Kategoriassa Vastuullinen elämä

Kurkistus Sugarilaisten koteihin & testissä etäsisustus- ja näytepalvelu

* Kaupallinen yhteistyö, Värisilmä

Tässä kaksiosaisessa postaussarjassa kurkistamme Sugarilaisten koteihin, jotka muuttuivat kevään aikana kotitoimistoiksi. Kotijuttujen lisäksi jaamme helpot ja ekot Värisilmä-tärpit. Toisessa osassa pääsette minivisiitille Annan, Saanan ja Sofien kotiin.

Anna: 

Kokorin pyykkikori on ehdottomasti yksi parhaimpia hankintojani koskaan! Tykkään myös siitä että siellä täällä roikkuu ja lojuu asioita. Ennen vihasin poikkiksen puista otelautaa seinällä, mutta nyt tykkään siitä.

Missä asut tällä hetkellä ja miten päädyit nykyiseen asuntoosi?
Olen muutaman vuoden aikana muuttanut noin vuoden välein poikaystäväni kanssa asunnosta toiseen. Olemme vaihtaneet kämppiä erinäisistä syistä. Viimeisestä muutimme huonojen vibojen (ja pohjaratkaisun) takia ja nykyiseen 52m2 kämppään päädyimme kaverin kautta, jolla on sama vuokranantaja. Meillä on siis seinänaapurina hyvä ystävä, mikä on IHAN PARASTA! Tässä asunnossa kiinnosti eniten naapuri, yhteisöllinen taloyhtiö, sijainti, koko ja valoisuus.

Paras second hand sisustuslöytösi?
Meillä sänkyä ja yhtä lipastoa lukuun ottamatta kaikki on ostettu käytettynä (myös huonekasvit), joten lempparin valinta on vaikea! Rakastan huonekasvejamme ja keittiön Artekin tuolia.

Sisustuksessa kiinnostaa tällä hetkellä…
Kavereiden tekemät taulut! Meillä oli hetki sitten lainassa kaverini tekemä maalaus, jossa oli upeat värit! Yhden meidän taulun nimi on Tuijottavat tissit, jonka ystäväni maalasi kouluaikoinamme alastonmalli-piirrustuskurssilla. Laitamme taulut seinälle vasta maalattuamme kämpän, en malta odottaa.

Missä ja millainen olisi unelmiesi koti?
Tämä unelma muuttuu jatkuvasti, mutta tällä hetkellä se olisi Helsingissä hyvien yhteyksien päässä, lähellä kavereita (elleivät he jopa asuisi siellä mun kanssa) ja rauhallisella alueella. Se olisi todella valoisa, sinne olisi aina kotoisaa tulla, eli se ei saa muistuttaa taidegalleriaa, ja sitten vielä yksi juttu: kylppärissä olisi amme ja ikkuna!

Koska seinillä ei ole vielä tauluja niin kaikista vanhoista nauloista ja koukuista roikkuu jotain randomia, kuten Keraamiset Kannut ja Kokorin punottu koriste.

Testasin Värisilmältä:
Varasin netistä etätapaamisen Tunnetila-sisustuspalveluun maaliasiantuntija Riina Lehikoiselle. Ajanvarauksen yhteydessä kerrotaan, minkälaista sisustusprojektia on tekemässä. Tapaaminen tapahtui Google Meetsissä, mutta sen olisi voinut tehdä myös puhelimitse. Videoyhteys oli kuitenkin tosi hyvä, koska pääsin näyttämään meidän nykyisen tilanteen ja sävyn, josta en pidä.

Kerroin pitäväni Vintron Champagne Waltz -sävystä, jota ei ollut saatavilla seinien maalaukseen sopivana Supreme-maalina. Tältä pohjalta Riina ehdotti minulle useita sävyjä eri värikartoista, ja vaikka olin jo tutustunut isoon kasaan sävyjä, yhtäkään näistä en ollut noteerannut. Just tämän takia on ammattilaisia!! Maalaan nykyisin vain ekomaaleilla ja Riina suositteli minulle Virtasen sisustusmaalia, joka vastaa aiemmin käyttämääni Uulan Into-maalia.

Koska en päässyt paikan päälle, Riina lähetti ehdottamansa sävyt minulle, jotta voimme startata jostain. Neuvonta on ilmaista ja HELPPOA (!!). En oikeesti tiennyt, että maalisävyn valitseminen voisi toimia näinkin?! Olinkin jo kyllästynyt ravaamaan rautakaupoissa, heh.

 

Saana: 

Vasemmalla: 50-luvun sohvapöytä on vintagelöytö 5 eurolla. Oikealla: Parvekepöytä on tehty keraamisesta Ragnon Bistrot-laatasta, joka muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi aitoa marmoria.

Missä asut tällä hetkellä ja miten päädyit nykyiseen asuntoosi?
Asun Helsingissä Munkkisaaressa isossa yksiössä. Muutin tänne kolmisen vuotta sitten, kun veljeni muutti asunnosta pois. Parasta asunnossa on ehdottomasti isot ikkunat ja lasitettu parveke, joka on kesällä kuin ylimääräinen olohuone. Olen aina asunnut korkealla ja on ihanaa että ikkunoista avautuu näkymä pitkälle.

Paras second hand sisustuslöytösi?
50-luvun sohvapöytä oli todellinen löytö lähes 10 vuotta sitten. Ystäväni oli elokuvatuotantoyhtiössä töissä ja olin käymässä heidän toimistolla. Huomasin sohvapöydän ja muita huonekaluja, jotka olivat olleet osa viimeisimmän elokuvan rekvisiittaa ja menossa myyntiin. Tein kaupat 5 eurolla ja kannoin siltä seisomalta pöydän kotiin. Pidän pöydän muotokielestä ja siitä, että elämän jäljet näkyvät siinä.

Lempituoksusi kotona?
Viime kesänä hankkimani sitruunapuu on ollut etelään avautuvalla parvekkeella huhtikuusta lähtien ja kylpenyt auringon lämmössä. Siihen on puhjennut valkoisia kukkia, joiden tuoksu täyttää parvekkeen mystisellä, lempeällä, jasmiinimaisella tuoksulla. Käyn nuuhkimassa kukkia erityisesti illalla ennen nukkumaanmenoa. Tuoksussa on jotain todella koukuttavaa ja samalla rauhoittavaa. Pionien tuoksu on toinen lemppari ja suosittelen pitämään näitä vaaleanpunaisia hattarapalloja yöpöydällä, missä ne tuudittavat hyväntuoksuiseen uneen.

Suosikki-kotoiluasusi?
Haluaisin olla ihminen, joka pukeutuu silkkisiin aamutakkeihin ja elegantteihin tohveleihin, mutta kotona haluan pitää mukavia ja ennen kaikkea käytännöllisiä vaatteita. Useimmiten kotiasuni ovat toppi ja leggingsit. Näissä vaatteissa voi puuhastella mukavasti kotiaskareita, rentoutua kahvikupin ääressä lukien, ottaa päiväunet tai lähteä nopeasti käymään kävelyllä ja asioilla.

Missä ja millainen olisi unelmiesi koti?
Haaveenani on asua joskus järven rannalla, lähellä luontoa ja talossa, jonne luonto ja valo tulvii sisään ikkunoista. Itse talossa olisi paljon luonnonmateriaaleja ja kokonaisuus vaalea muttei kalpea. Sisustus olisi minimalistinen, mutta kodikas ja jokaisella huonekalulla ja tavaralla olisi paikkansa. Siellä olisi tilaa ottaa vastaan ystäviä pidemmäksikin aikaa ja valmistaa heille aamiaisia ja illallisia, ja päättää päivä iltauinnille.

Parvekkeella oleva sitruunapuu on alkanut kukkimaan. Pinnatuoli sai uuden ilmeen Vintron kalkkimaalilla, sävynä Duck Egg Blue.

Testasin Värisilmältä:
Halusin laittaa parvekkeen kesäkuntoon hyödyntäen mahdollisimman paljon olemassa olevia tavaroita. Kun saimme mahdollisuuden tilata Värisilmän tuotteita sisustusjuttuun, muistin, että varastossa odotteli käyttämättömänä mummulasta saatu pinnatuoli. Maalasin tuolin Vintron kalkkimaalilla sävyssä Duck Egg Blue ja olen todella tyytyväinen, miten se muutti koko parvekkeen olemusta enemmän kesäterassiksi. Sävy on värikäs olematta räikeä ja se sopii hyvin vaaleaan kaakelilattiaan sekä toivottavasti koko kesän vihertäviin kasveihin. Vintron maali oli helppo ohentaa vedellä sopivasti tuoliin levitettäväksi ilman, että maali lähti valumaan levityksen aikana.

Parvekepöydän tein Ragnon Bistrot-laatasta, joka on jäänyt Sugarin showroomille tarpeettomaksi erään tapahtuman jälkeen. Hyödynsin vanhan yöpöydän jalkoja, ja asetin 60×60 cm kokoisen marmorilaatan jalkojen päälle. Laatta on niin painava, että se pysyy tukevasti paikoillaan ilman erillistä kiinnitystä. Ragnon laattojen valmistuksessa on myös huomioitu ympäristötehokkuus. Laattojen valmistuksessa vähintään 10% raaka-aineista on kierrätettyjä, prosessivesi puhdistetaan tehtaassa ja johdetaan uudelleen tuotantokäyttöön. Lisäksi osalla Ragnon tuotteista on on EU:n Ecolabel-sertifikaatti. Upeita italialaisia laattoja löytyy lisää Värisilmän sivuilta. Tästä valikoimasta löytyisi ihania vaihtoehtoja vaikka sinne unelmien kotini kylppäriin.

 

Sofie: 

Liki sata vuotta vanhat lasipullot ovat Vanhan Rauman pihakirppikseltä.

Missä asut tällä hetkellä ja miten päädyit nykyiseen asuntoosi?
Asustelen tällä hetkellä Hesperian puistossa, Töölössä. Muutin Töölöön, alunperin Töölönkadulle, neljä vuotta sitten 18-vuotiaana aloitettuani opiskelut Hankenilla. Tuolloin asuin pikkuriikkisessä yksiössä pari vuotta, jonka jälkeen muutin nykyiseen asuntooni, jossa on erillinen makuuhuone. Fiilistelen välillä edelleen sitä, ettei omassa sängyssä enää tarvitse tehdä kouluhommia, syödä lounasta, kestitä ystäviä ja niin edelleen. Nyt asunnossa on tilaa jopa ruokapöydälle ja sohvalle.

Paras second hand sisustuslöytösi?
Tähän on helppo vastata! Äidin Vanhan Rauman pihakirppikseltä bongaamat lasipullot täyttävät muuten tyhjän makuuhuoneen kulman. Lisätäkseni hiukan kontrastia lasiseen yhdistelmään, aloin keräilemään pullonkorkkeja isoimpaan, läpinäkyvään pulloon.

Mitkä asiat tekevät kodin?
Sisustustyylini on hyvin minimalistinen. Pidän siitä, että kotini on simppeli kokonaisuus, jota voi puolestaan koristaa pienillä yksityiskohdilla. Esimerkiksi kaappieni vanhat avaimet ovat mielestäni suloinen lisä muuten vaaleaan sisustukseen. Myös kylpyhuoneessa asusteleva tuoksukivi-Buddha tuo kivan lisän huoneeseen, johon on minimalistina muuten hankala löytää sopivaa koristusta.

Graafinen tapetti on Engblad & Co:n Geo Tribe. Makkarin ihana, hieman erikoisempi lamppu on ostettu ByPiasista

Lempparipaikkasi kotona?
Ehdottomasti oma nukkumanurkkaukseni, jota ystäväni on kutsunut pellavapilveksi. Makkariin avattiin uusi oviaukko remontin yhteydessä ennen muuttoani, joka tekee mielestäni asunnosta heti tilavamman ja ilmavamman tuntuisen. Huoneen kruunaava lamppu on myös yksi kotini lemppariyksityiskohdista.

Suosikki-kotoiluasusi?
Kun tulen työ- tai koulupäivän jälkeen kotiin, vedän ensimmäiseksi jalkaan äidiltäni joululahjaksi saadut Balmuirin kashmirsukat. Ihanan pehmoisuuden lisäksi ne oikeasti lämmittävät talvella. <3

Oliivinvihreän tapetin nimi on Urban Jungle ja se on Engblad & Co:lta. Rakastan sisutuksessa pieniä yksityiskohtia, kuten kaappieni vanhoja avaimia.

Testasin värisilmältä:
Värisilmällä on todella kätevä näytepalvelu, josta kuka tahansa voi tilata keraamisten laattojen, lattiamateriaalien ja tapettien mallipaloja kotiin, joita on helppo mallailla ja fiilistellä ympäri asuntoa. Samasta palvelusta saa tilattua myös paperisen Värisilmän Unelmien Värit -väriviuhkan, josta näkee kaikki ihanat Värisilmän 147 valmiiksi kuratoitua värisävyä. Tietokoneen näytöltä on vaikea arvioida värisävyjä ja niiden eroja, joten paperinen sävykartta auttaa hahmottamaan värit paremmin. Näytepalvelun mallipalojen hinnat ovat myös tosi maltillisia (1,50-1,90€ / kpl) ja Unelmien Värit -maalilastut ilmaisia. Tällä hetkellä poikkeustilanteesta johtuen myös näytteiden kotiinkuljetus on maksuton.

Tilasin Värisilmän näytepalvelusta testiin pari erilaista tapettia ja laattaa, testaillakseni miten tekstuurit sulautuisivat asuntoni muuten simppeliin sisustukseen ja värimaailmaan. Mielestäni tapetit sai myös ”istumaan” huoneisiin kehystämällä palaset, jolloin näki miten ne sopivat huoneiden väreihin ja valoon.

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.