Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Erilainen katse Downin syndroomaan

Downin syndrooma ei ole este täysipainoiselle ja onnelliselle elämälle. Päinvastoin! Ihmisillä, joilla on Downin syndrooma, on paljon annettavaa yhteisöilleen.

Kehitysvammaliiton uuden superkampanjan tavoitteena on muuttaa tapaa, jolla näemme ja kohtaamme ihmisiä, joilla on Downin syndrooma. Viittä upeaa tyyppiä pyydettiin kertomaan valokuvaaja Veikko Kähköselle, miten he haluaisivat tulla nähdyiksi. Meillä oli ilo ja kunnia olla mukana tässä hyväntekeväisyyskampanjassa!

Inspiroidu lisää osoitteessa oonupee.fi <3

Kuka: Maija, 20
Maija on mallinuraansa aloitteleva kaunotar, joka on saanut hiljattain myös kansainvälistäkin huomiota. Maija haluaisi laulajaksi.

Maijan inspiraatio kuvaan: Maija halusi tulla kuvissa nähdyksi ennen kaikkea lojaalina ystävänä ja kauniina, itsevarmana naisena. Maijan mukaan kaikilla pitää olla kavereita, eikä ketään saa jättää yksin. Kuvissa mukana myös Maijan koira Bella.

downin syndrooma, oon upee -kampanja Maija Mattila

downin syndrooma, oon upee -kampanja

Maija Mattila malli

Maija

 

Kuka: Tutu-Liisa, 39
Tutu-Liisa on Tampereelta kotoisin oleva herkkä taitelijasielu. Hän rakastaa sekä iskelmää että klassista musiikkia, ja harrastaa ahkerasti teatteria.

Tutu-Liisan inspiraatio kuvaan: Tutu-Liisa toivoi, että hänet nähtäisiin kuvassa joutsenena.
Joutsen on hänen mukaansa metafora vapaudelle, luovuudelle ja rakkaudelle, ja hän toivoi näiden asioiden välittyvän lopputuloksesta.

Tutu-Liisa

Tutu-Liisa

Tutu-Liisa

Tutu-Liisa 

Kuka: Valtteri, 28
Valtteri on huumorintajuinen nuori mies, joka rakastaa elokuvia ja ystäviään. Valtteri on töissä siivoojana.

Valtterin inspiraatio kuvaan: Valtteri halusi olla kuvissa voimakas, sankarillinen palomies, koska vahvat saavat kuulemma kaikki naiset.

Valtteri 

Kuka: Olli-Pekka, 33
Olli on itsevarmuutta uhkuva mies, joka on sisältä älyttömän lempeä, niin kuin rokkarit yleensäkin. Musikaalinen Olli soittaa bändissä, ja on kihloissa Inkan kanssa.

Ollin inspiraatio kuvaan: “Kaikki pelottava on cool.”

Olli-Pekka

Kuka: Inka, 29
Inka on oman arvonsa tietävä seikkailullinen nainen, joka pitää matkustamisesta. Inka työskentelee radiotoimittajana.

Inkan inspiraatio kuvaan: Inka pitää esikuvanaan Shakiraa, ja hän halusikin kuvassa tehdä kunniaa idolilleen. Inka halusi tulla nähdyksi vahvana, kauniina ja sulavaliikkeisenä naisena.

Inka

Mitä on Down?

Henkilöllä, jolla on Downin oireyhtymä, on yksi ylimääräinen kromosomi. Käytännössä tämä näkyy ulkonäössä ja kehityksessä. Down-henkilöt tarvitsevat joissakin asioissa enemmän tukea. Sopivasti tuettuna he voivat kuitenkin elää täysipainoista ja onnellista elämää; osallistua ja antaa oman panoksensa yhteisölleen ja läheisilleen. Viimeisten vuosikymmenien aikana asenneilmapiiri on muuttunut myönteisemmäksi ja samalla on alettu nähdä oireyhtymän lisäksi myös heidän voimavaransa ja vahvuutensa. Pidetään yhdessä huolta siitä, että tulevaisuudessa mahdollisimman moni näkisi.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.