Kategoriassa Muoti \\ Sugar Helsinki \\ Trendit ja ilmiöt

Nosh Women Essentials – pukeutumisen kulmakivet

Sugarin Oona, Noora ja Ona valitsivat NOSH Women Essentials -mallistosta suosikkinsa. Jutussa he kertovat valinnoistaan ja omasta pukeutumisfilosofiastaan.

Yhteistyössä Nosh Women

NOSH Women Essentials on kotimaisen NOSH-brändin kokoelma, joka sisältää ylellisen pehmeitä vaatteita ja asusteita, jotka on valmistettu luontoa ja ihmisiä kunnioittaen. NOSH Women Essentials -valikoima koostuu mukavista ja ajattomista vaatteista, jotka on suunniteltu yhdisteltäväksi sesongista toiseen ja tehty kestämään aikaa. Kokoelmasta löytyy vaatekaapin kulmakiviä yksinkertaisesti mustana ja valkoisena, esimerkiksi se täydellinen t-paita, mukavat leggingsit, kilpikonnakauluksinen poolo ja merinovillainen kietaisuneule.

Jemina-leggingsit ovat malliltaan sellaiset, että ne sopivat huolitellumpaankin toimistoasuun – maksimoiden samalla työpäivän mukavuuden.

Oona

Mikä inspiroi pukeutumisessa juuri nyt? 

Pukeutumisessa minua inspiroi nyt vaaleat sävyt ja pehmeät tekstuurit. Teemasanat: pilvenhattara, pumpulipallero, untuvapeitto ja vaahtokarkki. Tavoite: luoda vaatteista suojaava kotelo, jonka sisällä olo pysyy lämpimänä ja mukavana. 

Muistatteko karnevaalikeksit, joita oli lapsena tarjolla kaikilla synttäreillä? Minulla on jo vuosien ajan ollut pukeutumisessa meneillään vuorotellen joku värikausi karnevaalikeksien pastellisävyistä. Vaaleanpunainen, vaaleansininen ja vaaleankeltainen on jo käyty läpi, ja nyt huomaan silmäileväni karamellisen beigen sävyjä. NOSHin uusi Melodia-merinovillaneule chai-kookos -sävyssä on ehdoton suosikkinostoni kevätmallistosta.


Millaisia materiaaleja suosit vaatteissa? 

Olen erityisherkkä, joten olen vaatteideni materiaalien ja istuvuuden suhteen T-O-D-E-L-L-A nirso. Se, että voin valita helliviä, mukavan tuntuisia materiaaleja iholleni, on minulle suurinta luksusta. En voi sietää mitään kutisevaa tai pistelevää ja useimmat synteettiset materiaalit ahdistavat. Näistä syistä en juuri koskaan tilaa vaatteita netistä, koska minun täytyy päästä hypistelemään materiaaleja. 

Noshin Jemina– ja paksusta trikooneuloksesta valmistetut Aino-leggingsit ovat aivan super mukavat päällä. Materiaali on sileää ja joustavaa, mutta kuitenkin napakan tuntuista. Merinovilla kuuluu niihin harvoihin villamateriaaleihin, joita pystyn käyttämään ilman ihoärsytystä, ja olin ihan blown away siitä, kuinka pehmeä Melodia-neule puolestaan on. 

Materiaalivalintojen lisäksi minulla on muitakin mukavuuskikkoja. Leikkaan aina kaikista vaatteista koko- ja pesulaput pois – aina. Olen niiden kanssa kuin prinsessa ja herne. Voin tuntea pesulapun reunan ikävän nirhaisun vaikka kuinka monen vaatekerroksen läpi. Lisäksi pidän aina laukussa ylimääräistä sukkaparia, varsinkin talvisin, koska en kestä sitä tunnetta jos astuu vahingossa johonkin märkään ja sukka on sen jälkeen kostea. Ja siis pakko sanoa, että NOSH:n sukat ovat oikeasti sekä malliltaan että materiaaliltaan mukavimmat, joita olen koskaan käyttänyt.

Mitä huoleton pukeutuminen merkitsee sinulle?

Huoleton vaatekaappi merkitsee minulle sitä, että voin luottaa vaatteisiini: siihen, että ne samanaikaisesti pitävät oloni mukavana ja olemukseni skarppina. Athleisuren tuleminen salonkikelpoiseksi on mielestäni parhaita asioita, mitä muodissa on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana tapahtunut. Se, että voi yhdistellä esimerkiksi pehmeitä collegeita tai leggingsejä siistimpiin vaatteisiin on ihanaa.


Millainen olisi unelmien vaatekaappisi? 

Olen tällä hetkellä aika tyytyväinen vaatekaappiini, vaikka myönnän kyllä edelleen välillä haksahtavani vanhoihin pahoihin tapoihin, eli ylioptimistisiin hutiostoksiin ja paniikkiratkaisuihin. Kaksi tylsää ja kliseistä, mutta toimivaa nyrkkisääntöä vaateostoksilla on edellä mainittu materiaalien huolellinen valinta, sekä sen miettiminen, voinko realistisesti nähdä vaatteen istuvan omaan elämääni. Jos en pysty keksimään 5-10 erilaista toimivaa asukokonaisuutta vaatteen ympärille, sitä ei ehkä kannata ostaa. Tässä minua auttavat suorastaan obsessiivisesti ylläpitämäni tyyli-inspiraatiokansiot Instagramissa ja Pinterestissä, joihin tallennan kaikki kivat vastaantulevat asuinspo-kuvat. Pinterestissä minulla omat kansiot erilaisille tilanteille, ja lisäksi luon jokaiselle vuodelle oman kansion. 

Unelmieni vaatekaappi olisi täynnä pelkästään pehmeitä, laadukkaita ja kauniita asioita. Jos saisin valita Nosh:n tämän kevään mallistosta lisää tuotteita, ottaisin ainakin Melodia-neuleen kanssa yhteensopivan chai-kookos -sävyisen Melodia merinovillahuivin. Myös Melodia-neule sävyssä musta-indigo houkuttelee! Oli vaikea tehdä valinta värivaihtoehtojen väliltä.

Oonalla on päällään Melodia-merinovillaneule värissä chai-kookos; sama sävy pukee myös toimistokoira Nuppua!

Noora

Minkälaisiin asioihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

Laatuun, käytettävyyteen, yhdisteltävyyteen, pitkäikäisyyteen ja materiaaleihin.


Mitä huoleton tyyli tarkoittaa sinulle?

Huoleton tyyli tarkoittaa minulle ennen kaikkea funktionaalisuutta. Olen liikunnallinen ja myös työmatkat ja muut kulkemiset sujuvat pääosin jalan tai pyörällä. On tärkeää, että vaatteissa on helppo liikkua ja että ne näyttävät siisteiltä vaikka niitä käyttää reippaasti. Tyyli onkin minulle ennen kaikkea laadukkaita materiaaleja, hyvää istuvuutta ja yhdisteltävyyttä, sekä kerroksellisuutta. Laadukkaasta materiaalista valmistettu ja huolellisesti ommeltu vaate on aina tyylikäs.


Mikä on suosikkivaatteesi Nosh Women Essentials -mallistosta ja miksi?

Tämä on kyllä todella vaikea valinta! Saanko valita kaksi!? 🙂 Aira pusero on niin täydellinen lyhyen kilpikonnakauluksensa kanssa. Se on ihana neuleiden alla ja suojaa kaulaa juuri sopivasti. Luisa-treggingsit taas ovat täydelliset, kapeat, joustavat ja siistit, liki kaiken kanssa yhteen sopivat housut, joiden kauniisti laskeutuva neulosmateriaali myös lämmittää. Villaa ja polyesteriä sisältävät housut ovat aina siistit ja todella kestävät. Ja siis vinkkinä, että näitä housuja saa kahdessa eri pituudessa!


Minkälaisia materiaaleja suosit vaatteissa?

Suosin arkivaatteissa luonnonmateriaaleja ja eniten rakastan villaa kaikissa sen muodoissa, ohutta merinovillaa ja paksuja neuleita. Myös viskoosi on ihana materiaali sen laskeutuvuuden, kestävyyden ja yhdisteltävyyden vuoksi ja onkin todella upeaa, että siitä on saatavilla nykyään vastuullisempia versioita, mm. NOSH:n mallistoissaan käytettämä Ecovero.

Minkälainen olisi sinun unelmien vaatekaappisi?

Minimalistinen – olen jo pitkään yrittänyt päästä eroon vuosien mittaan keräämistäni vaatteista, joilla ei ole riittävästi käyttöä. Olen huomannut, että vaatteiden järjestäminen kaapissa “kapselivaatekaappi” ajatuksen mukaisesti paljastaa aika tehokkaasti mitkä vaatteet pääsevät niille tarkoitetulla kaudella käyttöön. Jos sille kaudella kerätystä kapselista jotkut vaatteet eivät pääse käyttöön ollenkaan, kannattaa kysyä itseltään koska nuo vaatteet sitten tulisivat käyttöön? Tämä menetelmä ei vaadi koko vaatekaapin karsimista/siivoamista kerrallaan, vaan vaatteita tulee karsittua jaksoissa.

Vinkkinä:
Luisa-treggingsejä
ja Biker-college-
tregginssejä
saa kahdessa
lahkeenpituudessa.

Ona

Mikä on sinun tyylifilosofiasi?

Pyrin siihen, että puen päälleni vain sellaisia asuja joissa tunnen oloni itsevarmaksi. Minulle on tärkeää voida ilmaista itseäni pukeutumisen kautta, ja siksi rakastankin kierrellä vintageliikkeissä ja tehdä mahdollisimman uniikkeja löytöjä vaatekaappiini. Suunnittelen asuni yleensä yhden vaatekappaleen ympärille, jonka tiedän haluavani pukea. Siksi on tärkeää, että vaatekaapissani on erityisempien vaatekappaleiden lisäksi paljon myös basics-vaatteita, joita yhdistelemällä voin luoda asun joka on mukava tinkimättä tyylikkyydestä. Saatan esimerkiksi päättää haluavani laittaa jalkaan tietyt saappaat, joten mietin koko asukokonaisuuden tämän fiiliksen ympärille!

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla? 

Kiinnitän eniten huomiota vaatteiden laatuun ja istuvuuteen. Ostan vaatekaappiini vaatteita, jotka kestävät käytössä ja jotka istuvat hyvin. Lahkeiden ja hihojen pituus on minulle tärkeä seikka, ja ostan mielummin vaatteesta vaikka isomman koon jotta lahkeet ovat tarpeeksi pitkät minulle. Tämän takia arvostan myös sitä että NOSHilta saa esimerkiksi treggingsejä kahdessa pituudessa!

Onalla (oik.) on yllään Minea-collegelegginssit sekä merinovillainen Malviina-neuletakki. Oonan ja Nooran asut samat kuin yllä.

Minkälaisia vaatteita käytät arkisin? 

Arjessa minulle on tärkeää että vaate näyttää hyvältä mutta myös tuntuu miellyttävältä päällä. Luottoasuni arkena on lämmin neule ja oversize puvunhousut. Suosikkituotteeni Nosh Women Essentials kokoelmasta onkin merinovillainen Malviina-neuletakki, sillä siihen on helppo kääriytyä ja näyttää samalla tyylikkäältä.

Minkälainen olisi sinun unelmien vaatekaappisi? 

Unelmieni vaatekaapissa olisi aina täydelliset musta ja valkoinen t-paita silitettynä henkarissa. Laadukkaiden perusvaatteiden lisäksi unelmieni vaatekaapissa olisi myös tarkasti kuratoitu valikoima erityisempiä vintagevaatteita ja vaatteita vastuullisilta brändeiltä. Olen tällä hetkellä aika tyytyväinen vaatekaappini sisältöön mutta haaveilen isosta vaatehuoneesta, johon saisin kaikki aarteeni kauniisti esille. 💖

Kuvat: Jenni Penttilä

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.