Wet the Label
Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Wet the Label valmistaa uniikkeja, käsintehtyjä uikkareita

Wet the Label on Mauritiuksella, Melbournessa ja Berliinissä asuneen Melanie Wehrlin tuotemerkki, joka valmistaa käsintehtyjä uima-asuja tilauksesta.

Wet the Label on uimapukumarkkinoilla harvinaisuus, sillä brändin perustaja ja suunnittelija Melanie Wehrli valmistaa jokaisen uniikin uima-asun tilauksesta omin käsin. Materiaaleista löytyy kierrätettyä lycraa sekä käsinmaalattuja printtejä. Kukapa tietäisikään paremmin, millainen täydellisen uima-asun täytyy olla, kuin lapsuutensa ja opiskeluaikansa merenrannalla viettänyt Melanie? Kannattaa kurkata Wet the Labelin ihana Instagramtili, jonka seesteinen visuaalinen maailma tuo mieleen helteisen kesäpäivän rannalla ja merituulen suolaisen tuoksun. 

Lue tästä, miksi meri on Melanielle niin tärkeä, mistä hän inspiroituu juuri nyt ja mitä hän aina pakkaa laukkuunsa rannalle lähtiessään.

Olet kotoisin Mauritiukselta ja opiskelit muotia Australian rannikkokaupunki Melbournessa. Millainen merkitys merellä ja uimisella on ollut elämässäsi? Millaisia tunteita ja muistoja ne herättävät sinussa?

Meri tarkoittaa minulle vapautta ja nautintoa. Olen luonteeltani melko levoton ja aina liikkeessä, joten kun vesi kannattelee minua, se on puhdasta autuutta. Kun tunnen veden ihoani vasten, tunnen itseni merenneidoksi. Merenranta on paikka, jossa voi hengittää sisään levollisuutta ja rauhaa, ja ladata akkuja horisonttia tuijotellen.

Nyt kun asut Berliinissä, ikävöitkö merta?

Kyllä! Tavallaan olen menettänyt seesteisimmän paikkani. Vaikka Berliinin alueella on kauniita puistoja ja järviä, se ei ole sama asia kuin merenrannan lähellä asuminen. Mikään ei voi korvata sitä. Olen asunut ulkomailla viimeiset seitsemän vuotta ja tällä hetkellä meri kutsuu minua todella voimakkaasti takaisin. Suunnitelmissani on tulevaisuudessa palata takaisin Mauritiukselle aina Euroopan talvien ajaksi. Samalla voisin työllistää paikallisia käsityöläisiä ja tukea kotimaatani sen kautta.

Wet the Label

Miten brändisi Wet the Label sai alkunsa? Oletko aina halunnut suunnitella uima-asuja?

Wet sai alkunsa, kun opiskelin Melbournessa ja aloin käymään uimahallissa kuntoilemassa. Se oli henkireikäni opiskelusta ja työstä. En kuitenkaan löytänyt kaupoista sellaisia uima-asuja, joita olisin halunnut käyttää, joten päätin suunnitella mukavan ja esteettisen asun itse. Sitten ystäväni pyysivät minua tekemään uikkareita heillekin, ja siitä se lähti. Berliiniin muuttaminen inspiroi minua käyttämään kierrätettyjä materiaaleja.

Uima-asusi valmistetaan kierrätetystä lycrasta. Mistä hankit materiaalisi?

Pitkän tutkimustyön jälkeen olen löytänyt italialaisen yrityksen, joka valmistaa kangasta kuluttajakäytöstä kierrätetystä polyamidista. Uimavaatteet valmistetaan tyypillisesti juuri lycrasta, joka on synteettinen materiaali ja koostuu polyamidi-molekyyleistä. Materiaalin valmistaminen on haitallista ympäristölle, joten on tärkeää saada se kierrätetykseen ja uudelleen hyödynnettäväksi. 

Millainen on täydellinen uikkari?

Vastuullisesti tuotettu ja mukava päällä. Jos en pysty liikkumaan uikkarissani vapaasti, en ole tyytyväinen. Rakastan klassisia malleja, jotka imartelevat kehoa ja joissa on hyvä olla.

Wet the Label

Jokainen uimapuvuistasi on käsin tehty ja uniikki, mikä on uima-asulle aika harvinaista. Kerro prosessistasi hiukan lisää.

Olen luonut pienen valikoiman erilaisia malleja, joista jokainen voi löytää omansa. Kaikki mallit ovat yksinkertaisia ja mukavia, ja valmistetaan tilauksesta. Minuun voi ottaa yhteyttä Instagramissa ja tilauksen valmistumisessa kestää noin kaksi viikkoa.

Mistä inspiroidut?

Naisen keho inspiroi minua ja haluan luoda uima-asuja, jotka hellivät jokaista kurvia ja muotoa. Täydellinen rantatyyli on mahdollisimman luonnollinen.

Kerro hiukan väreistä ja kauniista abstrakteista printeistä, joita olet käyttänyt viimeisimmissä uimapuvuissasi.

Minulla on tällä hetkellä valikoimassani kaunis haalea vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä väri, joista molemmat näyttävät upealta millä tahansa ihonvärillä. Ensimmäisissä myyjäisissäni vähän aikaa sitten yllätyin itsekin, miten kauniisti värit sopivat kaikille naisille. Tarjoan siis ennen kaikkea yksinkertaisia värejä sekä joitakin käsin maalattuja printtejä, joihin käytän luomuvärejä. Lisäksi odotan innolla muutamia uniikkeja printti-kollaboraatioita taiteilijoiden kanssa.

Lopuksi – kerro parhaat vinkkisi rantaelämään!

Kun menen rannalle, laukustani löytyy uimapuku, analoginen kamera, monoi-öljyä [perinteinen tahitilainen öljy, jota valmistetaan uuttamalla paikallisia tiarén kukkia kookosöljyssä] ja kirja. Olen minimalisti, yksinkertaisuus kannattaa.

Etsitkö vastuullisesti tuotettua uikkaria kesäksi? Tsekkaa täältä eettisen ja ihanan OHOY Swim -uimapukubrändin tarina! Tai kurkkaa nämä vastuullisen muodin verkkokaupat

Wet the Label

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.