Kategoriassa Muoti \\ Vastuullinen elämä

Mistä tilata eettisesti valmistettuja vaatteita osa 1: ulkomaiset nettikaupat

Moni sen tietää: vaatebisneksen toimintatavoissa on vielä paljon petrattavaa kestävämpien ja eettisempien valmistustapojen vakiinnuttamiseksi. Kestävämpää muotia saa kuitenkin enemmän kuin koskaan aikaisemmin; yhä useammat brändit kiinnittävät huomiota tuotantotapoihinsa ja materiaaleihinsa.

Mistä sitten tilata eettisemmin ja ekologisemmin valmistettuja vaatteita tyylistä tinkimättä?

Tässä Sugarin suosikkeja, olkaa hyvät! Verkkokauppojen linkit otsikoissa.

1. Kindred Black

Kindred Black -konseptikaupan missiona on tarjota ekologisempia ja eettisempiä kulutustavaroita esteetikoille. Sisäänostopäätöksiin vaikuttavat nettisivujen mukaan ainakin luonnolliset raaka-aineet, eettiset tuotantotavat, kierrätettävyys ja jäätteitä minimoivat pakkaamistavat. Käytettyjä tavaroitakaan ei halveksita, vaan kauppa tarjoaa myös entisissä elämissään rakastettuja esineitä ja vaatteita. Kinded Blackin valikoimista löytyy vaatteiden lisäksi myös tarkkaan kuratoituja asusteita, sekä kotiin sopivaa designtavaraa.
Kindred Black on myös sitoutunut 1% For the Planet -liikkeeseen: 1 %  jokaisesta ostosta lahjoitetaan ympäristön hyväksi.

Sugar loves: Sivuston söpöt alusasut
Hintataso: €€ / €€€

Screen Shot 2016-08-11 at 13.43.31

2. The Reformation

The Reformation on vuonna 2009 perustettu vaatemerkki, jonka nettisivuilla myydään myös muita eettisemmin valmistettuja vaatteita. The Reformationin vaatekappaleet tuotetaan Los Angelesissa, ja yhtiön toimintatapojen ytimeen kuuluu mm. tuotannon ekologisen jalanjäljen tarkka seuraaminen. Koko tuotteen elinkaaren negatiivista vaikutusta ympäristöön pyritään minimoimaan – The Reformationin tuotteet valmistetaan tuulivoimalla, ja 75% ylijäämämateriaaleista ja tekstiilijätteestä kierrätetään tai lahjoitetaan zero waste -ideologian mukaisesti. Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan, ja 75 % yhtiön johdosta on naisia!

Sugar loves: Vaatteiden ajankohtaiset leikkaukset
Hintataso: €€

reformation

3. Ethica

Ethican verkkokaupasta löytyy kymmeniä eri hintaisia eettisiä vaate- ja kosmetiikkavalmistajia. Huomattavaa on, että Ethican kattavasta valikoimasta löytyy myös paljon vegaaneille sopivia kenkiä, asusteita ja vaatteita.
Ethican eko-seulan läpäisseet ostokset saapuvat kotiisi ekologisesti pakattuina ja hiilijalanjälkeä minimoivasti!

Sugar loves: Kauniit neulevaatteet
Hintataso: € / €€

Screen Shot 2016-08-11 at 13.43.36

4. Asos Africa

Muutos alkaa isoista toimijoista! Asosin Asos Africa on jo usean vuoden ajan tarjonnut reilusti tuotettua mallistoaan, joka valmistetaan yhteistyössä kenialaisen SOKOn kanssa. SOKO on Keniassa vuonna 2009 perustettu tuotantokeskus, jonka tarkoitus on ollut alusta lähtien tarjota muotiteollisuudelle eettisempää ja toimivaa tuotantoaratkaisua.

Vaatejätti on myös alkanut käyttää muihinkin omiin mallistoihinsa 100 % kierrätettyjä materiaaleja. Way to go!

Sugar loves: Printit!
Hintataso: €

screen-shot-2016-09-21-at-16-15-55

Kuvat: Valmistajat ja valmistajien nettisivut.

 

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.