Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

Elämänviisauksia mummoilta

Joskus parhaat elämänneuvot tulevat mummoilta. Kesäisen Conscious is cool -lookbookimme upeat mallit Sirkkaliisa ja Maija kertoivat meille pari tärkeää vinkkiä.

 

Sirkkaliisa

Paras rahansäästövinkkisi? Älä osta mitään turhaa. Kaikkea ei ole pakko saada uutena. Naapurini tilaavat paljon naistelehtiä ja he tuovat niitä minulle, kun ovat lukeneet ne.

Kerro joku eko-vinkki? Olen nuuka, enkä ikinä heitä ruokaa roskiin. Laitan paahtoleivän heti pakkaseen ja käytän viipale kerralla.

Olen oppinut ostamaan vain sen, minkä syön, sillä olen 8-vuotiaasta saakka vastannut perheeni ruoanlaitosta. Vanhempani olivat maanviljelijöitä ja meitä lapsia oli viisi. Minä olin se, joka kävi kaupassa ja laittoi ruokaa koko perheelle.

Olen kova parsimaan, mutta jos villasukassa on todella paljon reikiä, leikkaan sukan poikki, säilytän varren ja kudon sukalle uuden terän.

Viimeisin vaate, jonka olet ostanut? Urheiluhousut. Sauvakävelen päivittäin.

Mitä jääkaapistasi löytyy aina? Kermaa, maitoa, piimää. Laitan aina kermaa kahviin.

Mitä söit aamulla? Kahvia ja voileivän.

Lempibiisisi? Teuvo Oinas – Haaveitteni valkoinen lintu

Viimeisin kirja, jonka luit? Enni Mustosen Sotaleski. Luen paljon Kaari Utrion kirjoja ja Kalle Päätalo on lempikirjailijani.

Lemppari telkkariohjelmasi? Lemmen viemää.

Mikä olet horoskooppimerkiltäsi? Skorpioni. Luen horoskooppeja ja nuorempana osasin ennustaakin. Kun lähdettiin tansseihin, ennustin tyttökavereille pelikorteista, millainen ilta on tulossa. Isoäitini opetti minua. Herttaässä oli paras kortti. Silloin oli luvassa hyvä ilta!

Kenen julkisuuden henkilö kanssa haluaisit juoda teetä? Nuorempana olisin vastannut heti Jörn Donner, koska hänellä oli mielestäni viisaita juttuja. Nyt en ole niin varma, menisinkö hänen kanssaan enää teelle.

Paras neuvo, jonka olet saanut äidiltäsi? Ihmisten kanssa täytyy olla hyvissä väleissä ja sisarukset eivät saa riidellä.

Vanhenemisessa parasta on se… että saa rauhassa olla ihan oma itsensä.

Maija

Kerro joku eko-vinkki? En heitä ruokaa roskiin. Teen viikonloppuna suuren määrän ruokaa ja syömme sitä mieheni kanssa alkuviikosta. Kannan aina kangaskassia mukana laukussa, ettei kaupasta tarvitse ostaa muovipussia.

Paras vaatteiden huoltovinkkisi? Osta laadukkaita vaatteita, jotka kestävät pidempää, äläkä käytä kuivausrumpua.

Mikä on lempibiisisi juuri nyt? Jarkko Honkanen – Sittenkin vain sinä

Minkä kirjan luit viimeksi? Enni Mustosen uusimman teoksen Sotaleski. Se kertoo naisista jatkosodan aikana. Luin sen todella nopeasti, se oli niin kiinnostava!

Lemppari tv-ohjelmasi? Katson aina Salkkareita, vaikka se onkin vähän typerä sarja. Olen jäänyt siihen koukkuun.

Mikä olet horoskooppimerkiltäsi? Jousimies. En kuitenkaan usko horoskooppeihin, joku on vain keksinyt ne jutut.

Kenen julkisuuden henkilön kanssa haluaisit juoda teetä? Aira Samulinin ja Jorma Uotisen kanssa. He olisivat varmasti mielenkiintoista seuraan. Juttelisimme tanssista.

Tanssitko itse? Harrastan lavatansseja.

Missä on parhaat lavatanssit? Se riippuu niin paljon ihmisistä. Tansseissa voi olla yksi ihminen, joka tekee sen illan. Viimeksi Uittamon paviljongissa Turussa oli erityisen hyvät lavatanssit. Tanssin valssin erään tuntemattoman miehen kanssa. Se oli aivan fantastinen valssi, niin soljuva! Mieskin oli samaa mieltä, sillä hän sanoi minulle tanssin jälkeen: Ihmiset eivät näe tätä tunnelmaa, mikä tässä nyt on. Tanssiminen voi olla taianomaista.

Mitä söit aamiaiseksi? Turkkilaista jugurttia, marjoja ja muroja.

Mitä jääkaapista löytyy aina? Vihanneksia, voita ja rosvopaistia.

Paras tyylivinkkisi? Hyvä meikki. Kun minua pyydettiin tulemaan kuvauksiin ilman meikkiä, sanoin, etten varmana tule! Pidän meikkaamisesta ja meikkaan päivittäin.

Vanhenemisessa parasta on… Muistot. Ihania muistoja on kertynyt niin paljon, ja ystävien kanssa on hauska muistella menneitä. Muistoista saa ammennettua paljon hyvää. En muistele huonoja hetkiä, olen peruspositiivinen ihminen.

 

Sugarin Conscious is cool -kangaskassi on tehty yhteistyössä Saana ja Ollin kanssa. Se on valmistettu Suomessa eurooppalaisesta hamppukankaasta ja on kestävä ja konepestävä.
  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.