Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme \\ Ura

Menestymisneuvoja kahdelta girlbossilta: Virpi Mikkonen ja Anni Kravi

virpi_nicecream_book
Virpi Mikkonen

Processed with Rookie Cam Processed with VSCO with b5 preset
Anni Kravi

Sugarin bloggaajailtaan kokoonnuttiin jälleen lämpimissä tunnelmissa viime viikolla. Tämänkertainen teemamme oli Girlboss, joka on yllättävän hankala sana kääntää sujuvaksi suomeksi.

Alkuperäisen termin lanseerasi bisnesmoguli Sophia Amoruso Girlboss-kirjansa myötä. Amoruso tunnetaan perustamastaan Nasty Gal -verkkokaupasta, sekä omintakeisesta suhtautumisestaan bisnekseen.

Sittemmin voimaannuttava ilmaisu kehittyi varsinaiseksi liikkeeksi: #girlbossia on käytetty Instagramissa jo lähes neljä miljoonaa kertaa. Girlboss-liikkeessä on kyse ainakin seuraavista asioista: korkealle tähtäämisestä, kanssasisarten auttamisesta ja tukemisesta, sekä itseensä ja tavoitteisiinsa uskomisesta.

Näistä teemoista inspiroituneina kutsuimme kaksi varsinaista girlbossia kertomaan omista kokemuksistaan. Keskustelimme ruokamaailman kirkkaiden tähtien Virpi Mikkosen ja Anni Kravin kanssa heidän uristaan, inspiraatioistaan ja mietteistään työelämästä. Ohessa parhaat palat keskustelusta!

Suunnittele. Tosissasi!

Mitä haluat saavuttaa, ihan tosissasi? Kysymykseen voi olla vaikea vastata. Paras tapa aloittaa on kirjoittaa tavoitteesi ylös: pukemalla unelmasi sanoiksi olet askeleen lähempänä niiden toteutumista. Tavoitteiden asettaminen tekee myös onnellisemmaksi, mikäli psykologiaan on uskominen.

Tavoitteet asetettu? Hyvä sinä! Keskustelun aikana Virpi kuitenkin varotti ”mutku-rotkosta”, eli tekosyistä (tai ihan oikeistakin syistä) jotka estävät sinua tällä hetkellä saavuttamasta villeintä unelmaasi. Mutku-rotkoa voit torjua tehokkaasti järjestelmällisellä ajatusjuoksulla: laadi itsellesi aikajana, ja konkreettinen lista asioita, joiden pitäisi tapahtua jotta pääset päämäärääsi. Haluatko avata esimerkiksi oman kahvilasi kolmen vuoden päästä? Mieti siis seuraavia seikkoja:
– Jos kahvilan pitää olla auki kahden vuoden päästä, rahoituksen pitää olla hyvällä mallilla vuoden päästä.
– Jos vuoden päästä rahoitus pitää olla kunnossa, puolen vuoden päästä pitää olla hyvin suunniteltu konsepti valmiina.
– Jos puolen vuoden päästä konseptin pitää olla valmiina, mitä pitää olla valmiina kuukauden päästä? Entä ensi viikolla?

Uskalla.

Uskalla tähdätä korkealle. Uskallus onkin seikka, jota menestyneet ihmiset painottavat lähes poikkeuksetta. Aloitettu työhän on puoliksi tehty! Bloggaajapäivässä kuultua:

”Usein sanotaan, että ainoastaan 25% menestyksestä perustuu osaamiseen. 25 % perustuu puhtaasti kovaan työhön, mutta jopa 50% menestyksestä on vain uskaltamista”. – Virpi Mikkonen

”Aloin tekemään ruoka-annoksia aluksi vain huvikseni ja omasta kiinnostuksestani. Positiivisen vastaanoton kannustamana päätin kuitenkin heittäytyä, ja jätin päivätyöni keskittyäkseni ruokahommiin. Ennen tein IT-alan töitä.” – Anni Kravi

Voit aloittaa suunnittelun vaikka tästä: Mitä haluaisit uskaltaa tehdä?

Fokusoidu.

Sekä Virpin ja Annin mukaan menestyneet ihmiset sanovat ei useammin kuin kyllä. Tämä on tärkeä oppi kaikille. Opi siis kohteliaasti kieltäytymään asioille, joita et oikeasti halua tehdä tai jotka eivät vie sinua eteenpäin. Sen sijaan mieti niitä asioita joita oikeasti vievät sinua lähemmäs sitä mihin tähtäät.

Ole oma itsesi.

Let’s face it, suomalainen epäilee itseään usein. Osaanko nyt varmasti, entä jos näytän hölmöltä?
Virpi ja Anni ovat molemmat valinneet viestintäkielekseen englannin, sillä heidän tavoitteensa ovat kansainvälisillä vesillä. Tämä edellytti valinnan tekemistä, ja hyppäämistä kohti vähemmän luontevalla kielellä kirjoittamista. Eikö englantisi ole täydellistä? So what, oikeasti.

”Ruotsalaiset viisveisaavat siitä, että heidän englantinsa ei ole täydellistä! He eivät yhtään yritä peitellä aksenttiaan, eivätkä häpeile kirjoitusvirheitään. Kaikki kuitenkin tajuavat sen, mitä he haluavat sanoa” – Virpi ”Girlboss” Mikkonen

Verkostoidu.

Tätä varsinaista jargontermiä kammoksuvat monet, mutta ajatukseen kannattaa silti tarttua. Mikä olisi sinulle sopiva verkosto? Välillä ei tarvitse katsoa pidemmälle kuin omaan kaveripiiriin: voit vaikkapa sopia yhden ystävän kanssa, että muistutatte toisianne tavoitteistanne säännöllisin väliajoin.

Anni Kravi myös kehotti ottamaan rohkeasti yhteyttä ihmisiin, joita seuraat ja ihailet – useimmat oikeasti haluavat auttaa. Annin kansainväliset verkostot ovat muun muassa syntyneet niin, että hän on matkustaessaan laittanut viestiä paikallisille Instagram-tutuilleen. Suurimmassa osassa tapauksia tapaaminen on onnistunut, ja tapaamiset taas avanneet uskomattoman liudan uusia mahdollisuuksia puolin ja toisin.

Siispä, girlbosses unite! Tärkein neuvo on, että toisen menestys ei ole itseltä pois. Auttamalla muita autat myös itseäsi eteenpäin.

Lue lisää täältä: www.girlboss.com

screen-shot-2016-11-28-at-18-10-02 screen-shot-2016-11-28-at-18-09-45

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.