Kategoriassa Ruoka

Virkistävä matcha-jäätelö

Pelkkä banaani on jo oiva pohja pikajäätelölle, mutta pähkinöistä saat tärkeitä rasvoja, jotka pitävät myös hyvin nälkää. Kuka väittää, ettei jätskiä voisi syödä aamiaiseksi? Matchan kofeiini korvaa kahvikupposen, joten tämä herkku kelpaa myös päivän ensimmäiselle aterialle.

Simppeli matcha-jäätelö

3 kypsää banaania

1 dl cashewpähkinöitä

vettä

1 tl matcha-jauhetta (esim. nu3 luomu Matcha-teejauhe)

3-5 rkl kookossiirappia tarvittaessa (esim. Urtekram)

Aloita valmistelut edellisenä iltana. Kuori ja pilko banaanit ja laita palat rasiassa pakastimeen jäätymään. Liota cashewpähkinöitä yön yli vedessä. Seuraavana päivänä kaada liotusvesi pois. Sekoita jäätyneet banaanit, pähkinät, matcha-jauhe ja kookossiirappi tehokkaassa blenderissä pehmikseksi. Voit syödä jäden heti tai lusikoida sen astiaan ja pakastaa sitä hetken. Silloin koostumuksesta tulee aavistuksen kovempaa ja voit muotoilla jäätelöstä palloja jätskikauhalla.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.