Kategoriassa Juttusarjat \\ Kauneus ja hyvinvointi \\ Tyypit joita ihailemme

Naiset, joita ihailemme: Virpi Raipala-Cormier

Mitäpä hänessä ei ihailisi. Virpi Raipala-Cormier on tänä vuonna 35 vuotta täyttävän Frantsilan Luomuyrttitilan tuotekehitysvastaava sekä toimitusjohtaja, Frantsilan fytoterapeuttikoulutuksen päävetäjä sekä jooga- ja meditaatio-opettaja. Muun muassa.

Ja kuitenkin vielä paljon enemmän. Virpissä on jotakin maagisen levollista. Hänen kanssaan puhuessa pysähtyy hetkeen, hänen elämänkatsomuksessaan on jotakin niin lempeää ja armollista, että haluaa päästä sen salaisuuteen kiinni.

Tällaisilta ihmisiltä me haluamme oppia lisää. Jostain on aloitettava: ensimmäiseksi halusimme kysyä Virpiltä, mistä hän ammentaa voimavaransa. Näin hän vastasi.

Stressistä

Tänä aamuna nousin kuudelta joogaamaan ja meditoimaan. Tämä on voimavarani stressiä kohtaan: joka aamu joogaliikkeitä parikymmentä minuuttia syvähengityksien kanssa. Harjoitukseen kuuluu myös hiljaa olo, muutaman minuutin ihan vain kuuntelen. Jos on mahdollisuus, pitkin päivää on hyvä venytellä ja pitää siten kehon kanavat auki.

Kaikki liikunta ja täysipainoinen ruoka ovat hoitavaa. Kun tuntee itsensä, osaa hoitaa myös stressipuolta. Esimerkiksi jos esiinnyn tai koulutan, varaan itselleni jo valmiiksi seuraavaan päivään palauttavan akupunktion tai shiatsuhoidon.  

Yrteistä suosittelen kauranversoa (mm. Tyyneyden tipat, Unilintu), joka auttaa rauhoittumaan. Rentouttavia ovat myös yrttisuolat ja kylvyt, edes jalkakylpy: lämmöntunne tulee koko kehoon jalkojen kautta ja rauhoittaa hermostoa. Jos on burnoutin partaalla, voi jalkakylpy olla ainut asia, mitä itsensä eteen jaksaa tehdä. Ja siitä voi alkaa parantuminen.

Rakkaudesta

Olemme olleet yhdessä mieheni kanssa 35 vuotta ja olemme edelleen onnellisia. Meillä on yhteinen ideologia, yhteinen johtotähti, Frantsila, sekä yhteinen harrastus, jooga ja meditaatio. Harrastamme puutarhanhoitoa ja perinnerakentamista, vanhoja ja kauniita perinnetaitoja. Olemme 11. sukupolvi joka asuu vanhalla Frantsilan maatilalla ja sekin on yhteinen juttu. Yhteiset asiat ovat rakkautemme lähtökohta.

Kun tulee vanhemmaksi intohimo latistuu ja se on ok. Hellyyttä voi olla myös sanoin ja käden kosketuksin. Kauniit, hellät katseet ovat meille tärkeämmät kuin seksuaalisuus. Eilen hoidimme toinen toisiamme, samalla kun katsoimme uutisia televisiosta: hieroimme selkää, hartioita ja kasvoja. Loppujen lopuksi, ei ne sanat vaan ne teot.

Inspiroitumisesta

Hiljentymishetket luonnossa, keinutuolissa tai joogassa nostavat intuitiivista tasoa. Se on enemmän kuin tietoa, syvältä ihmisen vielä tuntemattomaltakin alueelta.

Luonto on minun voimavarani. Inspiraationi lähtee nimenomaan yrteistä ja ne ovat Frantsilan tuotekehityksen perusta. Sitten tietotaito tekee siitä realismia ja mahdollisesti esimerkiksi uuden tuotteen.

Saan inspiraatiota myös siitä, kun mietin, miten minusta olisi jotakin hyötyä. Mikä olisi minulle ominainen juttu, jolla voisin tehdä jotakin hyvää? Joku voisi kutsua sitä tahtoa maailmanparantamiseksi.

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.