Kategoriassa Koti ja perhe

Vastuulliset vinkit äitiystävän ilahduttamiseen

Kun oma ystävä tulee raskaaksi tai saa vauvan, ulottuu elämänmuutos myös ystävyyssuhteeseen. Uuden opettelun keskellä tuttujen ja turvallisten ystävien läsnäolo, pyyteetön ja pyydetty apu sekä kannustavat sanat rohkaisevat ja voimauttavat.

Tuoreen äitiyden keskellä elävää ystävää voi ilahduttaa niin aineettomalla hyvällä kuin taatusti äitiarkeen istuvilla tuotteilla ja palveluilla. Poimi tästä kokoelmasta ideoita ja inspiraatiota ja yllätä tärkeä äitiystäväsi lahjalla, joka jää mieleen!

Hyvää oloa raskaana olevalle – lahjaideoita tulevan äidin hyvinvointiin ja Babyshowereille

Onko ystäväsi saamassa vauvan? Raskaus on joka kerta ihme ja syy juhlia. Odottamisen aika on ihana jakaa ystävien kanssa ja kasvavan raskausvatsan herättämiä tunteita ja ajatuksia haluaakin purkaa itselle tärkeille ihmisille.

Etenkin kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana ystäviltä saatu tuki uuteen elämänvaiheeseen on tärkeää ja muistuttaa siitä, että suhde pysyy yllä, vaikka omassa päässä tuntuukin välillä vuoristoradalta.

Kasvava vatsa vaikuttaa jokaisen kohdalla yksilöllisesti arkeen ja siinä jaksamiseen. Jokainen odottaja ilahtuu kuitenkin varmasti pienestä muistamisesta ja hemmottelusta arjen keskellä.

Oivallisia aineettomia lahjaideoita raskaana olevalle ovat lahjakortti raskaushierontaan, luonnonkosmetiikan kasvohoitoon tai raskausjoogaan. Myös yhteinen ravintolaillallinen tai hotelliyö ystävän kanssa piristävät raskaana olevaa ja ovat ihana breikki omien ajatusten parista.

Raskaana olevaa ystävää voi ilahduttaa myös ajatuksella kootulla herkkukorilla, josta löytyy laadukasta suklaata, hyvä kirja ja välineitä kotispa:n ihonhoitohetkeen. Luonnonkosmetiikka hellii odottavan ihoa siitä syystä, että siinä on minimoitu kemikaalien määrä ja ainesosat ovat aidosti ravitsevia. Taatusti käyttöön tulevia luonnonkosmetiikan merkkejä ovat esimerkiksi Urtekram & Frantsila.

Haluatko yllättää ystäväsi Babyshower -kutsuilla? Babyshowerit ovat juhla odottavalle äidille, jossa kokoonnutaan ystävien kesken juhlimaan ja rentouttamaan tulevaa äitiä, nauttimaan pienistä herkuista ja valmistautumaan leikkimielisesti vauvan tuloon. Tyylikkäin Babyshower-kakku valmistuu ympäristövastuullisista vaipoista, luomupuuvillaisista vauvanvaatteista ja luonnonkosmetiikan tuotteista. Piilota kakkuun myös rentouttava yrttikylpysuola, tuoksukynttilä ja terveellisiä herkkuja, niin lahja on varmasti mieleinen.

Iloa ja voimaa tuoreelle äidille – lahjaideoita vauva-arkeen ja äidin voimavaraksi

Kun vauva on vihdoin syntynyt, tarvitsee äiti aikaa levolle ja palautumiselle – henkisesti ja fyysisesti. Ensimmäinen kuukausi sujahtaa hetkessä vauvakuplassa uutta perheenjäsentä nuuhkien ja muuttuneeseen elämänrytmiin sopeutuen.

Voi olla mahdollista, että vauvan ensimmäisten kuukausien aikana tuore äiti ei pysty priorisoimaan ystävien tapaamista ja aktiivista yhteydenpitoa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ystävät olisivat unohtuneet. Ystävien viestit ja puhelut nousevat arvokkaaksi uuden keskellä. Pian uusi arki alkaa muodostua, vauva nukkumaan paremmin ja aikaa löytyy taas enemmän tärkeiden ihmisten kohtaamiseen.

Ajan antamisen ja kuuntelun ohella tuore äiti tulee iloiseksi avun tarjoamisesta arjen pyörittämiseen. Mitä jos toimittaisit vauvalahjaksi ruokakassin äidin kotiovelle, tarjoaisit hänelle siistin kodin tai yllättäisit vauvanhoito-lahjakortilla, jonka äiti voi käyttää sopivana hetkenä omaa aikaa tarvitessaan? Äitipiiri on yhden pysähdyksen hyvinvointialusta, josta löydät erilaisia palveluita äidin hyvinvointia tukemaan, myös lahjaksi.

Katkonaisten öiden ja synnytyksestä palautumisen keskellä tuovat voimavaroja myös tuotelahjat, jotka ovat ekologisia ja eettisiä.

Hyviä vinkkejä lahjoiksi ovat esimerkiksi äidin ja vauvan herkälle iholle soveltuvat Moi Forestin metsäpölyä sisältävät voiteet, jotka vahvistavat mikrobiomia luonnollisesti. Äitiarjessa käyttöön pääsevät myös Äitipiiri Design -korumalliston kauniit korut, jotka ovat saaneet inspiraationsa urbaanista äitiydestä. Koruista löytyy erilaisia väri- ja mallivaihtoehtoja.

Äitiystävän tukeminen ja ilahduttaminen ei vie itseltä paljon aikaa, mutta on sen sijaan arvokas osoitus ystävyydestä äidiksi syntyvälle.

Toivon sekä sinulle ja äitiystävällesi antoisia hetkiä rikastuneeseen ystävyyteen!

Anna

Anna Korhonen on Äitipiirin perustaja, jonka sydämen palona on tukea äitejä löytämään kukoistuksen avaimet. Annalla on monen vuoden kokemus äitien, lasten ja perheiden hyvinvoinnin parissa työskentelystä ja intoa luoda rakenteita, jotka tekevät äitiarjesta mahdollisimman hyvää. Koulutukseltaan Anna on varhaiskasvatuksen sosionomi ja Anna työllistää itsensä media-alan yrityksensä kautta viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Annalla on kaksi lasta: 6- ja 4-vuotiaat.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.