Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Ruoka

Lämpöinen ilta lentävässä lautasessa

”Kymmenen vuotta sitten Tallinnasta ei löytynyt yhtään rentoa ruokapaikkaa, jossa syödä hyvin ja kohtuuhintaisesti”, juttelee pöytäseurueemme virolainen Sandra. Hän on kolmekymppinen ja nähnyt nuoruutensa läpi, miten Tallinna on puhjennut kukkaansa. Telliskiven alueesta puhumattakaan, jossa vielä pari vuotta sitten ei ollut yhtään mitään. Nyt alue on täynnä herkullisia ravintoloita, design- ja luomukauppoja, työhuoneita ja tapahtumia. Telliskivi toimii kuin magneetti myös hipsteryydelle altistuneelle suomalaiselle, jonka sielu huutaa samanlaista rentoa tyylikkyyttä omaan pääkaupunkiimme.

Tänä iltana Telliskiven alueella olemme myös me, neljän hengen kasvissyöjäporukka. Olemme tulleet vaihtamaan kuulumisia, mutta myös herkuttelemaan. Illan ravintolaksi on valittu Lendav Taldrik, suomeksi lentävä lautanen. Sen menu on aasialainen, ruokalista on vahvasti intialaisvaikutteinen.

Ravintola tilana itsessään on hurmaava. Sisustus on sekoitus tyylikästä kierrätystä, industrialia ja pohjoismaista avaruutta ja valoa. Taustalla soi sulassa sovussa Guns N’ Roses vaihtuen Bruno Marsiin, muuttuen fiftari-musiikkiin.

Päätämme tilata seurueelle yhteiset ruoat. Tilaamme tandoori-uunissa paistettuja juustoja, intialaisissa kastikkeissa haudutettuja kikhernerneitä, pinaatti-currya perunoilla ja tuorejuustolla… Menu hemmottelee kasvisyöjän mieltä ja hykertelemme tyytyväisinä.

Ja ruoka: se on hyvää! Annokset ovat isoja, emmekä saa neljän hengen voiminkaan niitä kokonaan syötyä. Ekstrapisteet vielä pöytään kannetusta isosta salaattikulhosta. Isoimmaksi suosikiksi henkilökohtaisesti nousi Paneer Tikka, tandoori-uunissa täydellisesti valmistettu juustoateria. Jo pelkästään tämän annoksen vuoksi haluan takaisin Tallinnaan mahdollisimman pian!

Seura oli mitä loistavin, ilta lämmintunnelmainen ja Lendav Taldrik nappi valinta. Pääruokien lisäksi söimme pieniä alkupaloja ja joimme viiniä sekä olutta. Neljän hengen illan laskun loppusumma kasvisruokaporukalle oli 52,85 €. Uskomatonta, mutkatonta ja ihanaa illanviettoa.

Lentävään lautaseen pääset ykkösen tai kakkosen ratikalla, johon voit hypätä Viru-keskuksen edestä. Jää pois Telliskivi-pysäkillä. www.lendavtaldrik.com.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.