Kategoriassa Parasta juuri nyt

Float Kallio – kokemuksia rentoutuskellunnasta

Kuvittele itsesi täysin painottomaan tilaan, sellaiseen kuin leijuisit avaruudessa. Miltä tuntuu olla hetki ilman mitään aisteja? Kävimme Float Kalliossa testaamassa rentoutuskelluntaa ja löysimme seesteisen olon.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Ensimmäisenä kun saapuu Float Kallion tiloihin Helsingin Brahenpuiston vierustalla, vieraalle ojennetaan aamutossujen kaltaiset jalkineet. Ne jalassa maailma tuntuu jo heti vähän pehmeämmältä paikalta, vaikka alla on karhea juuttimatto.

Float Kallio toimii tuo vain itsesi -periaatteella, mikä tarkoittaa, että kaikesta muusta on jo huolehdittu. Paikalta löytyvät pyyhkeet, pesuaineet, Mia Höydön luonnonkosmetiikkaa, pientä purtavaa. Mistään ei tarvitse stressata, vaan tänne on helppo tulla. Laskea kassi maahan ja unohtaa kalenterit sekä puhelimet sinne.

Aulasta avautuva lounge-tila on vaalea ja harmoninen. Lattialla lojuu istuintyynyjä, joilla voi nauttia vaikka lasillisen jääteetä. Aikaa vierailulle on varattu 90 minuuttia, mutta nurkassa seisoo kirjakasa ja levysoitin Bon Iverin vinyyleineen, jos paikalle huvittaa jäädä hengailemaan pidempäänkin – ja jotkut tosiaan niin tekevätkin.

Itse kelluntatankki näyttää juuri sellaiselta, miltä viime vuosituhannella kuvitteli tulevaisuuden aikamatkustajien siirtymäkapseleiden näyttävän. Tankki on sopivan kokoinen sulkeakseen sisäänsä yhden ihmisen. Veden alta loistaa hitaasti väriä vaihtava valo.

Nyt ei kuitenkaan matkusteta ajassa. Täällä kellutaan ja ihan vain ollaan, mikä auttaa keskittymään juuri tähän hetkeen.

Kelluntatankin ilma on keholle miellyttävää ja vesi niin suolaista, että se kannattelee vaivattomasti. Kellunnan eteen ei siis tarvitse itse tehdä mitään. Se onkin rentoutuskellunnan idea: että osaa päästää irti ulkoisesta, aistiärsykkeiden valtaamasta maailmasta ja syventyä aistittomaan läsnäoloon. Tankissa soi aluksi hiljainen musiikki, mutta hetken kuluttua se loppuu. Myös värivalot suositellaan sammuttamaan, jotta aistit saavat kunnolla lepoa.

Olo kellunnassa on aluksi vähän hassu. Sitä miettii, osaanko edes rentoutua? Kuinka paljon aikaa on kulunut? Mitä ruokaa jääkaapissa mahtaa olla? Jossain vaihteessa rentounut fiilis ottaa kuitenkin vallan. Kelluessa solahtaa jonnekin unen ja valveen rajamaille tai saattaa jopa nukahtaakin – mikä onkin ihan normaalia rentoutuskellunnassa. Lopulta hento musiikki herättelee kellunnan päättymisen merkiksi takaisin tähän maailmaan.

Kun nousee tankista, olotila on samaan aikaan seesteinen, kirkas ja lempeä. Ulkoilmaan lähtiessä saattaa huulilta karata vielä kerran yksi ah.

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.