Kategoriassa Parasta juuri nyt

Nukkumisnurkka: Ulla Vartiainen

Kaamos ei väsytä Asennemedian perustajaa Ulla Vartiaista, joka herää joka aamu pirteänä kello kuudelta ja aloittaa työskentelyn ennen seitsemää. Se on mahdollista, kun rakastaa työtään. Ullan päivässä on kaksi parasta hetkeä: se, kun herää aamulla ja se, kun painaa illalla pään tyynyyn.

”Rakastan työtäni ja herään ihan fiiliksissä joka aamu. Siitä tiedän, että olen oikealla alalla”, Ulla Vartiainen sanoo. ”Olen sellainen ihminen, että jos en nauttisi työstäni, vaihtaisin heti liikeideaa tai bisnestä.”

Asennemedia syntyi kaksi vuotta sitten, kun Ulla vaistosi, että sen tyyliselle medialle olisi Suomen markkinoilla tilaa. Ajoitus osui oikeaan. Tällä hetkellä seitsemästätoista blogista koostuva Asennemedia on itsenäisten bloggaajien verkosto, joka hoitaa bloggaajien ja yhteistyökumppani-yritysten välisen kommunikoinnin sekä kaupalliset yhteistyöt.

img_7316

”Vaikuttajamarkkinointia on tehty jossain muodossa aina”, Ulla sanoo. ”Aiemmin on hyödynnetty esimerkiksi urheilijoita, näyttelijöitä ja muusikkoja. Nyt teknologia ja sosiaalinen media mahdollistavat sen, että tavalliset ihmiset pystyvät hankkimaan suurenkin seuraajakunnan itselleen ja heitä voidaan hyödyntää yritysten markkinoinnissa periaatteessa samalla tavalla kuin vaikuttajia on aina hyödynnetty. Bloggaajat ovat omalla tavallaan lukijoidensa virtuaaliystäviä, joiden mielipiteitä kuunnellaan tarkasti.”

Ullan tavoitteena oli perustaa hyvän fiiliksen verkosto, jossa viihdytään pitkään.

”Meillä on hyvä yhteishenki, joka tulee osittain kompaktista koostamme. Tämän hetkinen kokomme mahdollistaa sen, että kaikki tuntevat toisensa ja pystyvät tukemaan ja sparraamaan toisiaan. Siitä hyvästä pöhinästä kiinni pitäminen onkin yksi suurimpia haasteita, kun yrityksen koko kasvaa.”

Asennemedia on Ullan ensimmäinen yritys, mutta ei ehkä ole jäämässä viimeiseksi. Hyppy pois palkkatyöstä hirvitti, mutta päästyään yrittäjyyden makuun Ulla uskoo tekevänsä sitä loppuelämänsä.

”Aikanaan hyppy palkkatyöstä yrittäjyyteen hirvitti”, Ulla sanoo. ”Olin juuri ottanut asuntolainan, kävelin kotiin ja kerroin vaimolleni, että rakas, olen irtisanoutunut töistä. Nyt minulle on jo arkipäivää jutella uusien yritysten perustamisesta ja uskallan ottaa enemmän riskejä kuin ennen. Mikään työelämässä ei enää pelota minua.”

ulla1

Oletko ilta-vai aamuihminen?

Olen ehdottomasti aamuihminen! Menen iltaisin viimeistään yhdeksältä nukkumaan ja herään joka aamu kello kuudelta pirteänä. Aivoni eivät toimi enää kunnolla iltapäivisin, ja koska töitä on niin paljon, minun täytyy käyttää aamun tehokas aika hyväkseni. Aloitan työpäiväni heti kuuden jälkeen. Olen luovimmillani kello seitsemän ja kahden välillä. Teen kaikki haastavimmat työtehtävät aamulla, koska parhaat ideat syntyvät silloin. Ennen kaamos vaikutti virkeyteeni, mutta nyt rakastan työtäni niin paljon, että en enää huomaa eroa.

ulla4

Miten aamusi alkavat?

Aamukahvi on pakko saada heti heräämisen jälkeen. Sen jälkeen teen aamupalaksi smoothien. Haluaisin tehdä trendikkäitä vihersmoothieita, mutta vaimoni mielestä ne ovat aivan liian terveellisen makuisia. Yleensä käytän banaania, puolukkaa, raakakaakaonibsejä, chian siemeniä ja mantelimaitoa – kaikenlaisia superfoodeja, mitä kaapista sattuu löytymään. Olen kiukkuinen, jos en saa ruokaa ennen kuin lähden aamulla ovesta ulos.

Millainen on täydellinen viikonloppuaamu?

Rakastan brunsseja, voisin brunsseilla päivästä ja viikosta toiseen. Esimerkiksi Paulig Kulma -kahvila on kiva brunssipaikka ja ravintola Bro tarjoaa hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja. Tykkäämme myös laittaa brunsseja itse suuremmalla ystäväporukalla vaihtuvien teemojen mukaan. Brunssilla pitää aina olla mimosaa tarjolla!

ulla2

Miten pääset stressistä irti arjessa?

Vastaan nykyään moneen asiaan ei. Käytän aikani tehokkaasti ja keskityn vain niihin asioihin, jotka ovat yritykseni kehittämisen kannalta tärkeitä. Kysyn aina itseltäni, että onko se kaksituntinen merkityksellistä aikaa – viekö se minua eteenpäin vai taaksepäin? Useimmissa tapauksissa vastaus on rehellisesti sanottuna ei. Joskus on pakko olla tiukka ja sanoa vain suoraan, että aika ei riitä.

ulla5

Mitä iltarutiineihisi kuuluu?

Iltani alkaa kun tulen töistä kotiin, eli jo kello viiden aikaan, mikä monelle on vasta aamupäivä. Pesen heti työpäivän jälkeen kasvoni, se on minulle hyvin tärkeä rutiini, etten varmastikaan mene meikit päällä nukkumaan ja kasvoni saavat levätä mahdollisimman pitkään.

Miten rauhoitut ennen nukkumaanmenoa?

Illat on pyhitetty rentoutumiselle ja sarjojen katsomiselle. Tällä hetkellä katsomme Divorcea HBO:lta ja odotan innolla Gilmore Girlsin alkamista. Se ei ehkä sivistä, mutta kaipaan välillä aivojen nollausta. Pystyn noin 50-prosenttisesti pitämään kiinni siitä, etten tee töitä iltaisin. Juon teetä ja loppuviikosta mielelläni myös lasillisen viiniä. Olen asunut nuorempana Luxemburgissa ja oppinut siellä keskieurooppalaisen viinikulttuurin. Tykkäämme myös lenkkeillä. 

Mitä yöpöydältäsi löytyy?

Käsivoide ja A. Vogelin Echinacea-kurkkusuihke, jota suihkauttelen joka ilta ennaltaehkäisevästi. Se on paras ystäväni; otan suihketta mukaan myös matkoille ja toimistolle.

ulla6

Onko sinulla koskaan nukahtamisvaikeuksia?

Ei yleensä. Jos en saa illalla unta, se johtuu siitä, että stressaan työasioita ja silloin pyrin ottamaan tilanteen haltuun seuraavana päivänä. Viime aikoina olen nukahtanut hyvin ja se tarkoittaa, että en ole liian stressaantunut. Jos alan nähdä unta työasioista se merkitsee, että jokin on pielessä.

Unelmiesi nukkumapaikka?

Mikään ei voita omaa sänkyä. Emme ole kovia matkustajia; jos lähdemme viikon lomalle, kaipaamme jo toisena päivänä kotiin ja omaan sänkyyn. Minulle on tärkeää, että makuuhuone on pelkkä makuuhuone. Siellä ei tehdä töitä, katsota telkkaria tai vietetä aikaa muuten kuin pyjamassa. Makuuhuone on puhtaasti nukkumisen kehto.

ulla3

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.