin lisäksi myös fyysinen hyvinvointi ja liikunta tukevat ihon toimintaa. Tällä viikolla innostun syömään erityisen terveellisesti ihoa helliviä ruokia ja tauottamaan päivääni taukojumppien merkeissä.

 

TwistBe ihonhoidon valmennus

 

Viikko 3: Miten tunnistaa hyvät ja huonot kosmetiikkatuotteet?

Viikon teemana on laadukkaiden ja ei-niin-laadukkaiden kosmetiikkatuotteiden erottaminen toisistaan. Olen jo pitkään halunnut perehtyä enemmän inci-listojen saloihin, koska olisi ihan parasta ymmärtää kosmetiikkatuotteiden sisältöjä ja päätellä sen perusteella, miten hoitava ja tehokas tuote on kyseessä. Koska inci-luettelot näyttäytyvät minulle pelkkänä hepreana, olen joutunut luottamaan muiden suosituksiin ja tuotteiden markkinointilupauksiin. Monesti se, mitä tuote lupaa, on aivan toista maata sen tiedon kanssa, mitä tuote oikeasti sisältää, etenkin synteettisen kosmetiikan, mutta myös luonnonkosmetiikan suhteen. On hyvä oppia tunnistamaan kyseenalaiset, jopa vaarallisena pidetyt raaka-aineet, joita monet kauppojen hyllyillä olevat kosmetiikkatuotteet sisältävät.

Viikon aikana tutustutaan niihin raaka-aineisiin, jotka ravitsevat ja hoitavat ihoamme. Innostun kaivamaan kylppärin kaapista erilaisia kosmetiikkapurnukoita esille ja selvittämään juurta jaksaen mitä ne sisältävät. Käteviä apureita ovat esimerkiksi inci-haku ja Cosmethics -appi, jotka selittävät mitä mikäkin raaka-aine tarkoittaa ja mikä tehtävä raaka-aineella on kosmetiikassa. 

Viikko 4: Miten ihoa kannattaa hoitaa?

Viimeisellä valmennusviikolla käydään läpi hyvin käytännönläheisesti ihonhoidon eri vaiheet puhdistuksesta kosteutukseen ja meikkien valintaan. Materiaalissa on runsaasti esimerkkejä toimivista tuotteista. Jokaisen esimerkkituotteen kohdalla on avattu raaka-aineiden kautta, miksi kyseinen tuote on hyvä ja mihin käyttötarkoitukseen se toimii parhaiten.

Bonusmateriaalina on yksityiskohtaiset ihonhoito-ohjeet erilaisille ihotyypeille, joista saa hyvin apua itselle sopivien ihonhoitorutiinien muodostamiseen. Kirjaan haltioissani ihanan kuuloisia tuotteita ostoslistaan, kunnes muistan yhden kurssin tärkeimmistä opeista – less is more. Ihoa ei tulisi hoitaa liikaa. Useat saavat iho-ongelmia ihan siitäkin syystä, että ihoa hoidetaan liikaa, tai jatkuvasti erilaisilla tuotteilla. Tulisi muistaa, että iho osaa huolehtia yllättävän hyvin itse itsestään ja ihonhoito on vain ihon omaa toimintaa tukeva bonustekijä.

Ihonhoidon valmennuksen jälkeen

Sain valmennuksesta konkreettisia neuvoja ihoni hoitoon, joiden avulla olen saanut hiottua ihonhoitorutiinit itselleni sopiviksi. Nyt tiedän, mitä ihoni tarvitsee. Pyrin kuuntelemaan tarkasti mitä se kaipaa juuri nyt, sillä esimerkiksi vuodenajat, elämäntilanne ja ikä vaikuttavat ihon muuttuviin tarpeisiin.

Opin vihdoin tulkitsemaan kosmetiikkatuotteiden raaka-ainelistoja. Ostopäätöstä tehdessäni osaan arvioida tuotteen hoitavuuden tason ja tehdä järkeviä valintoja. Tulen myös säästämään rahaa, kun maksan vain oikeasti toimivista tuotteista, jotka sisältävät tehokkaita aineita.

Valmennuksessa on todella paljon materiaalia, josta riittää opittavaa kaiken tasoisille ihonhoidosta kiinnostuneille. Asiantuntijat ovat pureskelleet monimutkaiset aiheet helposti ymmärrettävään muotoon ja niitä selvennetään havainnollistavilla esimerkeillä.

Valmennus päättyi pari viikkoa sitten ja olen nyt noudattanut uusia oppeja parhaani mukaan. Ihoni on rauhoittunut selkeästi ja uusia epäpuhtauksia ei ole ilmaantunut lainkaan. Tuntuu, että olen vihdoin löytänyt ratkaisun iho-ongelmieni syihin ja oppinut, miten hoitaa ihoani kokonaisvaltaisesti. 

Onko sinulla iho-ongelmia tai kiinnostaako kokonaisvaltainen ihonhoito sinua? TwistBe:n seuraava ihonhoidon valmennus alkaa 16.4.2018 ja voit ilmoittautua siihen täällä.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.