Kategoriassa Ruoka

Glögin tai kuohuvan kaveriksi

Mikä olisikaan parempaa pikkupurtavaa sesongin juhliin kuohuvan tai glögin kaveriksi kuin näyttävät ja vaivatta valmistuvat cocktailpalat, joiden maku huumaa haukkaajansa kertapuraisulla? 

SunSpeltin rapsakka ja maukas spelttinäkkäri toimii sopivan rosoisena pohjana ja muodostaa täydellisen makuparin samettisille mousseille ja hedelmille, joiden makumaailmat yltävät uusille tasoille maustekaapin klassikoiden avustuksella.

Resepti on laadittu siten, että valmistat molempia mousseja ja hedelmiä ja päällystät puolet kekseistä toisilla ja puolet toisilla. Voit kuitenkin halutessasi valmistaa vain yhtä täyte-settiä, mutta tuplaa silloin ainesosien määrä, jotta kaikille riittää varmasti.

 

Juhlavat suupalat spelttinäkkäristä

n. 15–20 henkilölle, muista tarjoiluista riippuen

Ainekset:

1 pkt SunSpeltin Täysjyvä Spelttinäkkäriä (tai vastaava määrä muita ohuita ja rapeita keksejä)

Vuohenjuustomousse ja karamellisoidut rosmariini-päärynät:

75–100 g murenevaa vuohenjuustoa (esim. Chèvre Riblaire)

½ prk creme fraichea (a’ 150 g)

2–3 päärynää (suosi pienempiä ja hieman kiinteämpiä lajikkeita)

1 1/2 tl kanelia

1 rkl kuivattua rosmariinia (esim. Urtekram)

2 rkl hunajaa

1 rkl kookosöljyä paistamiseen (esim. Urtekram)

(Tuoretta rosmariinia koristeeksi)

 

Sinihomejuustomousse ja chilirouheessa pyöräytetyt persimonit

75–100 g pehmeää sinihomejuustoa

½ pkt creme fraichea

2 persimonia

0,5(–1)rkl chilirouhetta

(hasselpähkinöitä koristeeksi)

 

Valmista vuohenjuustomousse ja karamellisoidut rosmariinipäärynät näin:

 1. Murenna vuohenjuusto kulhoon ja lisää creme fraiche. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes koostumus on sileää ja moussemaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
 2. Pese päärynät huolellisesti ja viipaloi noin puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Lado päärynäviipaleet laakeaan kulhoon ja lisää joukkoon kaneli ja rosmariini. Sekoita varoen, jotta päärynät pysyvät ehjinä ja mausteet levittyvät tasaisesti.
 3. Kuumenna laakea paistinpannu ja lisää kookosöljy. Paistele päärynöitä noin 3–5 minuutin ajan. Lisää hunaja ja jatka paistamista, kunnes päärynät ovat karamellisoituneet kevyesti. Anna päärynöiden jäähtyä.
 4. Murenna spelttinäkkäristä varoen pienempiä annospaloja valmiiksi. (Sopiva koko on jakaa yksi näkkäri noin kolmeen/neljään osaan.) Kun päärynät ovat jäähtyneet, voit aloittaa päällisten asettelun. Täyttäminen kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta keksit eivät vety. Aloita laittamalla vuohenjuustomoussea keksille. Lisää lopuksi muutama päärynäviipale ja asettele valmiit cocktailpalat tarjoilualustalle.

 

 

Valmista sinihomejuustomousse ja chilirouheella maustetut persimonit näin:

 1. Aloita valmistamalla mousse. Paloittele juusto kulhoon. Lisää creme fraiche ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes rakenne on sileä ja moussemainen. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
 2. Pese persoimonit huolellisesti. Voit halutessasi kuoria hedelmät, mikäli kuori on kovin paksu. Paloittele persimonit ohuiksi viipaleiksi tai paloiksi ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon chilirouhe ja sekoita. Tarkista lopuksi maku ja halutessasi lisää vähän chilirouhetta. Anna persimonien maustua hetki, noin 15 minuuttia.
 3. Murenna spelttinäkkäristä varoen sopivia annospaloja. Kun sinihomejuustomousse ja persimonit ovat tekeytyneet, aloita kokoaminen. Lisää spelttinäkkäripalan päälle ensin juustomoussea. Asettele päälle persimonit ja siirrä tarjoiluastiaan. Halutessasi, voit koristella spelttipalat esimerkiksi hasselpähkinärouheella.

 

Vinkki!

Voit valmistaa juustomoussen/juustomousset ja hedelmät hyvissä ajoin ennalta ja siirtää ne jääkaappiin odottamaan. Kiireen ja tarjoilutilan puutteen yllättäessä kannattaa pitää mielessä myös se, että cocktailpaloihin tulevat komponentit toimivat täydellisesti myös siten, että laitat kaikki omiin astioihinsa ja nostat tarjolle, jolloin jokainen vieras saa koota omat suupalansa. Komponentit toimivat hyvin myös osana juustotarjotinta!

 • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

  5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

  Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.