Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Vastuullinen elämä

Luonnonkosmetiikan trendit x 5

Kurkkasimme kristallipalloon! Tässä ovat kuumimmat luonnonkosmetiikan trendit vuodelle 2019.

Kristallipallon merkkien lisäksi ennustukset pohjautuvat maaliskuussa Luonnonkaunis-messuilla käytyyn paneelikeskusteluun, jossa kauneuden pr-managerimme Mia Frilander jutteli luonnonkosmetiikan asiantuntija Katja Kokon sekä Kauneushoitola Hillan perustaja Minna Monthanin kanssa kauneuden trendeistä.

Bakuchiol

Tässä on vuoden 2019 it-ainesosa! Bakuchiol on luonnollinen vaihtoehto A-vitamiinille, kuten retinolille. Babchi-kasvin siemenistä saatava uute stimuloi kollageenisynteesiä ja kiinteyttää ihoa kuin retinoli, mutta ilman retinolin sivuvaikutuksia. Bakuchiol ei herkistä ihoa auringonvalolle, joten sitä voi käyttää myös päivisin, ja se sopii myös herkälle iholle. Bakuchiolia voi turvallisesti käyttää myös raskauden aikana. What’s not to love?

Miksi tämä trendaa nyt? Retinoli on tehokas ja tutkittu ihon nuorentaja, mutta ärhäkkä ainesosa ei sovi kaikille.

Kokeile tätä! Bybi Bakuchiol Booster. Käytä ihoa silottavaa buusteria seerumin lailla tai sekoita pari tippaa kasvovoiteeseen. Sisältää ainoastaan bakuchiolia ja skvalaania, joka on tehokas antioksidantti. Tervetuloa kimmoisa iho!

 

Gua sha -hieronta

Move over jaderolleri, kiinalaisessa lääketieteessä käytetty littana jadekivi gua sha on tullut jäädäkseen kylppärikaappeihimme. Syy? Tämä toimii oikeasti (ja on toiminut tuhansien vuosien ajan, sillä kyseessä on hyvin vanha traditio). Gua sha -hieronta kiinteyttää, piristää ilmettä, vähentää silmäpusseja ja turvotusta ylipäätään. Lisäksi käsittely on helppo toteuttaa kotona, eikä hierontaväline maksa maltaita. 10/10!

Miksi trendaa nyt? Kasvohieronta on historiallisesti ollut osa kauneudenhoitorituaalia monissa Aasian maissa, kuten Japanissa, Intiassa ja Kiinassa. Kiinnostus näiden maiden ihonhoitotraditioita kohtaan on nostanut myös kasvohieronnan pinnalle. Ilmiö liittyy laajemmin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin trendiin. Kosmetiikka on vain yksi osa kauneusrutiinia – ihon kuntoon vaikuttaa niin ravinto, liikunta kuin stressitaso. Ota siis rentoutuminen ja nauraminen osaksi ihonhoitorutiiniasi!

Kokeile tätä! Hiero kasvoöljysi iholle gua shan avulla ja saat lisäbuustin ihonhoitorutiiniisi. Suosikkiöljymme nyt on Frantsilan Kehäkukka-Porkkana Öljy, joka uudistaa ja rauhoittaa ihoa.

 

Luomukosmetiikka

Luomukosmetiikka on next level luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikan sertifikaattien kriteereissä suositellaan, että mahdollisimman suuri osa tuotteen raaka-aineista on luomua. Jotta tuotteelle myönnetään luomusertifikaatti, vaaditaan, että tietty prosentti raaka-aineista on luomuviljeltyä.

Entä miksi suosia luomua? Luomuviljelyssä ei käytetä synteettisiä torjunta-aineita ja keinolannoitteita. Tutkimuksissa on todettu, että luomupelloilla viihtyy enemmän hyönteisiä, eläimiä ja erilaisia kasvilajeja kuin tavallisella pellolla. Luomupellot myös sitovat itseensä enemmän hiiltä kuin tavanomainen pelto, mikä on hyvä juttu ilmastonäkökulmasta.

Miksi tämä trendaa nyt? Koska ilmastonmuutos. Kosmetiikan kemikaaleista on aikaisemmin keskusteltu pitkälti siitä näkökulmasta, minkälaisia mahdollisia haittoja niistä on ihmiselle. Ilmastonmuutoksen myötä tullaan puhumaan enemmän myös siitä, miten kosmetiikan kemikaalit vaikuttavat ympäristöön. Miten pelloilla käytetyt torjunta-aineet vaikuttavat hyönteisiin? Kulkeutuuko vesistöihin jotain haitallista, kun pesen kasvoni illalla ja päivän meikki sekä puhdistusaine valuvat viemäriin?

Kokeile tätä! Sugarilta löytyy runsaasti luomusertifioitua kosmetiikkaa. 1970-luvulla perustetun Urtekramin kosmetiikka ja elintarvikkeet ovat kaikki luomusertifioituja. Myös Zuii, Kora, Mossa ja Mádara ovat luomusertifioituja merkkejä. Frantsila ei ole hakenut sertifikaattia, mutta merkin tuotteissa käytettävät yritit ja kasvit saadaan suurimmaksi osaksi omalta luomutilalta, jossa on ollut luomuviljelyä vuodesta 1977 asti.

Bubbling under! Luomusta next level on biodynaaminen viljely, jossa maatila nähdään elävänä organismina, jonka toimintoihin myös planetaariset liikkeet vaikuttavat. Suuri osa Weledan tuotteissa käytettävistä lääkekasveista ovat biodynaamisesti viljeltyjä.

 

Zero waste -kosmetiikka

Ekologisemmin pakatun tai pakkauksettoman kosmetiikan suosio kasvaa. Ilmastonmuutos on myös tämän trendin takana. Yhä useampi haluaa tehdä fiksumpia valintoja. Tulemme näkemään enemmän biohajoavia pakkauksia, helposti kierrätettäviä pakkauksia, muovittomia pakkauksia, kasviperäistä muovia ja tuotteita, joilla ei ole pakkausta. Myös kestovanulappujen ja muiden jätettä vähentävien keksintöjen kysyntä kasvaa.

Miksi tämä trendaa nyt? Zero waste -elämäntapa ja etenkin muovin välttely on pinnalla. Niin muovipakkauksista kuin kosmetiikan sisältämästä mikromuovista on puhuttu paljon. Seuraavaksi syyniin tulevat varmasti kosmetiikan nanomuovit, eli mikromuovia pienemmät muovipartikkelit, ja liukenevat muovit, joita käytetään esimerkiksi paksuntamaan tuotteen koostumusta. Jos pää uhkaa mennä muovista pyörälle, voi muistaa, että sertifioitu luonnonkosmetiikka aina täysin muovitonta.

Kokeile tätä! Flow Cosmeticsin palasaippuat hiuksille, kasvoille ja keholle. Ben & Annan pahvipakkaukseen pakattu deodorantti. Murumurun ja Atopikin hoitobalmit on pakattu biohajoaviin Sulapac-rasioihin. Urtekramin Green Matcha -sarjan pakkauksissa ja Bybin muovipakkauksissa on käytetty kasviperäistä, sokeriruo’osta valmistettua muovia.

 

Skip care

Käy järkeen, että skip care -trendi tulee Etelä-Koreasta, eli 10 askeleen ihonhoiturutiinin maasta. Siellä aikaa säästävien monitoimituotteiden suosio on nousussa milleniaalien keskuudessa, jotka eivät enää jaksa läträtä useilla voiteilla.

Miksi trendaa nyt? Yksinkertaisempi ihonhoito kiinnostaa nyt, vaikkei olisi omaksunut korealaista pitkän kaavan rutiinia. Hifistelevä ihonhoitotrendi, jossa käytetään paljon tehoaineita, kuten retinoideja ja happoja, on saattanut johtaa ihon ylihoitamiseen ja siitä johtuviin iho-ongelmiin, kuten herkistyneeseen ihoon. Ihonhoitorutiinin konmarittaminen joksikin aikaa voi auttaa ihoa toipumaan ylirasituksista.

Trendi liittyy myös zero waste -ilmiöön ja minimalismiin, jossa halutaan karsia kylppärin purkkeja ja välttää turhaa ostamista – ja näin turhaa jätettä.

Kokeile tätä! Jos kosmetiikka-detox kiinnostaa, kokeile Weledan Almond -sarjaa. Hellävaraiset ja hajusteettomat ihonhoitotuotteet ovat todistetusti rauhoittaneet yhden jos toisenkin yliherkässä tilassa olevan ihon, tiedetään Sugarin showroomilla.

* Osa linkeistä affiliate-linkkejä. 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.