uuden oppiminen
Kategoriassa Parasta juuri nyt

Viisi asiaa, jotka opin uusien tapojen omaksumisesta

5 vinkkiä uuden tavan omaksumiseen.

Istahdin tiistain työpäivän jälkeen Pilots Helsingin kauniin tunnelmallisiin tiloihin Korkeavuorenkadulla. Illan valmennuksen aiheena oli tammikuuhun sopivasti Uusi vuosi, uudet tavat. Itsekin lukuisia kertoja tavoitteiden saavuttamista ja tapojen muuttamista pohtineena tämä puhutteli kovasti, ja tarkoittaahan vuoden alku usein pientä skarppausta omiin rutiineihin.

Lukuisten samaistuttavien esimerkkien, tutkimustiedon ja kirjavinkkien siivittämänä kaksituntinen sujui hujahduksessa. Yksilön ja yhteisön kukoistukseen valmentavat Joyllan inspiroivat Paulina ja Netta saivat aiheen todella kuulostaamaan kiinnostavalta, ja menen varmasti lähiaikoina selailemaan kirjaston tarjontaa aiheeseen liittyen. Vaikka tuntuu että tämä oli vasta mielenkiintoinen pintaraapaisu aiheeseen, jäi illasta käteen pienen aiheeseen herättelyn lisäksi muutamia konkreettisia vinkkejä miten helpottaa uusien tapojen omaksumista.

Aloita uusi tapa aamulla. Stressi ja väsymys vaikuttavat tahdonvoimaan, ja jo iltapäivästä pitkän työpäivän jälkeen saattaa olla helpompi antaa periksi tavoitelluille muutoksille. Mitä jos menisit lenkille ennen työpäivää tai laittaisit terveellisen aamusmoothien ainekset valmiiksi odottamaan jo illalla? Tee tavan muuttamisesta itsellesi mahdollisimman kivaa ja helppoa.

Olemme yksilöllisiä. Välillä self-help -oppaita lukiessa tai ystävän onnistumisiin itseään verratessa unohtuu, kuinka yksilöllisiä olemmekaan. Keino jolla toinen on saanut kitkettyä huonoja tapoja elämästään ei välttämättä toimi sinulle. Mieti mikä on arvojesi ja intressiesi mukaista, kokeile mikä toimii ja anna itsellesi aikaa. Muistele, miten olet aiemmin päässyt tavoitteisiisi ja mikä on vaikuttanut motivaatioosi.

Palkitse itsesi. Palkinto voi olla mitä vain, josta saat hyvän olon ja fiiliksen, ja joka tukee hyvinvointia auttaen sinua kohti tavoitteitasi. Joogan jälkeinen hyvän olon tunne on jo palkinto itsessään, ja huonoa oloa aiheuttavat herkut kannattaa korvata vaikka hedelmillä tai marjoilla. Älä siis kiellä vaan korvaa huonot tavat paremmilla.

Ole itsellesi armollinen. Kukaan muukaan ei aloita uutta elämää päivässä. Oikeastaan uusien tapojen omaksumiseen kuluviin päiviin ei kannattaisi edes kiinnittää huomiota, vaan keskittyminen itse tekemiseen tuottaa paremmin tulosta.

Tee kiitollisuusharjoituksia. Negatiiviset seikat ottavat helposti vallan mielessämme ja keskitymme epäonnistumisiin. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa, jaa päivän kiitollisuudenaiheet läheisesi kanssa tai aloita viikkopalaveri keskittymällä positiivisiin asioihin. Jossain vaiheessa uusi, sisäistetty tapa voi olla päiviesi kiitollisuudenaihe.

Pilots Helsinki on hyvän elämän akatemia, joka järjestää valmennuksia itsensä kehittämiseen, inspiroimiseen ja motivointiin.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.