Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

Henriikka ja meri

Designer Henriikka Salonen saattaa viettää työpäivän jälkeen vielä monta tuntia merellä. Siellä ei ehdi työasioita miettimään, muttei myöskään pärjää ilman strategista ajattelua, johtamistaitoa ja tiimityöskentelyä. Kippari Salonen kuuluu purjehdusseura HSS Audi Sailing Centeriin, jonka jäsenet eivät ole aivan sokerista tehty. Kilpaveneet ovat kiikkeriä, eivätkä ne jää sateella satamaan.

Henriikka on harrastanut merellä paljon, ja testattujen lajien joukkoon lukeutuu wakeboardingia, surffia, melontaa, purjelautailua, suppausta.. Jäsenyys HSS Audi Sailing Centeriin on osoittautunut täydelliseksi kiireisen naisen komboksi treeniä, luonnonvoimia, mahtavia tyyppejä ja meriurheilua extremen nälkään.

Kauan purjehduksesta kiinnostuneelle Henriikalle oman veneen osto huoltotöineen ei tuntunut ajankohtaiselta ratkaisulta. Viime kesänä Henriikka liittyi seuraan ja oli jo juhannukseen mennessä purjehtinut ensimmäisen kippariarvon.

HSS Audi Sailing Centerin jäsenyys mahdollistaa osallistumiset kilpapurjehduksiin sekä viikoittaiset treenit seuran valmentajien kanssa sekä eri venetyyppien kokeilemisen. Seuratoiminnassa pääsee nopeasti sisään purjehduskulttuuriin ja -perinteisiin. Myös veneen vuosihuolto ja kunnossapito tulee tutuksi – ilman, että missään vaiheessa täytyisi omistaa omaa venettä.

1893 perustetun Helsingfors Segellskäpin (HSS) varhaiseen ideologiaan kuuluu toivottaa kaikki kaupunkilaiset mukaan seuran toimintaan. Talkootoiminta kuuluu asiaan, ja yhteishenki on kunnioittava sekä ystävällinen. Stereotypiat tietyn yhteiskuntaluokan kalliista harrastuksesta tuntuvat kaukaisilta.

Purjehtijoiden kausi kestää normaalisti huhti-toukokuusta lokakuulle tai niin kauan kuin meri on auki. Kun Henriikka aloitti purjehdusharrastuksen myrskyisenä kesänä 2015, olosuhteet olivat kaukana leppoisista sunnuntaipurjehduksesta. ”Olenkin vähän tällainen uhkarohkea riskinottaja. Myrskykesä opetti nopeasti omat rajat. Luonnonvoimille ei oikein voi lähteä isottelemaan.”

Miten naispurjehtijat pärjäävät?

Laji on todella fyysinen ja treenit menevät urheilusta, mutta naisena pärjää erinomaisesti. Itse asiassa naiset ovat monessa mielessä hyviä purjehtijoita, koska olemme parempia suunnittelemaan ja analysoimaan vesillä. Kilpapurjehduksen next level vaatii jo riskinottoa, mutta myös veneen kuuntelua ja hetkeen keskittymistä.

Mistä saat parhaat kicksit?

Parasta purjehtimisessa on riskinottaminen ja onnistumiset sekä kanssakäyminen luonnonvoimien kanssa. Vauhdikas kisaaminen on iso osa lajin viehätystä, mutta rapupurjehdukset seuran Porvoon saareen tulevat kivana bonuksena päälle.

Keitä ihailet merellä?

Junioripurjehtijat eivät liikaa pelkää merta, vaan kokeilevat ja testaavat ennakkoluulottomasti, Heiltä voi oppia paljon uutta.

Onko tilanteita, joista et pidä?

Jännittävintä on satamasta lähtö ja paluu, mikä on aina moottorittomassa purjeveneessä aika säätöä. Tietyissä tilanteissa saa olla aika äärimmillään. Puuskaisella säällä joutuu jatkuvasti lukemaan meren pintaa, mutta tuuli pääsee usein silti yllättämään.

 

Ihailen Henriikan rohkeutta ja tunnen itseni ujohiireksi maakravuksi, vaikka merta rakastankin.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.