Kategoriassa Ruoka

Viettelevä kinuski-puolukkakakku äidille

Tämä raakakakku on saanut inspiraation GreenStreetin Berry Me –kakusta, jossa raikas puolukkakerros ja makuhermoja hellivä kinuskitäyte muodostavat taivaallisen kombon.
Kokeile reseptiä sunnuntaina äitienpäivän aamiaisella tai kahvipöydässä. Kakun voi hyvin valmistaa vaikka pari päivää etukäteen ja säilyttää pakastimessa. Resepti sai oman äitini hyväksynnän <3

Kinuski-puolukkakakku

Pohja:

1 dl kookossokeria
1 dl kookosjauhoja
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl sulaa kookosöljyä

Taatelikookoskinuski:

12 kpl tuoreita taateleita
1 rkl tocoa
1 tl psylliumia
1 dl vettä
0,5 dl kookossokeria
0,5 dl kookosmannaa
ripaus suolaa
½ vaniljatanko tai vaniljauutetta

Puolukkatäyte:

1 tl psylliumia
1 dl vettä
3 dl puolukoita
2 rkl tocoa
1 banaani
½ vaniljatanko tai vaniljauutetta
0,5 dl kookosmannaa
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
0,5 dl agavesiirappia
1 pieni avokado

Aloita vuoraamalla halkaisijaltaan 15 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita blenderissä kaikki pohjan ainekset. Painele muruseos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista taatelikookoskinuski. Sekoita lasissa psylliumjauhe veteen ja sekoita hyvin. Poista taateleista kivet ja laita tehosekoittimen kannuun. Lisää mukaan toco, kookossokeri ja kookosmanna sulatettuna. Blendaa ainekset sekaisin. Lisää mukaan psylliumvesi sekä mausteet ja sekoita niin kauan, että seos on tasaista kinuskia. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Aloita puolukkatäyte sekoittamalla psylliumjauhe veteen. Mittaa blenderiin puolukat, toco, banaani ja vanilja. Aja massa tasaiseksi. Sulata kookosmanna ja –öljy ja lisää ne seokseen samalla kun blenderi on pienimmällä teholla. Lisää lopuksi agavesiirappi ja avokado ja pyöritä massaa kunnes se on tasainen. Lisää puolukkatäyte vuokaan ja siirrä kakku pakastimeen.

Kakun on hyvä antaa jähmettyä vähintään 2 tuntia. Nosta herkku huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua. Makoisia herkutteluhetkiä!

Vinkki: Ruokakaupan hedelmäosastolta löytyy 400-600g pakkauksissa mehukkaita, tuoreita taateleita, joista saat varmasti herkullisen kinuskitäytteen!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.