Kategoriassa Kulttuuri

Maaliskuun kulttuurivinkit

Maaliskuussa riittää muutakin aistittavaa kuin saapuvan kevään tuoksu, sillä Helsingissä järjestetään kasapäin nähtävää ja kuultavaa. Nappaa talteen Sugarin suositukset maaliskuulle ja nauti kulttuuriryöpystä!

ELOKUVAT:

Helsinki Cine Aasia – Aasialaisen elokuvan festivaali

Festivaalin avajaiselokuvana on japanilainen Mori, The Artist’s Habitatjonka päähenkilö perustuu japanilaiseen arvostettuun, edesmenneeseen taiteilija Morikazu Kumagainiin. Vielä ihanampaa elokuvassa on taiteilijan vaimo, jonka roolia näyttelee suloinen grand old lady Kirin Kiki, jonka jokainen roolisuoritus sulattaa sydämen. Lukuisia palkintoja voittaneet Night is Short, Walk on Girl -animaatio sekä An Elephant Sitting Still, yhteiskunnallinen draama, ovat herättäneet kiinnostusta myös maailmalla, joten älä missaa.

14.-17.3. / Korjaamo Kino, Kino Regina & Orion

www.helsinkicineaasia.fi

Season Film Festival

Elokuvafestivaalien paras puoli on indie-leffat! Ohjelmiston antimista kiinnostaa kiusallisen realistiseksi kuvailtu Eight Grade, The Kindergarden Teacher ja Maggie Gyllenhaalin kehuttu roolisuoritus sekä Vox Luxissa Natalia Portmanin rooli ja Sian tekemät kappaleet. Muuta kiinnostavaa katsottavaa: Woman at War (50-vuotias badass islantilainen nainen), Invisibles (ranskalainen elämänmyönteinen komedia) ja kotimaiset lyhärit!

28.-31.3. / Rio Rex, Maxim, Kinopalatsi

www.hiff.fi/seasonfilmfestival

TAIDE:

Ornamon Teosmyynti 2019

Teosmyynti on tilaisuus löytää uniikkia taidetta ja samalla tukea suomalaista muotoilua! Myynnistä löytyy moneen makuun; on pehmeää, kovaa, ilmavaa, ronskia, jokaiselle jotakin. Erityisesti Milla Vaahteran metallia ja lasia yhdistävät, yksinkertaisuudellaan häikäisevät mobiilit ja teokset ihastuttaa, huh! Myös Marjut Uotilan virkatut pilvet vetävät puoleensa ihastelemaan ja koskettamaan.

9.-17.3. / Kaapelitehdas

Tutustu teoksiin: www.ornamo.fi

 

Vuoden Graafikko 2019 Lotta Nieminen

Grafin Vuoden Graafikko 2019 palkinnon voittanut Lotta Nieminen on maailmalla menestynyt luova suunnittelija, joka on valittu myös Forbesin 30 Under 30 -listalle. Nieminen on erittäin laaja-alainen osaaja, jonka tyyli on tunnetusti värikästä, asetelmallista ja ilahduttavaa. Näyttely esittelee Lotta Niemisen suunnittelemaa visuaalista viestintää viime vuosilta.

19.-24.3. / Designmuseon Galleria

www.designmuseo.fi

PUHEENVUOROJA:

Luonnonkaunis-messut

Messuilla on vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa myynnissä, mutta sen lisäksi luvassa on myös mielenkiintoisia puheenvuoroja! Vaikea valita yhtä, mutta lauantaina lavalla kuullaan useampaa inspiroivaa ammattilaista, mm. Maria Varon, Noora Shingler, Katja Kokko sekä Virpi Raipala-Cormier – nyt muutamat mainitaksemme upeasta kattauksesta!

22.-23.3. / Kattilahalli, Suvilahti

Luonnonkaunis-messut aikataulua

Minna Canth 175-ilta

Maaliskuussa juhlitaan Minna Canthin päivää, mutta ei vain yhdestä syystä. Minna Canth tunnetaan parhaiten kirjailijana, nykyisin Suomessa myös feminismin edelläkävijänä, mutta Minna Canth 175-illassa käydään keskustelua siitä, mitä kaikkea muuta Canth saavutti aikanaan. Tapahtumassa on puhumassa Naisten Pankin Leena Majander-Reenpää sekä Reetta Meriläinen.

27.4. / Kansallisteatteri

www.naistenpankki.fi

 

Pääkuva: Beautiful Days -elokuvasta

Artikkelikuvat: vasemmalla Milla Vaahtera (Mobile nro 13., Milla Vaahtera) oikealla Marjut Uotila (Pilvipäiväkirja, Marjut Uotila)

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.