luonnonkosmetiikkaa
Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Matkailu ja retkeily \\ Vastuullinen elämä

Luonnonkosmetiikkavinkit kesäreissulle

Oletko reissaamassa kesällä mökille tai suuntaamassa ranta- tai kaupunkilomalle? Kokosimme vinkit, jotka helpottavat kesän reissukosmetiikkavalinnoissa! Luonnonkosmetiikkaa, tietysti. 🙂

Kesämökille

Mökillä kannattaa antaa mielen lisäksi myös ihon ja hiuspohjan levätä ja hengittää hellävaraisia ja hemmottelevia tuotteita suosien. Ympäristö kannattaa tuotteita valitessa ottaa huomioon, sillä biohajoavat luonnonkosmetiikkatuotteet eivät rasita mökkien lähivesiä ja -luontoa. Myös ympäristöön huuhtoutuvat hammastahnat, siivous- ja tiskiaineet kannattaa valita tarkkaan luonnonmukaisia vaihtoehtoja suosien.

Jos kaipaat mökkisaunaan hemmottelua, levitä kasvoille SnowAnnan Honey-kuorintanaamio ja vartalolle Frantsilan puhdistava Detox Turve, jonka voi pestä iholta esimerkiksi seesteisen tuoksuisella Urtekramin Laventeli-suihkugeelillä. Turvehoidon jälkeen kannattaa muistaa juoda runsaasti vettä, johon voi laittaa vaikkapa muutaman tipan Frantsilan Tyyneyden Tippoja rauhoittamaan mieltä. Mökkireissu voi olla hyvää aikaa totuttaa hiukset harvemmille pesuväleille ja testata palashampoota. Flow Cosmeticsin palashampoo on kätevä ja ekologinen vaihtoehto, joka ei turhaan kuormita ympäristöä ja sen voi huoletta huuhtoa hiuksista vaikka järvessä. Rasul-savishampoo sopii ihan koko perheelle päästä varpaisiin!

Tujakat hyttysmyrkyt kannattaa jättää kaupan hyllyyn ja kokeilla luonnollisia vaihtoehtoja, kuten luonnon omia tehoeliksiirejä; eteerisiä öljyjä. Frantsilan Sitronella-öljy karkottaa ei-toivotut hyttyset ympäriltä ja iholta. Laita muutama tippa vaatteisiin tai terassin tuoksulyhtyyn, kun haluat välttää ikävät pistokset.

Rantalomalle

Rantalomalla ensisijaisen tärkeää on ihon suojaaminen auringolta tehokkaasti ja turvallisesti. Jos valitset ainoastaan yhden reissutuotteen luonnonkosmetiikan puolelta, valitse aurinkovoide.

Luonnollisen fysikaalisen suojan sisältävä aurinkovoide on turvallinen niin iholle kuin ympäristöllekin, sillä kohdemaan luontoa ei suotta kannata kuormittaa. Kemialliset aurinkovoiteet iholla ei koskaan tulisi mennä uimaan luonnonvesiin. Apteekeissa myynnissä olevat Atopikin luonnolliset aurinkosuojat sopivat koko perheelle ja herkemmällekin iholle. Suojakertoimen 30 sisältävä spray on ideaali tuote vartalon iholle ja kätevä 100 ml pullo menee myös käsimatkatavaroissa. Jos ihosi kaipaa tuhdimpaa suojaa, Algamarikselta ja Weledalta löytyy myös SPF50-tuotteita.

Muista myös putsata aurinkovoiteet iholta ja kosteuttaa koko vartalon iho tehokkailla tuotteilla. Jos haluat karsia mukana kuljetettavien nesteiden määrää, sujauta laukkuun palasaippua! Mustaa laavakiveä sisältävä Mádaran uutuuspalasaippua myös kuorii ihon pintaa kevyesti ja poistaa viimeisetkin aurinkovoidejäämät.

BYBI Beautyn Babe Balm on näppärä monitoimituote, joka jo itsessään tuoksuu ihan rantalomalta. Voit käyttää tuotetta ihon tehokosteutukseen, naamiona, huulille tai kuiville kynsinauhoille sekä highligterina poskipäille.

Hiuksia kannattaa suojella suolaveden ja auringon superkuivattavalta yhdistelmältä ja suola- tai kloorivesi kannattaa pestä hiuksista tehokkaasti pois. Jos onnistut suojaamaan hiukset merivedeltä, mutta haluat rennon surffitukan, testaa Rahuan uutta suolasuihketta. Suolasuihke sisältää vaaleanpunaista merisuolaa ja teet samalla hyvää, sillä jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan hieman flamingojen suojeluun.

Kaupunkilomalle

Kaupunkilomalla kannattaa muistaa ennenkaikkea ihon suojaus ja puhdistus, sillä etenkin suurkaupunkien saasteet ja pöly kertyvät iholle. Mádaran City CC -voiteissa on suojakerroin 15 sekä tyrni- ja mäkikuismauutteita, jotka suojaavat ihoa saasteiden ikäviltä haitoilta. Jos haluat CC-voiteesta erityisen kestävän tai ihosi rasvoittuu helposti, töpöttele päälle hiukan irtopuuteria.

KORA Organicsin aloe veraa sekä noni-, ruusunmarjansiemen- ja avokadoöljyä sisältävä Cream Cleanser puhdistaa kasvoilta lian ja meikin kuivattamatta ihoa suotta. Tarvittaessa voit puhdistaa kasvot tuotteella kahdesti, mikäli iho kaipaa tuplapuhdistusta. Puhdistuksen jälkeen kosteuta kasvot kasvovedellä, seerumilla ja kosteusvoiteella.

Jos haluat pakata reissuun mahdollisimman kevyesti, suosi matkakokoja tai täytä aiemmin käyttämäsi pienet pullot uudelleen. Dr. Bronner’sin matkakokoinen All-One Peppermint -hammastahna, Rahuan matkakokoiset shampoot ja hoitoaineet sekä Mádara näppärät matkakoot sujahtavat reissuun helposti mukaan.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.