Kategoriassa Parasta juuri nyt

Nukkumisnurkka: Viena Jurvelin

Puhumme bloggaaja Viena Jurvelinin kanssa aamumusiikista, kakkubrunsseista ja parhaista lakanoista.

”Olen vähän sellainen sängyssä eläjä”, Viena sanoo. ”Aamulla otan usein kahvikupin mukaan sänkyyn ja hengailen siellä katsellen ulos. Ihmiset usein kommentoivat bloggaajien sängyssä otettuja aamupalakuvia, että eihän kukaan tee noin oikeasti, mutta minä kyllä syön useinkin aamiaista sängyssä.”

Tällä kertaa syömme aamiais-croissantit Vienan valoisassa keittiössä, jossa suloinen Milo-koira odottelee toiveikkaana pöydän alle putoavia murusia. Musiikkipedagogin koulutuksen saanut Viena bloggaa työkseen, mutta käy muutaman kerran viikossa myös ohjaamassa kuoroa. Päivät kuluvat blogin kirjoittamiseen, kuvaamiseen ja välillä tuotepakettien kanniskeluun ympäri kaupunkia. Itsenäinen työskentely mahdollistaa hitaat ja rauhalliset aamut, joita Viena rakastaa.

Nukkumisnurkka Sugar Helsinki Viena K

Oletko ilta-vai aamuihminen?

Olen enemmän iltavirkku, mutta olen oppinut tykkäämään aamuista, koska minulla on harvoin aikaisia aamuherätyksiä. Rakastan sitä, että aamulla saa herätä rauhassa, keittää kahvit ja ottaa itselleen aikaa.

Miten aamusi alkavat?

Laitan jotain rauhallista aamumusiikkia soimaan – vähän aikaa sitten tein aamusoittolistan, jonka jaoin myös blogissani. Tällä hetkellä fiilistelen The Cinematic Orchestra -yhtyeen Ma Fleur -albumia. Kahvin keitto on minulle tärkeä juttu ja teen sen pour over -tyyliin, siihenkin liittyy rauhallisuuden tunne.

Viena K kahvinkastelu

Mitä syöt aamupalaksi?

Saatan syödä esimerkiksi jogurtin marjoilla ja myslillä tai smoothien. Olen vähän huono syömään heti aamulla ja luonas on yleensä ensimmäinen kunnollinen ateriani päivässä.

Pidän brunssien järjestämisestä kavereilleni. Brunssilla pitää aina olla kakkua; helppo vaihtoehto on granola-kakku. Paahdan mysliä uunissa kakkupohjaksi ja sen päälle laitan jogurttia ja paljon marjoja. Olen esteetikko ja rakastan kauniita asioita pöydässä.

Paras aamupalapaikka?

Kahvila Kuuma, se on lähellä ja siellä on ihanan lämminhenkinen tunnelma.

Viena K koti

 

Pääsetkö stressistä irti nukkumaan mennessä?

Saatan työskennellä myöhään ja alan usein illalla stressaamaan. Joskus on pakko nousta keskellä yötä tekemään hetkeksi jotain hommaa ja mennä sitten takaisin nukkumaan. Työni on sellaista, että minulla on monta lankaa käsissä koko ajan. Joudun hyväksymään sen, että elämässäni tulee todennäköisesti aina olemaan tekemättömiä asioita ja sähköposteja, joihin en ole vastannut. Teen iltaisin hengitysharjoituksia ja venytyksiä, joiden avulla yritän rauhoittaa kehoa ja selkeyttää ajatuksia.

Luonnonkosmetiikka

Millaisia kauneurutiineja sinulla on illalla?

Kauneudenhoitoon liittyvät rutiinit rauhoittavat. Annan aikaa kasvojen puhdistukselle, kuorinnalle ja kosteutukselle. Käytän yleensä pelkkää luonnonkosmetiikkaa. Patykan vartaloöljy, Mia Höytön Lempeä Uni -öljyseerumi ja Absolutionin Addiction -kasvoöljy ovat lempituotteitani tällä hetkellä.

Milo-koira

Mukavimmat lakanat?

Pellavalakanat ovat ihania. Tykkään siitä, että ne saavat jäädä ryppyiseksi ja sänky näyttää rennolta – en ole mikään särmäpetaaja. Nyt olen kuullut niin paljon hyvää perkaalilakanoista, että ajattelin testata niitä seuraavaksi.

Kolme asiaa, jotka löytyvät yöpöydältäsi?

Kukka, tuoksukynttilä ja kosmetiikkaa.

Viena K haastattelu

Muistatko uniasi?

Viime yönä näin unta, että kävimme kaverini kanssa erilaisissa ravintoloissa ja kaupoissa ja olin aina unohtanut rahani kotiin ja hänen piti maksaa ostokseni. Uni liittyi varmaan siihen, että olimme viime viikonloppuna Berliinissä ja siellä ei voinut maksaa kortilla melkein missään.

Parhaat vinkit lentokoneessa nukkumiseen?

Ei kannata juoda alkoholia tai kahvia vaan vaikkapa teetä – esimerkiksi Pukkalla on ihania rauhoittavia teelaatuja. Myös melatoniini voi auttaa. On hyvä venyttää nukkumaan menemistä niin, että on kunnolla väsynyt ja varata mukaan mukavat sukat ja unimaski. Haaveilen Arelan kashmir-unimaskista.

Viena K koti

Unelmiesi nukkumapaikka?

Oma sänky. Myös mökillä luonnon keskellä nukun aina tosi hyvin ja siellä on ihana herätä.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.