Kategoriassa Koti ja perhe

Luontoäidin kotiapteekki – Lasten luonnonmukainen hoito-opas

Frantsilassa olemme välittäneet luonnon viisautta eteenpäin jo 40 vuoden ajan. Luonnonmukaiset tapamme hoitaa ja ylläpitää terveyttä periytyy sukupolvelta toiselle. Tänä keväänä olemme koonneet parhaat hoitovinkit lapsiperheille Luontoäidin kotiapteekki – Lasten luonnonmukainen hoito-oppaaseen, josta löydät ohjeita ihon, korvien, suun, silmien ja suoliston hoitoon Frantsilan tuotteilla.

Luonnollista vastustuskykyä

Pienten lasten vastustuskyky kehittyy ensimmäisten vuosien aikana. Luonnossa möyriminen ja maan mikrobeille altistuminen vahvistavat tutkitusti vastustuskykyä. Keväinen luonto tarjoaa tähän mitä parhaimmat puitteet. Luontoretkeltä kannattaa poimia ravinnoksi nokkoset sekä vuohenputket. Nokkoslettuja voi paistaa valurautapannulla vaikkapa nuotiopaikalla keskellä luontoretkeä.

Lapsen yleiskuntoa on hyvä tukea rakkauden lisäksi monipuolisella ravinnolla, värikkäillä kasviksilla, täysjyväviljoilla sekä C-vitamiinipitoisilla marjoilla. Aurinkovoima-villiviherjauheeseen on kerätty nokkosen lisäksi kahdeksaa muuta luomuviljeltyä antioksidanttirikasta yrttiä. Sitä voi kätevästi ripotella ruokien päälle tai sujauttaa smoothien sekaan. Monipuoliset rasvat ovat tärkeitä kehittyvän ja kasvavan lapsen aivoille, iholle ja suolistolle. Frantsilan Optimi omegaöljy on suunniteltu erityisesti kasvisruokavalion tueksi ja se sisältää kylmäpuristettuja neitsytkasviöljyjä, jotka koostuvat kaikista elimistön tarvitsemista omegaöljyistä; rasvahapot (Omega-3, 6, 7, 9), GLA eli gammalinoleenihappo sekä luonnon E-vitamiini. 

Vastustuskykyä voidaan vahvistaa hyvin imeytyvien Auringonhattu sekä Siankärsämö uutteiden voimalla. Yrttiuutteet maistuvat veden, mehun tai hunajan kera nautittuna. Limaisuutta voidaan helpottaa sekoittamalla Karvakorva-yrttiuutetta veden tai mehun sekaan, joka auttaa pitämään suunielu-yhteyttä auki. Uutteita nautitaan akuutissa vaiheessa kuuriluontoisesti 3-5 kertaa päivässä.  Lasten annostus yrttiuutteita käytettäessä on iän ja painon mukaan noin 1/4-2/3 aikuisen annostuksesta – yleisenä ohjeena on, että uutteita annetaan yksi tippa/ikävuosi, alkaen noin kolmesta tipasta. Alle 1-vuotiaille uutteet on suositeltavaa lisätä kuumaan veteen, jotta alkoholi haihtuu pois. Tuotteita on hyvä vaihdella ja välillä pitää 1-2 viikon taukoja. Yrttiuutteet sopivat myös ulkoisesti ihon puhdistamiseen tai kylpyihin.

Hyvinvointia vatsalle

Imeväisen ilmavaivoihin voi vaikuttaa herkän suoliston lisäksi äidin ruokavalio. Herkkävatsaista vauvaa imetettäessä on hyvä välttää ruoka-aineita kuten kahvi, musta tee, kaakao, suklaa, mämmi, leipä, juusto, pavut, hernekeitto, sipulit, kaalit ja lantut. Imettävän äidin, ja välillisesti myös vauvan vatsaa hellimään sopii Kamomilla-yrttiuute. Vauvan ilo-imetysyrttitee edistää maidoneritystä sekä hellii molempien suolistoa.

Lempeään vauvahierontaan sopii Hellä-hoitoöljy. Vatsaa hierottaessa, muistathan hieroa myötäpäivään suoliston suuntaisesti. Lämmin kylpy rentouttaa oloa ja voi helpottaa jännitysperäisissä vatsavaivossa. Lisää vauvan kylpyyn Kamomilla -uutetta 2 tl ammeeseen, isommille lapsille (3 vuotiaasta eteenpäin) sopii myös Rentouttava –kylpysuola

Lempeitä unia

Teehetkestä voi luoda koko perheelle rauhoittavan tuokion iltaan. Tuutu-teen sisältämät humalan emikävyt, kanervan kukat ja kissanminttu vaikuttavat rauhoittavasti ja edistävät unen tuloa. Rentoutumisen tueksi sopii myös eteeristen äiti, laventeli. Laventelin eteerisen öljyn vaikuttavina aineina ovat mm. linaloli ja linalyyliasetaatti, joilla molemmilla on rauhoittava vaikutus. Linalolin vaikutus on myös lievästi unettava ja ihon tulehduksia vähentävä. Helppokäyttöinen Laventelisalva sopii koko perheelle tukemaan unentuloa ja hoitamaan ärtynyttä ihoa. Pikkuiset jalat nauttivat hieronnasta ja lempeä kosketus luo turvallisuutta. Paras ystävä kaurapakkaus sopii lämpimänä rentouttamaan ja helpottamaan hartia- niska-, lihas- ja nivelalueita sekä alaselkää. Lämpö helpottaa myös kasvukivuista kärsivää.

Lisää luonnollisia hoitovinkkejä löydät Luontoäidin kotiapteekki – Lasten luonnonmukainen hoito Frantsilan tuotteilla -oppaasta, jonka voit ladata tästä. Oman vihkosen voit hakea Sugarin showroomilta tai tilata Frantsilan verkkokaupasta.

Perehdy Frantsilan kirjallisuuteen

Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä edistävien tuotteiden valmistukseen vuodesta 1981, jolloin agronomit Virpi Raipala-Cormier ja James Cormier perustivat sukutilalle luonnonlääkintään keskittyvän Hyvän Olon Keskuksen. Tuotteidemme valmistuksessa hyödynnämme kansanlääkinnän perinteitä, ajanmukaisia tutkimuksia ja vuosikymmenten pitkäjänteisen työn kerryttämää kokemusta. Toimintamme pohjautuu luonnonmukaiseen viljelyyn ja kestävän kehityksen ajatteluun. Tavoitteenamme on edistää ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia korkealaatuisten luontaistuotteiden ja kokonaisvaltaisen hyvinvointikoulutuksen avulla.

Kirjoittaja Anna Karhu-Cormier on kahden lapsen äiti, fytoterapeutti ja Frantsilan luova johtaja.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.