Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Vastuullinen elämä

Päivä Pietarissa – minne syömään?

Suunnitteletko kevätretkeä naapurimaan pääkaupunkiin? Älä jää nälkäiseksi Pietarissa, vaan poimi tästä parhaat ravintolavinkit pikavisiitille!

Sugar Helsinki Parasta juuri nyt Pietari-vinkit

Aamiainen: Bonch

Viihtyisän Bonch-kahvilan aamiaismenun avulla saa tankattua energiaa nähtävyyksien kiertelyyn. Kannattaa testata paikan päällä leivottuun siemenleipään tehtyjä herkullisia sämpylöitä, joiden välistä löytyy esimerkiksi tapenadea, tuoreita vihanneksia, savulohta tai camembert-juustoa. Kahvi kuuluu hintaan. Bonch sijaitsee kätevällä paikalla aivan Eremitaasi-museon sekä Talvipalatsin tuntumassa.

Bolshaya Morskaya ul. 16

Sugar Helsinki Parasta juuri nyt Pietari-vinkit

Lounas: Teremok

Vain Venäjällä: pikaruokaketju, joka tarjoilee blinejä! Teremok-ravintoloita löytyy Pietarista ympäri kaupunkia ja vaikka menu ei olekaan maailman terveellisin, täytyy blinejä testata ainakin kerran matkan aikana. Venäläiset blinit eroavat huomattavasti Suomessa syödyistä; pienen ja paksun sijaan ne muistuttavat enemmän ohuita räiskäleitä. Valittavat täytteet ovat liha- ja kalapainotteisia, mutta myös kasvisvaihtoehtoja on tarjolla.

Esim. Nevsky Avenue 114-116 ja Zvenigorodskaya ul. 1

Sugar Helsinki Parasta juuri nyt Pietari-vinkit

Päivällinen: Khochu Kharcho

Georgialainen ravintola Khochu Kharcho sijaitsee keskeisellä paikalla Pietarin päämetroaseman Sennayan viereisellä aukiolla. Ruokalistalta löytyy monipuolinen valikoima georgialaisen keittiön erikoisuuksia ja myös kasvissyöjät sekä vegaanit löytävät täältä herkullista syötävää. Uunipaahdetut vihannekset, höyrytetty pinaatti, saksanpähkinä- granaattiomena -salaatti sekä suluguni-juusto vievät kielen mennessään. Ravintolan boheemiin sisustukseen on panostettu ja erityisesti naistenhuone on upea!

Sadovaya Street 39/41

Vinkki: Pietarissa kohtaamamme asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä, mutta harva puhuu englantia. Jos noudattaa jotain erikoisruokavaliota, kannattaa kirjoittaa itselleen etukäteen muistiin kyseinen sana venäjäksi. “Kasvissyöjä”-lappu helpotti kommunikointia monessa ravintolassa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.