Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Parasta juuri nyt \\ Vastuullinen elämä

Ihanat ja ekot palasaippuat

Jos et ole ennen kuullut Lauren Singeristä, nimi kannattaa viimeistään nyt painaa mieleen. 25-vuotias Lauren asuu New Yorkin Brooklynissä ja elää täysin jätteetöntä elämää. Luit oikein: Laurenin kahden vuoden ajan jätteet mahtuvat pieneen lasipurkkiin.

Zero Waste -ideologian nimiin vannova Lauren kiinnostui kestävämmästä ja ekologisemmasta elämäntavasta muutama vuosi sitten ja perusti sittemmin suuren suosion saavuttaneen Trash is for Tossers -blogin, jossa hän dokumentoi matkaansa jätteettömään elämään. Laurenin ekoelämää voi seurata myös Instagramissa.

Lauren saa Zero Waste -elämäntyylin vaikuttamaan helpolta ja toteaakin, että ”Jos minä pystyn siihen, kuka tahansa pystyy.” Jätteettömyys lähtee pienistä valinnoista, kuten kierrättämisestä ja muovipullon vaihtamisesta lasiseen. Monelle meistä ajatus täysin jätteettömästä elämästä tuntuu saavuttamattomalta. Onneksi ekologista jalanjälkeään voi kutistuttaa pienin askelin.

Yksi konkreettinen tapa vähentää jätettä arjessa on suosia ekologisesti ja järkevästi pakattua kosmetiikkaa. Monikäyttöiset ja riittoisat palasaippuat ovat sankarituote kaikille, jotka rakastavat luontoa mutta eivät halua tinkiä tyylistä. Muovin sijasta pahviin pakattu palasaippua tuottaa minimimäärän jätettä. Tiesitkö, että palasaippualla voit pestä käsien lisäksi myös hiukset, kasvot ja meikkisiveltimet?

Kokosimme tähän Sugarin parhaat palasaippua-vinkit:

Flow Kosmetiikka Shampoopala Olut ja Muna

Kuulostaako hiusten peseminen shampoopalalla kummalliselta? Todellisuudessa se ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin tavallisen shampoon käyttö. Kastele hiuksesi, hiero shampoopalaa niihin, vaahdota ja huuhtele – voilà! Olutta ja kananmunaa sisältävä shampoopala muodostaa ihanan pehmeän ja runsaan vaahdon.

Vinkki: Matkashampoona shampoopala on ylivoimainen valinta: se menee pieneen tilaan ja vältät lentokoneen matkustamon millilitra-rajoitukset!

olut ja muna

Flow Kosmetiikka Kanerva Parranajo / Sheivaussaippua

Saippuapalan sisältämä bentoniittisavi luo iholle silkkisen liukkaan pinnan ja on näin ollen ihanteellinen sheivaus- tai parranajotuote. Kanerva ja metsäntuoksuiset eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa ja saippua muodostaa pehmeän vaahdon.

kanerva

Mádara Blackberry White Clay Kasvosaippua

Palasaippua sopii hyvin myös kasvojen puhdistukseen. Kasvosaippuan sisältämä imukykyinen valkosavi syväpuhdistaa ihohuokoset ja mehevä karhunvatukka tasapainottaa talirauhasten toimintaa. Ravitseva vehnänalkiöljy auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon. Tuloksena on raikas, kirkas ja kuulas iho.

blackberry

Flow Sitruunaruoho & Hunaja Himalajansuolasaippua

Palasaippua on oiva apu meikkisiveltimien- ja sutien huoltoon. Yleensä siveltimien pesuun suositellaan Marseille-saippuaa, mutta myös antiseptinen sitruunaruohoa ja hunajaa sisältävä palasaippua sopii siihen mainiosti. Pyörittele kostutettua meikkisivellintä kevyesti saippupalan päällä kunnes se vaahtoaa ja pyöritä sitten sivellintä kämmentäsi vasten niin kauan kunnes kaikki lika on irronnut. Huuhtele sivellin varovasti ja viimeistele puhdistus desinfiointiaineella. Aseta sivellin kuivumaan pehmeän pyyhkeen päälle lappeelleen.

flow_cosmetics_lemon-and-honey-bar-soap

Photo credit: Daniela Spector

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.