Kategoriassa Kulttuuri

3 x kiinnostavimmat näyttelyt juuri nyt

Kevättalven pakkaset paukkuvat, mutta onneksi Helsingin galleriat ja museot tarjoavat paljon kiinnostavaa nähtävää myös sisällä lämpimässä. Nappaa tästä Sugarin parhaat näyttelyvinkit!

Rauha Mäkilä: Ring a Ring o’ Roses 9.–31. maaliskuuta, Helsinki Contemporary 

Rauha Mäkilä tunnetaan popkulttuurin kuvastosta inspiroituneista, neonväreissä hehkuvista maalauksistaan. Helsinki Contemporaryn näyttelyyn hän on tällä kertaa ammentanut oman yksityisen arkensa hetkistä, kodistaan ja lähipiiristään itse ottamistaan valokuvista. Mäkilän maalausjäljestä huokuva energia tuntuu raikkaalta tuulahdukselta näin talven loppusuoralla.

Näyttelyvinkit

Meret Oppenheim: Mielen peilit 12. elokuuta saakka, Espoon Modernin Taiteen Museo EMMA

EMMAn näyttely on laaja katsaus surrealismia uudistaneen saksalaisen Meret Oppenheimin tuotantoon. Oppenheim työskenteli yli viisikymmentä vuotta ja hänen tuotantonsa käsittääkin esineteosten lisäksi muun muassa maalauksia, veistoksia, piirroksia, grafiikkaa, korusuunnitelmia ja runoja. Teosten kokeellisuus ja feministinen ote tuntuvat edelleen hyvin ajankohtaisilta.

Näyttelyvinkit

Air de Paris 12. elokuuta saakka, HAM

Air de Paris on matka 1930-luvun Pariisiin taidekeräilijä Leonard Bäcksbackan jalanjäljissä. Näyttelyssä on esillä ranskalaisten sekä suomalaisten tuohon aikaan Pariisissa asuneiden ja työskennelleiden taiteilijoiden teoksia. Tunnelmakuvien kautta voi aistia sotien välisen ajan tunnelmaa Pariisissa.

Näyttelyvinkit

Kuvat: Helsinki Contemporary/ Jussi Tiainen, EMMA, HAM (Adrien Holy: Ravintolassa/ 1939)

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.