Kategoriassa Ystäväkirja

Ystäväkirja: Karita Sainio

Sugarin vuonna 2011 perustanut Karita Sainio jakaa ensimmäisenä vastauksensa ja mieleenpainuvimmat muistonsa Sugar-ajoilta. Meitä jatkuvasti innovatiivisuudellaan ja rohkeudellaan inspiroiva Karita on kirjoittanut mm. useamman kirjan ja luotsaa nykyisin Moi Forest -luonnonkosmetiikkabrändiä.

Ystäväkirjassa esittelemme Sugarin kymmenvuotisen taipaleen varrella matkassamme mukana olleita ihmisiä – niin työntekijöitä, vaikuttajia, toimittajia kuin asiakkaitakin.

Horoskooppimerkkini:

Olen stereotyyppinen rapu.

Lempiruoka:

Tulinen intialainen kasvisruoka. Oikeastaan kaikki tulinen on lempiruokaa! 🌶️  

Elämänoppi:

You can have anything but not everything.

Haluaisin oppia:

Aktivoimaan vagushermoni.

Elämänoppi:

You can have anything but not everything.


Karita Sugarin showroomilla Kiseleffin talossa 2015.

Idolini:

Taiteilijat, jotka osaavat tehdä raakaa jälkeä: esimerkiksi Children of Bodomin edesmennyt laulaja Alexi Laiho tai räppäri Julma Henri. Ilmastonmuutosta vastaan taisteleva Elokapina. 90-luvun kettutytöt. Pentti Linkola forever. Yrittäjänaiset kuten Kaikon Mirjami Sokka, Aida Impactin Elina Siira tai Vennerin Tuulia Järvinen.

Unelmoin:

Jatkuvasti ja kaiken aikaa. Harrastan paljon keittiö-kvanttifysiikkaa ja en vain usko vaan tiedän, että omaa todellisuutta sekä tulevaisuutta on mahdollista rakentaa omilla ajatuksilla. Kun luon ajatuksillani idean, se syntyy jossakin todellisuudessa ja sitten alkaa matka kohti tätä todellisuutta, jossa idea jo odottelee materialisoituneena.

Luottodrinkki:

Rakastan kuohuviiniä 🥂 Menen kaikesta muusta alkoholista helposti humalaan, sillä en ole valitettavasti pystynyt pitämään joskus ihan arvostettavaakin alkoholitoleranssiani enää yllä!

Lempi kotimaankohteeni:

Sastamala, mistä olen kotoisin. Haaveilen, että voisin ostaa sieltä itselleni kakkoskodin, mutta toistaiseksi olen törsännyt kaikki rahani startuppiini.

Noloin moka:

Ei ehkä noloin moka, mutta Sugariin liittyvä ostoshäpeä. Yrityskaupan jälkeen ostin itselleni palkintona luksuslaukun, Stella McCartneyn vegaanilaukun, joka maksoi yli 700 euroa. En ole käyttänyt sitä kertaakaan (!!) ja olen sullonut sen laukkukassissaan vaatekaapin peränurkille. Olen toistaiseksi aina mieluummin kuitenkin käyttänyt kangaskassia.

Istuttamassa puita Pietarissa.
Muistoja Sugarin alkuajoilta.

Lempituotteeni Sugarin historiasta:

Liian vaikea! Sugar on niin täynnä rakastettavia tuotteita, joista jokaisella on jokin tarkoitus. Suosikkeja ovat nyt ainakin Koran Noni Glow -kasvoöljy, Sunspeltin lakritsa tai Uhanan suloiset vaatteet.

Mikä olisi yhteinen matkakohteemme:

Ehdottomasti jokin aktivismimatka. Sugarissa esimerkiksi reissasimme junalla Four Sigmaticin kanssa Pietariin istuttamaan puita. Yhteinen matkakohteemme voisi liittyä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja voisimme vaikka lähteä Suomessa jonnekin saaristoon kitkemään pois vieraslajeja kuten lupiineja tai kurtturuusua. Koska lähdetään? ☺️

Lämpimin Sugar-muistoni:

Sugarin alkumatkaan kuuluu paljon hauskoja muistoja. Ensimmäisen Kalliossa sijaitsevan showroomimme keittiön hanasta ei tullut vettä sinä koko aikana kun olimme vuokralla tilassa. Ensimmäisessä pressipäivässämme tarjoilimme juomaksi koivunmahlaa ja kookosvettä, mutta ne olivat vielä uusia asioita silloin ja yllättäen osa toimittajista kieltäytyi edes maistamasta. Kerran asiakas toi näytille uutuutta, chia-siemeniä ja porukalla ihmettelimme miten sammakonkutumaista sitä tuli veteen sekoittaessa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.