Kategoriassa Ruoka

Nopea ”melkein-raaka” vegaaninen kesärulla

Helppo, kevyt, raikas, gluteeniton, vegaaninen. Melkein täysin raakakin. Joko olet myyty? Tämä nopea lounasrulla taipuu moneen tilanteeseen: pienempinä rullina vaikka cocktailpaloina ja isompaan nälkään aineksia voi latoa lasagneannokseksi.

Vinkki! Helppo tapa nopeuttaa arkikokkaamista, ja samalla säästää rahaa, on keittää pavut itse yhdellä kerralla ja pakastaa loput myöhempää käyttöä varten. Myös pakkausjätettä syntyy vähemmän, kun ei jokaisella kauppareissulla osta valmiiksi keitettyjä papuja säilykehyllyltä. 

Ainekset:

pitkä ja mahdollisimman suora kesäkurpitsa
kikherneitä tai linssejä (esim. Urtekram)
aurinkokuivattua tomaattia
parsakaali
oliiviöljyä (esim. Clearspring)
vegaaninen pesto (esim. Urtekram)
vegaaninen levite, esim. Urtekram Sandwich Spread Tomaatti & Yrtit
babypinaatti
porkkana
herneenverso
yrttejä, esim. basilika
sitruuna
(ravintohiiva)

Valmistus:

Höylää kesäkurpitsasta pitkiä levyjä, raasta kuorimaveitsellä porkkanasta suikaleita ja huuhtele pinaatit. Murskaa kikherneet/linssit haarukalla, pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä parsakaali, lisää öljyä ja sekoita ainekset keskenään. Mausta haluamillasi mausteilla, esimerkiksi korianterilla ja juustokuminalla. Levitä tomaattilevitettä kesäkurpitsalevylle ohut kerros ja lisää päälle paputäyte, pinaatti, porkkanasuikaleet, herneenversot ja pesto, halutessasi myös ravintohiiva, ja rullaa aloittaen kapeammasta päästä. Jos haluat suuremman annoksen, toista kokoamista tehden päällekäisiä kerroksia ja rakenna kevyt ja raikas vegaanilasagne. Viimeistele annos sitruunan mehulla ja pienellä salaattipedillä.

Voilá – valmista viidessä minuutissa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.