Kategoriassa Koti ja perhe \\ Ruoka

Vennerin vinkeillä parempaa ravitsemusta lapsiperheille

Koronapandemia on kiihdyttänyt yhteiskunnan eriarvoistumista ja ruokavalinnat ja niiden vaikutukset terveyteen sekä hyvinvointiin näkyvät eri tuloluokkien keskuudessa. Kaikilla ei ole varaa syödä terveellisesti Suomessakaan. Pääsimme tutustumaan Vennerin tapaan edistää terveellistä ruokakasvatusta ja mahdollistaa ravitseva ruoka myös vähävaraisille perheille. Tarjolla on myös herkullinen resepti suoraan Vennerin keittiöstä.

Venner on yhteiskunnallinen ruokakasvatusyritys, joka on olemassa, jotta ravitseva ruoka ja taidot valmistaa ravitsevaa, terveellistä ruokaa kuuluisivat kaikille. Venner keskittyy terveelliseen ruokakasvatukseen, koska se on avain hyvinvointiin ja terveeseen tulevaisuuteen.

Tiesitkö, että vuosittain globaalisti 11 miljoonan ihmisen arvioidaan menehtyvän sen takia mitä he eivät syöneet? Ja nyt emme puhu nälänhädästä, vaan epäterveellisestä ravitsemuksesta ja sen (epä)terveysvaikutuksista. Aika shokeeraava luku – epäterveellinen ravitsemus on ehdottomasti yksi suurimmista terveysriskeistä ja silti siihen kiinnitetään julkisesti aivan liian vähän huomiota myös meillä Suomessa. Sekä köyhyys että ravitsemus ovat asioita, jotka kulkevat ylisukupolvisesti, ja vaikka meillä onkin niin tärkeä ilmainen kouluruoka, tarvitsemme voimakkaampia instrumentteja tukemaan terveellistä ruokaympäristöä ja sen muodostumista – ihan kaikille.

Me Vennerillä uskomme siihen, että kun autamme ihmisiä arvostavalla tavalla, houkutellen esiin potentiaalia myös omistajuuteen ruuan suhteen, siirrymme akuutista auttamisen näkökulmasta luomaan pitkäaikaista osaamista sekä asennemuutosta.

Apu on ”almun” sijaan konkreettista hyötyä ja osallistava kokemus, joka on yhteiskunnan näkökulmasta investointi kansanterveyteen ja yhteiskunnan hyvinvoinnin lisäämiseen. Kodin ruokakokemukset ja asenteet siirtyvät myös seuraaville sukupolville. Kokemus avun kohteena olosta itse apua hyödyntäväksi, aktiiviseksi, voimaantuneeksi perheeksi on hätkähdyttävä mahdollisuus.

Vennerin ruokatuotteet ja palvelut tekevät hyvää itselle ja muille

Vennerin kautta voit tilata terveellistä ruokaympäristöä tutkitusti tukevan viikon Venner-ruokalaatikon resepteineen suoraan vähävaraiselle perheelle tai itselle. Kun tilaat Vennerin ruokalaatikon itsellesi, tuotteen hinnasta osa ohjataan mahdollistamaan apua tarvitsevien perheiden ruokalaatikkojakelua. Jos taas tilaat tuotteen suoraan apua tarvitsevalle perheelle, saat omaksi iloksi käyttöoikeuden Vennerin Keittiössä -kasvisreseptipalveluun.

Täysin uusi tapa auttaa on liittyä Vennerin Keittiö -reseptipalvelun kuukausitilaajaksi. Kuukausitilaajana saat käyttöösi Vennerin kasvisreseptipalvelun, joka takaa sinulle kasvisresepti-inspiraatiota monessa muodossa. Palvelun tarkoitus ei ole kuitenkaan vain kasvisruokainspiraation jakaminen, sillä palvelun kaikki myynti ohjataan lyhentymättömänä Vennerin kautta apua tarvitseville perheille jaeltaviin ruokalaatikoihin.

Venner X Foodora – reseptikassi on pienemmille perheille sopiva arjen helpottaja! Kerran kuukaudessa vaihtuva ruokakassi sisältää 3 reseptiä ja ruokatarvikkeet neljälle hengelle, mutta kekseliään reseptiikan ansiosta setti sopii myös pienemmille talouksille. Terveellistä ruokaa arki-illoiksi kotiovelle 30 minuutissa? Kyllä kiitos! Jokaisesta boksista ohjataan 2 € Vennerin ruokabokseihin vähävaraisille – kun sinä syöt hyvin, niin tekee myös joku muu! <3


Vennerin keittiön Sitruunainen kauratto herkkusienillä

Tämän reseptin kautta pääset testaamaan Vennerin keittiön herkullista reseptiikkaa! Lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa ja iästä riippuen myös muiden raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Lapset voivat lisätä veden kaurattoon ja sekoitella sitä – valvonnassasi, tietenkin!

 • 1 kpl sipuli
 • 2 kpl valkosipulinkynsi
 • 1 kpl luomu kasvisliemikuutio
 • 3 rkl luomu Filos oliiviöljyä
 • 3 dl Fazer Alku Ruokakauraa
 • ½ isosta kukkakaalista
 • 100 g herkkusieniä
 • 1/2 prk Foodin kookosmaitoa
 • 1/2 sitruuna
 • ½ ruukku Vihreäkeiju persiljaa
 • suolaa & pippuria
 • 100 g Foodin cashewpähkinöitä
 1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Viipaloi sienet ja lisää ne pannulle. Jatka kypsentämistä noin viiden minuutin ajan.
 2. Sekoita joukkoon Ruokakaura ja anna paahtua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
 3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio ja noin 4 dl vettä. Anna risoton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
 4. Irrottele kukkakaalista kukintoja ja leikkaa pienemmiksi. Lisää mukaan ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä hieman rapsakaksi!
 5. Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
 6. Viimeistele kaurarisotto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja persiljasilpulla!

Venner on yhteiskunnallinen vuonna 2018 perustettu ruokakasvatusyritys, joka on olemassa hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseksi. Vennerin tarjoamat tuotteet mahdollistavat parempaa ravitsemusta ja ruoka inspiraatiota tuotteen ostajalle, sekä apua sitä tarvitseville vähävaraiselle perheelle. Vennerin joukkoihin voit liittyä tilaamalla Vennerin ravitsevan ruokalaatikon e-kokkikurssin kanssa itselle tai suoraan vähävaraiselle perheelle, tai kirjautumalla Vennerin Keittiössä -kasvisreseptipalveluun. Jokainen Venner-tuote mahdollistaa parempaa ravitsemusta sekä sinulle että Venner-perheille. Venner on palkittu sosiaalinen innovaatio, ja lanseeraa uniikin konseptinsa kevään aikana myös UK:ssa. Venner toimii yhteistyössä myös monien vastuullisten elintarvikealan brändien kanssa, sekä lukuisten muiden yrityskumppaneiden mahdollistaen terveellistä ruokaa sitä tarvitseville. 

Vennerin ruokaboksilla on todennettu vaikuttavuus apua tarvitsevien perheiden keskuudessa. Yli 1250 perhekunnan vastaukset ympäri Suomen terveellisen ruoan interventiomme vaikutuksista puhuvat konseptin toimivuuden puolesta.

 • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

  5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

  Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.