Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Vastuullinen elämä

Parhaat vastuulliset joululahjat

The season is here! On täysin ok olla ostamatta joululahjoja, mutta on myös ihana antaa läheiselle tarkkaan valikoitu lahja, joka kulkee mukana vuosia.

Jos et vielä tiedä mitä antaa toiselle, nappaa talteen sugarilaisten vastuulliset joululahjavinkit!

Saana:

Suomessa valmistettu kylpytakki on parhaimmillaan koko loppuelämän sijoitus. Kodissani ei ole saunaa, mutta uintireissuilla tai suihkun jälkeen on ihana kietoutua luonnonmateriaalin syleilyyn.

Aida Impactin upeat korut valmistetaan käsityönä Suomessa. Yritys työllistää maahanmuuttajanaisia, joille työ on ensimmäinen uudessa kotimaassa. Omalla toivelistalla ovat nämä Céline-henkiset korvakorut.

Joululahjoissa parasta on jos saa jotain pientä luksusta, jota ei raaski välttämättä itse ostaa. Tänä jouluna toivon Annan suklaatehtaan käsintehtyjä vegaanisia konvehteja.

Aino:

Koska kollegani ja muut ihmiset ympärilläni ylistävät jatkuvasti gua sha:ta, niin olen myös alkanut miettimään oman lastan hankkimista. Olin myös hetki sitten kasvohoidossa, johon kuului gua sha -osuus ja se oli superrentouttavaa! Siksi toivomuslistallani on tänä jouluna Yin Your Skin gua sha -lasta kasvoille.

Rakastan Raaka Rå:n keramiikkaa ja mielestäni parasta Sugarin White Light -tuoksukynttilässä on se, että kynttilän elinkaaren päätyttyä se toimittaa maailman söpöimmän elintarvikekäyttöön sopivan minikupin virkaa.

Joka tammikuu on edessä uuden kalenterin ostaminen, koska en osaa olla ilman perinteistä kalenteria. Parhaat lahjat ovat sellaisia, jotka tulevat oikeasti tarpeeseen ja heti käyttöön. Yksi kauneimmista kalentereista on mielestäni Saanan ja Ollin viikkokalenteri vuodelle 2020.

Ida: 

Sovittiin äidin kanssa koko perheen puolesta, että annetaan tänä vuonna toisillemme kirjalahjat. Se on musta ihana idea, koska jonkun muun valitsema kirja on kutkuttava lahja. Turha tavara ei kiinnosta, mutta kirjat ovat mielestäni oma lukunsa – ja kirjan voi vaikka antaa myöhemmin eteenpäin, jos siltä tuntuu. Koetan etsiä kaikille perheenjäsenilleni sopivat kirjat Niteestä, sillä se on lempparikirjakauppani Helsingissä. Mukaan ehkä suklaalevy tai joku muu herkkuylläri.

Nide, Fredrikinkatu 35

Anna: 

Paksut ulkomaalaiset aikakausilehdet ovat usein kauniita ja sellaista herkkua, jota ei raaski aina ostaa itselleen – siispä ne ovat ihana lahja! Oma lempparini on Puss Puss Magazine, samaa lehteä jaksaa ihastella vuosia. Lehdet ovat niin upeita, että valitsen ne useimmiten visuaalisuus edellä. Nide tarjoaa parhaan valikoiman.

Udumbaran kukkaruukut ja teekulhot ovat käsityötä arvostavalle tai kasvi-intoilijalle kaunein lahja. <3 Kotimaisesta luonnonsavesta valmistetut ruukut ja teeastiat kestävät eliniän ja ovat kaikki Eva Spoofin dreijaamia – siispä kaikki uniikkeja yksilöitä.

Udumbara, Kaarlenkatu 15

Kaikki ovat varmasti vitsailleet siitä, kuinka lapsena oli kauheinta saada sukat lahjaksi ja nyt aikuisena kiljuisi riemusta, jos saisi sukkia ja alusvaatteita. Sain kerran alushousut kaverilta lahjaksi, ja vaikka ne olivat tosi villit, tuli fiilis, että tämä on osoitus siitä kuinka paljon minä merkitsen hänelle – ei hän muuten varmasti miettisi minun alushousutilannettani. Nyt kuitenkin kiinnostaa turvalliset perusmallit. Nudge myy ihania basic alusvaatteita ja sukkahousupuolella olen kuullut kehuja AARREkid:n sukkahousuista, joita myy ainakin Kaarna Living.

Kaarna Living, Fredrikinkatu 18

Mia:

Kokorin ihanat korikassit ja säilytyskorit
Haluaisin tavata sen ihmisen, joka ei rakasta koreja. Suomalaisen Carolinan perustaman Kokorin valikoimasta löydät kauniita säilytyskoreja ja erikokoisia korikasseja. Maailman suloisin minikorilaukku kustantaa vain parikymppiä. Kokorin korit valmistetaan vastuullisesti Ghanassa, jossa yritys työllistää paikallisia kyläläisiä, joille maksetaan työstä reilu palkka.

Kokori Xmas Pop Up, 3-20.12 avoinna ma-su 11-20, Yrjönkatu 1

Second hand -lahjat
Miksi ostaa uutta, kun maailmassa on niin paljon hienoa vanhaa? Lähipiirissäni on paljon antiikkia arvostavia henkilöitä, joille bongailen lahjoja Korkeavuorenkadun Fasaani -antiikkiliikkeestä. Siellä on hyvä valikoima suomalaista design-lasia ja keramiikkaa. Hyvällä tuurilla sieltä voi löytää myös vanhoja pellavaisia keittiöpyyhkeitä, jotka ovat mielestäni kaunis ja käytännöllinen lahja. Korkeavuorenkadulla sijaitsee myös koruliike Rubens, jonka vintage-koruvalikoiman käyn tasaisin väliajoin katsastamassa. Fredrikinkadun C. Hagelstam antikvariaattiliikkeestä ostan kauniita taidekirjoja ja romaaneja, heillä on huikean mielenkiintoinen valikoima.

Fasaani, Korkeavuorenkatu 5 / Rubens, Korkeavuorenkatu 13. C / Hagelstam Antikvariaatti, Fredrikinkatu 35

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.