Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Suad Khalifa

Suad Khalifa: artisti, joka rakastaa vihermehuja ja metsästää kirpputoreilta vintage-Leviksiä.

Nyt on hyvä hetki alkaa seurata Suad Khalifan, taiteilijanimeltään SUADin tekemisiä, niin voit parin vuoden kuluttua sanoa, että olit fani before it was cool. Jo vuosia keikkaillut helsinkiläisartisti Suad Khalifa on monelle vielä tuntemattomampi nimi, sillä hän on tähän mennessä ehtinyt julkaista vain kaksi biisiä; salaperäisen lumoavan Blue Signin sekä vastikään ilmestyneen Caves and Blood Veinsin. SUADin ääntä on voinut myös kuulla esimerkiksi Jaakko Eino Kalevin sekä Uuden Fantasian tuotannossa. Tänä vuonna hän aikoo kuitenkin keskittyä soolouraansa ja uusi ep ilmestyy lähiaikoina.

”Uusi musiikkini on orgaanista ja instrumentaalista, siinä kuuluvat oikeat soittimet”, Suad kertoo.

Suad soitti ala-asteella klarinettia, viulua ja pianoa ja tiesi jo lukiossa, että halusi muusikoksi. Silloin hänestä kuitenkin tuntui, että kaikki haluavat musiikkialalle ja että hänellä ei ollut oikeutta haaveilla niin taianomaisesta asiasta. Pohdittuaan erilaisia vaihtoehtoja, Suad totesi että muusikon uralle lähteminen tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta, sillä keskittyminen ja mielenkiinto olivat täysin musiikissa.

”Biisien tekeminen on minulle itsekäs terapian muoto, jonka lopputuloksesta toivottavasti joku muukin voi jossain vaiheessa nauttia”, Suad kertoo. ”Parhaat biisit syntyvät luonnollisesti. Inspiraatio voi tulla vaikkapa sanasta, jonka kuulen jonkun lausuvan kadulla väenpaljoudessa.”

Sugar Helsinki Luomukaapilla Suad Khalifa

Miten vastuullisuus näkyy elämässäsi?

Olin ollut kasvissyöjä pitkään ja ajatus veganismista oli pyörinyt päässäni. En kuitenkaan ollut uskaltanut ottaa viimeistä hyppyä, sillä en tiennyt siitä tarpeeksi. Sitten olin puolitoista kuukautta kipeänä ja aloin tutkia tarkkaan, mikä ruokavalio olisi ihmiselle kaikkein terveellisin. Tutkimukseni osoittivat, että kasvisperäinen ruokavalio on paras.

Suad Khalifa haastattelu

Eläinperäisten tuotteiden käyttäminen hedonismin takia ei sovi moraalisiin periaatteisiini, joten vegaaniksi siirtyminen oli luonnollista. Rakastin ennen juustoa, joten siitä luopuminen oli vaikeinta, mutta vegaanina olen syönyt parempaa ruokaa kuin koskaan aikaisemmin. Melkein kaikelle löytyy herkullinen kasviperäinen korvaaja.

Suad haastattelu

Mitkä ovat luottoruokiasi arjessa?

Ostin mehuprässin ja olen tehnyt viime aikoina tosi paljon vihermehuja. Laitan mehuun lehtikaalia, pinaattia, selleriä, inkivääriä, sitruunaa, omenoita ja greippiä. Vehnänorasmehukin on hyvää.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Suad KhalifaYritän syödä suurimman osan ravinnostani raakana. En kuitenkaan ole innostunut väsäilemään esimerkiksi raakalasagneja, vaan nautin vihannekseni mieluummin salaatin muodossa. Kaikki syömäni ruoka ei kuitenkaan ole raakaruokaa, vaan tykkään tehdä myös paistoksia esimerkiksi lehtikaalista, valkosipulista ja inkivääristä. Rakastan pastaaja vähän aikaa sitten löysin hyvän gluteenittoman tattaripastan – yritän vähentää gluteenin syömistä. Aiemmin guilty pleasure -ruokani oli fetasalaatti, mutta nyt olen löytänyt fetajuustollekin hyvän vegaanisen vaihtoehdon.

Kun haluan herkutella, syön yleensä tuoretta mangoa tai kuivattuja luomumangon palasia. Ikävä kyllä olen löytänyt myös yllättävän paljon vegaanisia karkkeja, mikä tekee sokerin välttelemisestä vaikeampaa.

Luomukaapilla Suad Khalifa

Millaisia kauneusrutiineja sinulla on?

Olen aina ollut melko poikamainen kauneusrutiinieni suhteen. Meikkaan harvoin ja ihonhoitoni painottuu paljolti siihen, mitä ruokia syön. Minulla on aika rasvainen iho, joten yleensä pesen sen vain vedellä ja annan sen olla rauhassa. Välillä kuivaharjaan ihoni ennen suihkua. Hiuksiani hoidan kookosöljynaamiolla, jonka jätän yön yli päähän ja pesen aamulla pois.

Suad Khalifa haastattelu

Mitä vaatekaapistasi löytyy?

Tällä hetkellä yritän välttää kirpputoreille menemistä, koska minulla on niin paljon vaatteita ja niiltä tarttuu usein helposti mukaan jotain, vaikkei tarvitsisikaan. Olen löytänyt kaikki lempivaatteni kirpputoreilta. Minulla on fiksaatio vintage-Leviksiin ja Leen farkkuihin ja viimeksi ostinkin uudet Levikset Vallilan stoorista. Käytän mielelläni myös suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita, esimerkiksi Aino Vainiolla on ihania juttuja. R/H:n tyypit ovat ystäviäni ja heidän vaatteitaan käytän usein keikoillani.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Suad Khalifa

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.