Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Miia Matala-aho

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Tällä kertaa saamme kurkata visuaalisesti luovan ja taitavan valokuvaajan Miia Matala-ahon kaappeihin. Luvassa on inspiraatiota, ihania Australia-muistoja ja vinkkejä valokuvaamiseen!

Heippa Miia! Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet ja mistä olet ollut viime aikoina inspiroitunut?

Moi ja kiitos että sain tulla tähän ihanaan sarjaan mukaan! Mä oon Miia, 22-vuotias valokuvaaja, sisällöntuottaja ja luova persoona. Mun koti vaihtelee Melbournen ja Suomen välillä ja mä rakastan matkustelua, juoksulenkkejä sateessa ja hyvää kahvia.

Noudatatko jotain tiettyä ruokavaliota?

Syön kasvipohjaisesti ja lähes aina vegaanisesti, tosin joissain tilanteissa joustan. Tykkään älyttömästi kasvisruoan mausta ja nykyään kaupoista löytyy uskomattoman hyviä vaihtoehtoja maistuvan kasvisruoan kokkailuun.

Mitä keittiönkaapeistasi löytyy aina?

Kauramaitoa, maapähkinävoita, bataattia, tofua ja avokadoja.

Mitkä ovat kylppärinkaappisi luottoluonnonkosmetiikkatuotteet?

Tällä hetkellä käytössä on suomalaisen Flow-kosmetiikan putsari ja aivan ihana puolukka-öljy. Käytössä on myös heidän kookos-shampoopalansa sekä super hoitava repair balm, jota käytän kuiville huulille. Lemppari ripsiväri on LUSH-merkiltä ja paras mineraalipuuteri on Korento Cosmeticsin

korento ja flow kosmetiikka - suomalaista luonnonkosmetiikkaa
Millaiset kauneudenhoitorituaalit sinulla on?

Koitan pitää ihonhoidon melko simppelinä, mutta tykkään kankaisista kasvomaskeista pari kertaa viikossa hemmotteluun. Uskon myös että kauneus tulee sisältä, joten syön monipuolista kasvisruokaa ja koitan aina puhua kauniisti niin itselleni kuin muille.

Miten rentoudut pitkän päivän jälkeen?

Arvostan todella paljon omaa aikaani. Kuuma suihku, mukavat vaatteet päälle, hyvää ruokaa ja ehkä lasi viiniä, ja joku hyvä leffa tai sarja, näillä pääsee jo pitkälle.

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

Viime vuosina olen vähentänyt uuden ostamista reilusti. Tykkään panostaa ajattomiin klassikoihin, jotta mahdollisimman moni vaatekappaleistani sopisi yhteen. En ole täydellinen ja kaapistani löytyy kyllä myös fast fashion -merkkejä, mutta ostan uutta ainoastaan jos todella rakastan tiettyä vaatetta ja tiedän sille tulevan paljon käyttöä. Rakastan myös uniikkien second hand -löytöjen metsästämistä kirppareilta.

Mikä on suosikkivaatemerkkisi vastuullisista brändeistä?

Australialaiset Rowie The Label, Hara the Label, Arnsdorf, Vege Threads ja Denimsmith ovat ihania, näin muutamat mainitakseni. Tykkään myös amerikkalaisen korubrändin Ana Luisan tyylistä.

Onko sinulla joku tietty lempi-vaate vaatekaapissasi?

Eniten käyttöön valikoituvat perusvaatteet kuten bleiserit, farkut ja t-paidat. Australialaiselta kirpparilta viidellä dollarilla löytyneet Neuw-denim farkut olivat käytössä yli kolme vuotta useita kertoja viikossa, kunnes myösin itselleni että ne ovat tulleet tiensä päähän. Tällä hetkellä lempparivaate on hiukan ison mallinen tekonahkableiseri, se vaan sopii ihan joka asun kanssa.

Mitä kaipailet Melbournen kotisi kaapeista?

Ruokapuolelta ihania tuoreita mangoja! Ja täydellisen kermaisia avokadoja. Kauneustuotteista taas ihanan Antipodes Skincare -merkin hyaluronihappokosteuttajaa. Aivan paras tuote, saisipa sitä myös täältä pohjolasta!

Voitko jakaa pari valokuvausvinkkiä?

Kuvauksessa kehittyy eniten tekemällä. Täytyy vain aloittaa! Kun kuvaan ihmisiä, tykkään jutella heille samalla paljon, kehua ja mieluummin myös tutustua hiukan etukäteen. Näin mallille tulee mukava fiilis linssin edessä ja se näkyy myös valmiissa otoksissa. 

Mistä haaveilet juuri nyt?

Matkailusta, kuten varmaan moni muukin! Haluaisin käydä moikkaamassa Euroopassa asuvia ystäviäni sitten kun siihen on taas mahdollisuus. Haaveilen myös Australiaan palaamisesta ja kenties muotimarkkinoinnin tai kestävän kehityksen opinnoista tukemaan luovaa koulutustani.

Miia Matala-aho
Onko vastuullisen elämäntyylin tai hyvinvoinnin saralla jotain, josta olet juuri nyt erityisen innostunut?

Olen aina ollut kiinnostunut ihmismielestä. Rakastan self help -kirjoja, sillä on todella kiinnostavaa oppia siitä kuinka voimakas mieli on ja mitä kaikkea esimerkiksi tahdonvoimalla voi saada aikaan. Uskon että kaikella on tarkoituksensa ja pysymällä positiivisena sekä tekemällä lujasti töitä, voi saavuttaa ihan mitä vain

* Osa linkeistä affiliate-linkkejä. 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.