Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Uimapuku-unelmia

OHOY Swim syntyi, kun suomalainen Henna Kaarlela ja tanskalainen Anna Maria Nielsen muuttivat Dubaihin ja alkoivat valmistaa uimapukuja kierrätysmateriaaleista. Ihastuimme OHOY Swimin haavemaailmaan, jossa surffataan suolavesikiharat liehuen auringonlaskuun asti ja syödään verigreippejä uima-altaan reunalla. Ah. Juttelimme Annan ja Hennan kanssa heidän visuaalisesta inspiraatiostaan, 70-luvun tyylimuusista ja kierrätetyistä kalaverkoista. 

Hei Henna ja Anna! Miten kaksi skandinaavista tyttöä päätyi tekemään uimapukuja?

Yritimme pitkään turhaan löytää minimalistisia ja feminiinisiä uimapukuja, jotka olisivat samaan aikaan kohtuullisen hintaisia ja ekologisia. Asumme rannikolla ja vietämme paljon aikaa meren rannalla. Päätimme tehdä itse uimapuvut, joita emme olleet onnistuneet löytämään – niin syntyi OHOY Swim.

Sugar Helsinki OHOY Swim

Uusin mallistonne Hazy Days on saanut inspiraationsa lapsuuden kesistä meren rannalla Skandinaviassa, mutta myös Lähi-idän vaikutteista. Kertokaa enemmän ajatuksistanne malliston taustalla – miten onnistuitte yhdistämään nämä kaksi eri maailmaa?

Asumme molemmat aavikkoisella alueella ja teemme usein viikonloppuisin surffausretkiä Omaniin, missä värit ovat upean utuisia ja pehmeitä. Valo Omanissa muistuttaa meitä meren rannalla vietetyistä kesistä lapsena. Kasvoimme Pohjois-Euroopan valon ja hillittyjen pastellivärien ympäröimänä.

Lookbookinne on ihana ja näyttää siltä, että sen tekeminen oli hauskaa!

Kuvaukset olivat spontaanit ja heijastelevat elämäntyyliämme. Emme suunnitelleet kuvauksia, vaan ne tapahtuivat matkoillamme Omaniin ja eri puolilla autiomaata.

Sugar Helsinki OHOY Swim

OHOY Swim -uimapuvut on valmistettu merestä kerätystä muovista. Kertokaa tästä vähän lisää.

Etsimme pitkään oikeanlaista materiaalia, joka olisi tuotettu ekologisesti, ja törmäsimme italialaiseen yritykseen, joka valmistaa lankaa kierrätetystä muovista ja kalastusverkoista. Maailman meristä on arvioitu löytyvän jopa 600 000 niin sanottua “aaveverkkoa”, eli hylättyjä kalastusverkkoja, jotka aiheuttavat haittaa ympäristölle. Alankomaalainen yritys kerää näitä verkkoja ja kierrättää ne uusiokäyttöön.

Miksi teille on niin tärkeää käyttää kierrätysmateriaaleja?

Tekstiilien tuotannolla on valtava vaikutus planeettaamme, niin maalla kuin merellä. Meille on tärkeää työskennellä tavalla, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Uskomme, että jos useammat brändit alkaisivat käyttää kierrätettyjä materiaaleja, voisimme pienentää hiilijalanjälkeä huomattavasti. Vietämme itse paljon aikaa merellä ja on pelottavaa nähdä, miten paljon roskaa siellä on.

Sugar Helsinki OHOY Swim

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on OHOY Swim -brändin varalle?

Työstämme parhaillaan uutta mallistoa, joka ilmestyy tänä talvena. Tulevaisuudessa haluaisimme lisätä myös enemmän tuotteita valikoimiimme. Haluamme kasvaa hitaasti mutta varmasti, ympäristön ehdoilla.

Jos teidän pitäisi valita yksi tuote mallistostanne, mikä se olisi?

Henna rakastaa Thursday-uimapukua Tangerine-värisenä, sitä voi käyttää myös farkkujen kanssa. Annan suosikki on vaaleanpunainen Wednesday-uimapuku, koska se pysyy päällä myös surffatessa.

Mitkä ovat parhaat uimiseen liittyvät muistonne? Entä paras rantakohde?

Lempimuistoihimme kuuluu se, kun uimme lapsena kylmässä meressä niin kauan, että huulemme muuttuivat sinisiksi ja äitimme käskivät tulemaan pois vedestä. Oman on suosikkirantakohteemme, koska siellä on tyhjiä rantoja ja upeita auringonlaskuja.

Sugar Helsinki OHOY Swim

Kuka on uimapuku-muusanne?

Britt Ekland on aina ollut ykkösmuusamme. Rakastamme James Bond -elokuvan kohtausta, jossa hän nousee merestä valkoiseen bikiniin pukeutuneena. Britt on vahva ja naisellinen ja hänellä on cool 70-luvun tyyli. Rakastamme 70-luvun uima-asuja!

Omassa mielikuvassani OHOY Swim -uimapukuja käyttävä nainen on elegantti ja seikkailunhaluinen, mutta silti maanläheinen. Millaiseksi te kuvittelette hänet?

Juuri tuollaiseksi. Nainen, joka on feminiinen ja seksikäs yrittämättä olla sitä.

Sugar Helsinki OHOY Swim

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.