Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Parasta juuri nyt \\ Vastuullinen elämä

Vinkit päiväreissulle Turkuun

Matkusta päiväksi lähelle: vaikka Suomen Pariisiin, Turkuun.

Syö & juo

Pure Hero

Raakaruuan fiilistelijät, huomio! Pure Hero on yksi paikoista, joita helsinkiläistyneet, entiset turkulaiset kaipaavat kaupungista eniten. Vaikka Puren raakakakkuja ja ihania erikoiskahveja saa myös Helsingistä Paulig Kulmasta, Turun Puressa on aivan oma fiiliksensä. Vitriini on täynnä värikkäitä raaka-herkkuja, mutta suosittelemme tulemaan tänne myös lounaalle tai viikonloppuisin brunssille. Ps. Myös Instagram-tili on superherkku.

Kembuz Café

Kembuz on tänä keväänä avattu kahvila, joka tuo raikkaan tuulahduksen Turun kahvilakulttuuriin.  Annokset on koottu terveellisistä ja keholle hyvää tekevistä raaka-aineista, mutta ne myös tarjoillaan todella esteettisesti. Kahvila itsessään on supersöpö lukuisine viherkasveineen. Haaveilu oli perustajien Erkin ja Aretan lähtökohta kahvilalle, ja täällä sitä on helppo tehdä.

Leipomo Gryn

Grynin erikoisuus on juureen leivotut, taivaallisen tuoksuiset leivät. Raaka-aineet ovat lähellä tuotettua ja luomua. Grynistä saa laajan eri leipävalikoman lisäksi myös makeita leivonnaisia. Vinkki: hae täältä croissantit mukaan piknikille!

Kuori

Kuoressa kaikki ruoka on kasvisruokaa (ja puolet annoksista vegaanisia!), mutta se ei ole edes tärkein asia: täällä annoksissa pääroolissa ovat upeat maut. Kuoresta saa kaiken irti tilaamalla ravintolan maistelumenun, mutta myös yksittäisiä annoksia voi tilata joko itselleen tai koko pöydän kesken jaettaviksi. Annokset ovat upeita visuaalisia elämyksiä, joista on vaikea olla ottamatta kuvaa. Viikonloppuisin Kuoresta saa aamupalaa, lounasaikaan ihastuttaa falafelbaari ja ilta-auringon vallatessa Hämeenkadun terassilla voi nauttia drinkkejä.

Biodelly

Luonnonkosmetiikkaa myyvän Biodelly-verkkokaupan kivijalassakin on valtava valikoima kosmetiikkahelmiä. Myymälässä on erityisen raikas tunnelma, ja asiakaspalvelu todella asiantuntevaa. Spessua: täältä saat myös meikkiopastusta ja -kursseja.

PUF Design Market

Forum-korttelin sydämessä sijaitsevan PUFin ideana on esitellä kotimaista muotoilua: sen muotoilijamoduuleissa vaihtuu kotimaisia designbrändejä joka kuukausi. Jotain uutta siis aina tiedossa!

Sisustuksen Koodi

Skandinaavista, minimalistista ja kaunista muotokieltä. Sisustuksen Koodin valikoimissa on huonekaluja suomalaiselta Hakolasta tanskalaiseen Hay:hin, mutta kaupasta löytää aina myös jotain suloista pientavaraa vaikkapa lahjaksi.

Televisio Lifestyle Store  

Lempinimellä Telkkari kulkeva vaateliike on suomalaisen designin faneille kuin karkkikauppa täynnä löytöjä. Rekeiltä löytyy laaja valikoima suomalaisia vaatemerkkejä, mutta lämminhenkisestä liikkeestä voi löytää myös koko asukokonaisuuden kengistä koruihin.

turku päiväreissu lähimatkailu televisio lifestyle store r/h design

Muuta tekemistä

Jokiranta

Ehkä ilmiselvä vinkkaus, mutta juuri siksi pakko mainita. Jokirantaa pitkin on ihana kävellä, sillä joki on Turun sydän. Tiesitkö, että ruotsinkielinen nimi Åbo tarkoittaa asuinpaikkaa joen rannalla? Rantaan on avautunut muutaman vuoden sisällä huima määrä hyviä ravintoloita ja kahviloita, joiden välillä on vaikea valita, minne mennä. Kesäiltaisin jokilaivat on ehdoton Turku-klassikko!

Puistot

Turku on rakennettu seitsemän kukkulan päälle, kuten Roomakin. Muutamien näiden kukkuloiden päällä sijaitsee puistoja, joihin pääsee hengähtämään vihreyden keskelle ja jonne paistaa usein myös illan viimeiset auringonsäteet. Vierailun arvoisia ovat esimerkiksi Puolalanpuisto, Vartiovuorenpuisto ja Samppalinnanpuisto. Kukkuloista puheen ollen: Kakolanmäelle on avattu täksi kesäksi Kaskiksen pikkusisko Kakolanruusu, joka on vallannut vanhan vankilan tilat. Pop up -ravintola on auki vain tämän kesän, käy kokemassa kun vielä ehdit!

Museot

Wäinö Aaltosen museossa jokirannassa on parhaillaan meneillään yhdysvaltalaisen Jacob Hashimoton näyttely Giants and uncertain atmospheres, jonka leijamaiset elementit ovat täyttäneet maagisesti museon tilat. Turun Taidemuseossa pääsee puolestaan virittäytymään pariisilaiseen tunnelmaan: siellä on esillä klassikkovalokuvaajan Robert Doisneaun näyttely Minun Pariisini, joka on yksi laajimpia Suomessa olleita Doisneaun näyttelyitä. Toisaalta: Varför Paris, vi har ju Åbo..

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.