Kategoriassa Kulttuuri

Helsinki Design Week -tärpit x 5

Helsinki Design Week starttasi viime torstaina ja kestää vielä tämän viikon ajan. Kymmenen päivän ajan Helsingissä vietetään muotoilun juhlaa ja ympäri kaupunkia järjestetään lähes kaksisataa muotoilualan tapahtumaa.

Helsinki Design Weekin ohjelmaan mahtuu näyttelyitä, keskusteluja ja työpajoja. Tämän vuoden teema on Oppimisilmasto, sillä oppimisympäristössä on helpointa kehittyä ja oppia paremmaksi ilmastoasioissa. Sugar liputtaa teeman puolesta, ja poimimme omat suosikkimme ohjelmistosta.

 

Erottaja2

Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka Erottaja 2 tarjoaa valtavasti ohjelmaa koko viikon ajan, kuten keskustelutilaisuuksia ja työpajoja. Samassa rakennuksessa esitetään myös molemmat päänäyttelyt eli Room with a View ja DesignPartners19. Näyttelyiden lomassa voi lainata kirjoja ja lehtiä, ja nauttia niiden kanssa kupin kahvia tai lasillisen luomuviiniä.

 

Design for Sustanability Summit

Torstaina päivällä Design for Sustanability Summit -keskustelutilaisuudessa yritykset ja yksityiset tahot esittelevät viiden minuutin puheenvuoroissaan näkemyksiään kestävästä kehityksestä. Sugar on myös mukana puhumassa siitä, kuinka saada muutettua tavallisten ihmisten kuluttamista tiedostavampaan suuntaan.

 

Nuorten muotoilijoiden näyttelyt: Laura Väre & Sugar, Spice and Everything Nice

Vuoden Nuoren muotoilijan palkinnon voittaneen Laura Väreen upeisiin töihin pääsee tutustumaan Lokal + -tilassa Annankadulla. Muotoilijaa pääsee myös tapaamaan lauantaina kello 13–16.

”Sugar, Spice and Everything Nice” on nuorten Aalto-yliopistosta valmistuneiden muotoilijoiden näyttely, joka järjestetään St. George Bakeryssä. Näyttelyn nimi ja teema tulee ryhmän suunnittelijoiden Sarianna Niskalan, Lotta Maijan, Ella Varvion ja Orcum Erdemin tyylistä, sillä he kaikki lisäävät teoksiinsa aina jotain makeaa, söpöä tai kimaltelevaa. Tiistaina suunnittelijat ja leipomon henkilökunta järjestävät myös iltatapahtuman kaikille designin, leivonnaisten ja kuohuviinin ystäville.

 

Työpajat

Helsinki Design Week järjestää myös useita erilaisia työpajoja. Kokeile esimerkiksi modernia kalligrafiaa, ekosaippuan tekoa tai ryijyn valmistamistaSyötäviä ilmastoja -työpajassa pääsee ”leikkimään ruualla”, sillä workshopissa tutkitaan ilmasto-teemaa sekä ruoan tarinankerronnallisia ulottuvuuksia. Työpajassa käytetään syötäviä raaka-aineita kerronnallisina elementteinä ja yhdistetään ruuan ominaisuuksia ja merkityksiä omaan ilmaisuun.

 

Pecha Kucha Night

Yksi Helsinki Design Weekin klassikkotapahtumista, PechaKucha Night, järjestetään torstai-iltana. Pecha Kucha on kymmenen puhe-esityksen sarja, jonka konseptin ovat kehittäneet arkkitehdit. Puhujat saavat puhua mistä vain, mutta esityksen kesto saa olla ainoastaan kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia. Jokaisella esiintyjällä on käytössään kaksikymmentä kuvaa, joista jokaisesta on kaksikymmentä sekuntia aikaa puhua. Esitykset ovat usein hauskoja, mielenkiintoisia ja koskettavia, sillä esiintyjien on pureuduttava asian ytimeen, jotta he saavat sanomansa tiivistetyksi lyhyessä ajassa.

 

Helsinki Design Week järjestetään Helsingissä 5.-15.9.2019

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.